Home hero arrow

Een vraag over de GWK Travelex dienstverlening?

Zoek uw antwoord op de pagina met meest gestelde vragen

Buitenlands geld online bestellen

Naar boven
 • Krijg ik de wisselkoers die op de website wordt getoond als ik online buitenlands geld bestel?

  De op de besteldatum geldende online koers wordt aan u berekend, tenzij de wisselkoers in de vestiging op moment van afhalen voor u gunstiger is. Wij berekenen dan deze gunstigere wisselkoers.

 • Wat is de levertijd van online valuta bestellingen?

  Amerikaanse dollars en Engelse ponden kunt u al binnen 30 minuten na plaatsing van de bestelling afhalen. Voor de overige valuta geldt een levertijd van 2-4 werkdagen. Dit varieert per wisselkantoor. Heeft u direct valuta nodig dan kunt u ook gebruik maken van onze Valuta Spoedservice op Schiphol. U kunt uw bestelling dan net voor vertrek afhalen bij onze vestiging op Schiphol Plaza. Deze service is van toepassing op alle valuta's.

 • Wat is het minimale en maximale bestelbedrag indien ik online valuta bestel?

  Het minimale bedrag aan buitenlands geld dat via onze online bestelservice kan worden besteld bedraagt € 50,00 en maximaal € 7.500,00. Dit bedrag is inclusief transactiekosten. Voor lagere of hogere bedragen kunt u direct bij één van onze vestigingen een bestelling plaatsen.

 • Wat is de provisie voor het wisselen van buitenlands geld als ik online valuta bestel?

  Bestel online uw buitenlands geld en profiteer van een scherpe wisselkoers en 0% provisie. Bij het wisselen van valuta in een GWK Travelex vestiging kan afgeweken worden van de online wisselkoers. Daarnaast kunnen wij in de vestigingen een provisie rekenen voor het wisselen van buitenlands geld. Deze provisie is variabel en afhankelijk van de hoeveelheid te wisselen valuta. Bestel direct online

 • Ik zie geen mogelijkheid om bepaalde valuta coupures aan te geven bij mijn online bestelling. Hoe kan ik dit alsnog aangeven?

  Bij het plaatsen van een online bestelling is het niet mogelijk om gewenste coupures aan te geven of om overige wensen zoals nieuwe bankbiljetten aan te geven. Hiervoor kunt u na het plaatsen van uw bestelling contact opnemen per e-mail met de vestiging waar u uw bestelling afhaalt. Het e-mail adres van de desbetreffende vestiging treft u in de bevestigingsmail, welke na het plaatsen van uw bestelling naar uw e-mail adres wordt verzonden.

 • Hoe kan ik betalen voor mijn valuta bestelling?

  Het is niet mogelijk om online te betalen voor uw bestelling. U betaalt pas voor de bestelde valuta als u de bestelling afhaalt bij de gekozen afhaallocatie. U kunt zowel contant als met pin betalen. Zorg wel dat u uw ordernummer en geldig legitimatiebewijs meebrengt. Heeft u voor meer dan € 2,500 aan valuta besteld? Wij raden u dan aan om de daglimiet van uw betaalpas te controleren. Mogelijk is het noodzakelijk dat u de daglimiet voor 1 dag moet verhogen bij uw bank.

 • Is er een mogelijkheid om een valuta te wisselen die niet opgenomen is in de online bestelservice?

  Van sommige valuta's kunnen wij niet altijd garanderen dat deze beschikbaar zijn en dat wij deze direct kunnen leveren. Vandaar dat wij deze valuta’s niet via de site aanbieden.

  Neem contact op met de GWK Travelex vestiging van uw keuze om zien of uw gewenste valuta op voorraad is of om deze te laten bestellen (voor de locaties en telefoonnummers klik hier).

 • Ik heb geen orderbevestiging ontvangen. Wat nu?

  Nadat u een bestelling heeft geplaatst krijgt u per e-mail een bestelbevestiging waarin alle gegevens nogmaals vermeld staan. Wanneer u geen bestelbevestiging heeft ontvangen dan kunt u het beste contact opnemen met de desbetreffende vestiging.

 • Kan ik het bestelbedrag nog verhogen als ik de bestelling afhaal bij de vestiging?
  Dat is zeker mogelijk. Over het extra gewisselde bedrag profiteert u ook van onze beste GWK Travelex wisselkoers actie.
 • Betaal ik extra provisie als ik meerdere buitenlandse valuta wissel?
  Nee, de provisie die wij in rekening brengen voor het wisselen van buitenlandse valuta zijn per transactie. U betaalt dus slechts eenmalig de provisie indien u meerdere valuta wisselt.
 • Hoe kan ik de status van mijn bestelling controleren?
  U wordt per email op de hoogte gehouden van de status van de bestelling.
 • Het lukt niet om buitenlands geld online te bestellen. Wat kan ik doen?

  Vervelend als het niet lukt om geld te bestellen. Soms lukt het met bepaalde browsers of besturingssystemen niet om de bestelling te plaatsen. De oorzaak hiervan kan varieren. Dergelijke klachten worden altijd onderzocht door onze IT afdeling. Als u ons zou kunnen aangeven welk besturingssysteem (bijv. Windows 8) en welke webbrowser u gebruikt (bijvoorbeeld: Chrome of Internet Explorer) dan kunnen wij dit meenemen in het oplossen van de oorzaak.

  Om uw bestelling alsnog te kunnen plaatsen kunt u ook contact opnemen met de vestiging waar u, uw gewenste valutasoort wil afhalen. Maak gebruik van onze vestigingzoeker voor de contactgegevens van een vestiging bij u in de buurt.

 • Ik gebruik een koersconverter op een andere site en daar is de koers veel beter. Hoe kan dat?
  U gebruikt dan een omrekenkoers. Elke financiële instelling in Nederland gebruikt zijn eigen koersen voor het aan- en verkopen van bankpapier. De vaak op internet aangetroffen omrekenkoers, bijv. op wisselkoers.nl of valuta.nl, is de koers die banken en valutahandelaren onderling gebruiken om valuta te verhandelen. Deze koers, soms ook de middenkoers genoemd, wordt door banken en financiële instellingen vervolgens gebruikt om de bankpapierkoers, zowel aan- als verkoop, vast te stellen. Die koers kunt u vinden op onze website. Het is niet mogelijk bij welke financiële instelling dan ook om tegen een omrekenkoers bankpapier aan- of te verkopen.
 • Wat moet ik meenemen als ik de online bestelling afhaal in de vestiging?

  Neem alstublieft het bestelnummer en een geldig legitimatiebewijs (Paspoort, Europese identiteitskaart, Nederlands rijbewijs, Nederlandse verblijfskaart) mee als u de bestelling afhaalt.

Buitenlands geld algemeen

Naar boven
 • Wat is de provisie voor het wisselen van buitenlands geld?

  Bestel online uw buitenlands geld en profiteer van een scherpe wisselkoers en 0% provisie. Bij het wisselen van valuta in een GWK Travelex vestiging kan afgeweken worden van de online wisselkoers. Daarnaast kunnen wij in de vestigingen een provisie rekenen voor het wisselen van buitenlands geld. Deze provisie is variabel en afhankelijk van de hoeveelheid te wisselen valuta. Bestel direct online

 • Kan ik overgebleven buitenlandse valuta inwisselen voor euro's bij een GWK Travelex vestiging?

  Ja, het is mogelijk buitenlands geld (alleen bankbiljetten) in te wisselen voor euro's. Alleen valuta waarin GWK Travelex handelt kan worden ingeleverd.

 • Waar vind ik actuele koersinformatie van buitenlands geld?

  Als u een bestelling plaatst ziet u direct de actuele koers. Tevens wordt de actuele koerslijst apart vermeld op onze website. De koers die op onze website getoond wordt kan afwijken van de koers zoals die van toepassing is in de vestigingen van GWK Travelex.

 • Betaal ik extra provisie als ik meerdere buitenlandse valuta wissel?

  Nee, de provisie die wij in rekening brengen voor het wisselen van buitenlandse valuta zijn per transactie. U betaalt dus slechts eenmalig de provisie indien u meerdere valuta wisselt.

 • Kan ik bij GWK Travelex een buitenlandse cheque inleveren?

  Het is bij GWK Travelex niet mogelijk om een buitenlandse cheque in te wisselen. Ook accepteren wij geen Travellers Cheques. Voor buitenlandse cheques en persoonlijke cheques kunt u zich wenden tot uw eigen bank.

 • Kan GWK Travelex mij van dienst zijn met het inwisselen van Nederlandse guldens; zowel briefpapier als muntgeld?

  Helaas kunt u bij GWK Travelex niet meer terecht met Nederlandse guldens. Deze guldens kunt u nog wel inwisselen bij De Nederlandsche Bank. Het gaat hierbij alleen om biljetten. De termijn voor het wisselen van munten is inmiddels verstreken.

 • Wisselen jullie ook (buitenlands) muntgeld?
  Het is helaas niet mogelijk om (buitenlands) muntgeld te wisselen.
 • Ik heb nog oude travellers cheques liggen. Kan ik die bij GWK Travelex kwijt?

  Het is niet mogelijk om bij GWK Travelex vestigingen Travellers Cheques in te wisselen voor contant geld.

 • Kan ik euro’s naar euro’s wisselen bij een GWK Travelex vestiging?

  Het is bij GWK Travelex mogelijk om euro tegen euro te wisselen. U betaalt daar wel kosten voor. Afhankelijk van het bedrag kan het zijn dat u de coupures moet bestellen. Neemt u daarover contact op met een GWK Travelex vestiging waar u de biljetten wilt wisselen.

  Het kan zijn dat onze medewerkers de volgende zaken zullen moeten vastleggen: een geldig legitimatiebewijs, herkomst en bestemming van het geld en onderliggende stukken die de herkomst en bestemming moeten bewijzen.

Cash Passport prepaid MasterCard

Naar boven
 • Wat is een Cash Passport?

  Cash Passport is een prepaid MasterCard en biedt u de veiligheid van travellers cheques, maar dan met meer gemak. U kunt, voordat u vertrekt, geld op uw kaart zetten, zodat u bij meer dan 2 miljoen geldautomaten overal ter wereld veilig en gemakkelijk geld kunt opnemen. Bovendien kunt u met de kaart ook wereldwijd in winkels en restaurants betalen en heeft u zelf volledige controle over uw budget. Nu verkrijgbaar in drie valuta's: euro (€), Britse pond (£) en Amerikaanse dollar ($).

 • Kan ik mijn prepaid kaart Cash Passport nog gebruiken? Updates 2020

  Gebruiksvoorwaarden: Updates van het Cash Passport 2020

  Op 20 oktober hebben wij u geschreven over onze plannen die ervoor zullen zorgen dat u uw kaart kunt blijven gebruiken nadat de transitieperiode van de Brexit op 31 december van dit jaar afloopt.

  Voortzetting van de service

  Op 22 december 2020 zullen uw kaart, contract en E-Money-account worden overgedragen aan PPS EU SA. Dit zorgt ervoor dat u uw kaart kunt blijven gebruiken nadat de transitieperiode van de Brexit is afgelopen.

  PPS EU SA is statutair gevestigd te Brussel, België, (registratienummer 0712.775.202) met een kantoor op Boulevard du Souverain 165, Box 9, 1160 Auderghem, Brussel, België. Deze onderneming is een uitgever van elektronisch geld die is gemachtigd door de Nationale Bank van België.

  U hoeft niets te doen. Deze wijziging vindt automatisch plaats. Tijdens de wijziging kunt u zonder onderbreking gebruik blijven maken van de service en u kunt uw kaart gebruiken om aankopen te doen en geld op te nemen bij geldautomaten zoals u gewend bent.

  Andere wijzigingen

  Wegens omstandigheden waarop wij geen invloed hebben, kunt u per onmiddellijke ingang het saldo op uw kaart niet laten uitbetalen in een winkel of uw kaart herladen.

  Wat betekent dit voor u?

  U kunt het geld op uw kaart blijven uitgeven door uw kaart te gebruiken voor aankopen bij bedrijven (ook online bedrijven) of geld op te nemen via een geldautomaat.

  U kunt het saldo op uw kaart laten uitbetalen door te bellen met Card Services. We zullen het saldo dan storten op de door u geselecteerde Nederlandse bankrekening. Voor het gebruik van deze service zullen geen kosten in rekening worden gebracht. Het zal 3-5 werkdagen duren voordat het bedrag op uw rekening staat.

  Als uw persoonsgegevens onlangs zijn gewijzigd, kunnen wij u vragen om schriftelijk bewijs voordat de uitbetaling kan worden voltooid. U kunt uw contactinformatie (telefoonnummer en e-mailadres) bewerken in Mijn account.

  Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het nummer dat op de achterkant van uw kaart staat.

  We blijven u nu en in de toekomst graag helpen met het beheren van uw geld.

  Het Card Services Team

 • Waarom stopt GWK Travelex in Nederland met de verkoop van Cash Passport?

  Door veranderende regelgeving in Europa (PSD2) kan Cash Passport in Nederland niet meer verkocht worden. PSD2 (Payment Services Directive 2) omvat strengere regelgeving voor klant identificatie. In Europa is deze strengere regelgeving vanaf 14 september 2019 effectief. Om deze reden is het vanaf 14 september 2019 voor Wirecard/ Mastercard niet meer mogelijk om nieuwe Cash Passports uit te geven.

 • Wat gebeurt er als mijn Cash Passport-kaart wordt gestolen of als ik de kaart verlies?

  Bij verlies of diefstal moet altijd eerst contact opgenomen worden met MasterCard 0800-0228308. De vervangende kaart verkrijgt u via MasterCard.

 • Hoe kan ik mijn saldo en mijn transactiegeschiedenis bekijken of mijn wachtwoord wijzigen?
  Ga naar www.cashpassport.com, dan naar My Account. Zodra u zich online bij My Account heeft aangemeld, heeft u hier allemaal toegang toe, maar u kunt ook één van de Card Services nummers op de achterzijde van uw kaart bellen.

Contant geld storten op een betaalrekening

Naar boven
 • Hoe werkt het contant geld storten op een betaalrekening?

  Het contant geld storten op een betaalrekening van SNS Bank of ASN Bank is mogelijk via in een vestiging van GWK Travelex. Bij het storten van contant geld op een betaalrekening dient u een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Onze medewerkers verwerken de storting. Hiervan ontvangt u ook een betalingsbewijs. Uw contante geld zal de volgende werkdag overgemaakt worden nar uw SNS Bank of ASN Bank betaalrekening.

 • Hoelang duurt het voor het geld op de desbetreffende rekening staat?
  Dit duurt drie werkdagen. Bij een spoedbetaling zal de verwerking ook drie werkdagen duren, maar krijgt de begunstigde een notificatie van GWK Travelex dat de betaling uitgevoerd is. Omdat de transactie niet storneerbaar is kan de begunstigde de rekening als betaald beschouwen.
 • Kan ik contant geld door GWK Travelex laten overmaken op mijn Nederlandse bankrekening?

  Contant geld storten op een betaalrekening is bij GWK Travelex alleen mogelijk indien u een bankrekening hebt bij SNS Bank of ASN Bank.

 • Hoe weet ik of het bedrag daadwerkelijk op de rekening is gestort?

  Bij uw transactie ontvangt u een uniek transactienummer en een unieke toegangscode. Hiermee kunt u de transactiegegevens van uw Contante Betaling bekijken op onze website.

 • Kan ik de betaling terugdraaien?

  Nee, dit is niet mogelijk.

Beltegoed

Naar boven
 • Kan ik bij de GWK Travelex vestigingen prepaid opwaardeerkaarten van Nederlandse providers kopen?

  Ja, de prepaid opwaardeerkaarten van de meeste providers zijn verkrijgbaar bij onze vestigingen, waaronder: Tele2, T-Mobile, Vodafone, KPN, Hi, Lebara Mobile, Lyca Mobile. Het zou kunnen dat een enkele kleine provider niet is opgenomen in het assortiment. Het beltegoed is in verschillende waarden te verkrijgen.

Overige vragen

Naar boven
 • Kan ik bij GWK Travelex ook excursies in Nederland boeken?

  Nee, het is niet mogelijk om bij de GWK Travelex vestigingen excursies te boeken.

 • Verkoopt GWK Travelex concertkaartjes?

  Per 22 september 2009 zijn de GWK Travelex kantoren geen verkooppunt meer voor Ticket Service Nederland (TSN).

 • Kan ik bij u ook een autobahn vignet kopen voor Zwitserland/Oostenrijk?

  Nee, dit vignet is niet verkrijgbaar bij GWK Travelex. Wel kunt u bij GWK Travelex een Milieusticker Duitsland kopen.

 • Ik heb geen geld ontvangen uit de geldautomaat. Wat moet ik doen?

  Uiteraard vinden wij het vervelend dat u geen geld heeft ontvangen uit een van onze automaten. De banken in Nederland hebben onderling over dit soort gevallen afspraken gemaakt. De procedure in dit soort gevallen is als volgt:

  • Bij uw eigen bank geeft u door dat u geen geld heeft ontvangen uit de automaat van GWK Travelex, daarbij geeft u aan wanneer en waar u heeft geprobeerd te pinnen. Gedetailleerde gegevens over deze transactie kunt u vinden op uw transactieoverzicht.
  • Uw eigen bank zal vervolgens uw klacht bij ons neerleggen en verzoeken het niet ontvangen bedrag aan hen te retourneren.
  • Uw eigen bank zal het geld weer op uw bankrekening storten.

 • Biedt GWK Travelex ook dienstverlening aan op het gebied van reisvaccinaties?

  Helaas niet. Er zijn meerdere bedrijven in Nederland die hier gespecialiseerd in zijn, waaronder Thuisvaccinatie.nl en Traveldoctor.