Bestel direct
Home hero arrow

Actuele wisselkoersen (exchange rates) van vreemde valuta berekenen

Bereken eenvoudig de actuele wisselkoersen van vreemde valuta met de wisselkoers converter.

Actuele valuta wisselkoersen

Met de GWK Travelex wisselkoers converter bekijkt u de huidige wisselkoers per valuta. Handig voor als u op reis gaat en u online buitenlands geld wil bestellen! Bekjik met de valuta wisselkoers calculator hoeveel vreemde valuta u ontvangt voor uw euro's. Maak gebruik van de handige historische koersgrafiek om te zien of het een goed moment is om het buitenlands geld van uw keuze te kopen.

DIRECT VREEMDE VALUTA BESTELLEN

Wisselkoers overzicht

In de wisselkoerstabel ziet u de huidige wisselkoers, maar kunt u ook terugblikken op de geschiedenis van de betreffende valuta. Met de tabel kunt u eenvoudig valuta omrekenen op basis van de laatst bijgewerkte wisselkoers. Naast eenvoudig geld omrekenen kunt u met de valuta calculator snel zien hoeveel buitenlandse valuta u moet bestellen voor het door u gewenste te wisselen bedrag in euro’s.

Let op! De bovenstaande wisselkoerstabel geeft een overzicht weer van de wisselkoersen van onze vreemde valuta indien de valuta online besteld worden. In de wisselkoerstabel kunt u de wisselkoers terugvinden van contant geld, als u euro's naar vreemde valuta wilt wisselen.

Als u niet zeker weet wat sommige termen betekenen, kunt u hieronder onze handige handleiding raadplegen om te ontdekken waar u op moet letten wanneer u vreemde valuta omrekent en koopt.

Als u de gewenste valuta niet vindt op de onderstaande lijst, neem dan contact op met een GWK Travelex vestiging bij u in de buurt. In dat geval kan het zijn dat de bestelprocedure van de door u gewenste vreemde valuta langer duurt dan bij de vermelde valuta, omdat er bijvoorbeeld minder vraag is naar de vreemde valuta van uw keuze.

Uitleg over wisselkoersen van vreemde valuta

Als grootste leverancier van buitenlands geld ter wereld, weten we dat het wisselen van valuta soms verwarrend kan zijn. Het omwisselen van geld is in het beste geval al ingewikkeld, maar als u dringend moet vertrekken of al in het buitenland bent, kan het extra moeilijk zijn om buitenlandse valuta in uw bezit te krijgen. Dit is zeker het geval als u tijdens het wisselproces te maken krijgt met een aantal onbekende termen en formuleringen.

Als grootste valutaspecialist ter wereld voelt GWK Travelex zich verantwoordelijk voor het wisselgemak van de klant. Om u hierin tegemoet te komen hebben wij een handige handleiding voor u gemaakt die u kunt gebruiken bij het wisselen van euro’s naar vreemde valuta. We hebben deze handleiding ontwikkeld om:

• verwarring weg te nemen;

• u zich in elk geval geen zorgen meer te laten maken over het wisselen van valuta tijdens uw volgende buitenlandse reis.

Wilt u meer lezen over hoe wisselkoersen tot stand komen lees dan ons blog bericht.

Wisselkoersen handleiding

In deze handleiding geven we u aan waarop u moet letten bij het juist omgaan met wisselkoersen en vreemde valuta:

Verkoopkoers – dit is de koers waaraan we vreemde valuta verkopen in ruil voor de lokale valuta. Als u bijvoorbeeld naar Canada gaat, wisselt u uw valuta voor de Canadese dollars.

Aankoopkoers – dit is de koers waartegen we vreemde valuta van reizigers terugkopen om ze te wisselen in de lokale valuta. Als u bijvoorbeeld terugkeert uit Amerika, kunnen we uw dollars tegen de aankoopkoers terug omwisselen in euro’s.

Vakantiekoers of toeristenkoers – een andere term voor een verkoopkoers.

Contante koers – Meer formeel ook de ‘interbancaire’ koers genoemd. Het is de wisselkoers die banken of grote financiële instellingen elkaar aanrekenen wanneer ze grote hoeveelheden vreemde valuta verhandelen. In het zakenleven wordt dit soms de ‘contante koers’ genoemd. Het is geen toeristenkoers en u kunt geen valuta voor deze koers kopen, aangezien u relatief kleine hoeveelheden van een vreemde valuta aankoopt. In het gewone leven komt dit overeen met het verschil tussen groothandels- en kleinhandelsprijzen. De koersen die in financiële kranten en in de media getoond worden zijn meestal interbancaire koersen.

Spread – Dit is het verschil tussen de aankoop- en verkoopkoers die door een wisselkantoor zoals dat van ons aangeboden worden.

Kruiselingse koers – Dit is de wisselkoers die we geven aan klanten die buitenlandse valuta willen wisselen die geen lokale valuta bevatten. Bijvoorbeeld, als u Australische dollars wilt wisselen in Amerikaanse dollars.

Provisie – Dit is een veel voorkomende vergoeding die wisselkantoren rekenen voor de omwisseling van de ene valuta naar de andere. GWK Travelex biedt u 0% provisie op buitenlands geld als u uw vreemde valuta online bestelt.

Als u meer wilt lezen over het verschil tussen de contante en commerciële koers lees dan ons blogbericht over deze wisselkoersen.