Bestel direct
Home hero arrow

US dollars kopen

Hoeveel dollars heeft u nodig?

= USD=1 EUR
Toch een andere valuta?

Wat kunt u bijvoorbeeld met uw dollars kopen?

 • Slim gokken op de dollar-speelautomaten in Las Vegas

  1 USD

 • Een taxi van het centraal station naar het Empire State Building

  5,50 USD

 • Een kaartje voor een wedstrijd van de LA Lakers (voor slechts)

  35 USD

 • Een IMAX-voorstelling in het Chinese theater aan Hollywood Boulevard

  19 USD

 • Een kop vers gezette koffie in Central Park

  4 USD

Hoeveel dollars heb ik nodig?*

Kies alstublieft uw budget hierboven.


- +

- +

Wij adviseren:

 • budget
 • voor reiziger(s) voor
 • nacht(en)


Opnieuw berekenen

Bezienswaardigheden die u in de Verenigde Staten absoluut niet mag missen

 • Aspen, Colorado
 • Een plaats in Amerika die een en al wintersport uitademt. Aspen staat net zo bekend om de luxueuze levensstijl als om de aanwezigheid van een aantal van de beste skipistes in de Rocky Mountains.
 • Miami
 • Miami wordt door een unieke combinatie van de Spaanse en Amerikaanse cultuur gekenmerkt die u nergens anders aan zult treffen. Proef de sfeer tijdens een wandeling over het legendarische South Beach.
 • New York
 • Deze levendige metropool barst van de geweldige karakteristieke herkenningstekens. Het Empire State Building, de theaterwijk aan Broadway en Madison Square Garden zijn slechts drie van de bezienswaardigheden die erop wachten om door u ontdekt te worden!
 • New Orleans
 • Een dynamische samensmelting van Amerikaanse, Caribische en Franse invloeden. New Orleans is met name bekend vanwege zijn live blues- en jazzmuziek.

Vertrouw op GWK Travelex onze beste koersen

Makkelijk te bestellen en snelle afhandeling

Mevrouw aan het loket was zeer rustig vriendelijk ,attent en gaf de nodige informatie. Kon niet beter.

Snel en voordelig

De dollar in vogelvlucht

De Amerikaanse dollar is een van de meest toonaangevende reservevaluta in de wereld en wordt ook als belangrijkste betaalmiddel in talrijke andere landen of regio's buiten de Verenigde Staten gebruikt, waaronder het Caribisch gebied, Ecuador en El Salvador.

Verbaas u niet als u onderweg hoort dat de dollar ‘buck’ wordt genoemd - dat is een van de meest gebruikte bijnamen van deze munteenheid! U zult er ook snel genoeg achter komen dat de munt van 5 cent ‘nickel’ wordt genoemd en die van 10 en 25 cent respectievelijk met ‘dime’ en ‘quarter’ worden aangeduid.

De dollarkoers als graadmeter

De dollar speelt een belangrijke rol in de internationale handel. Doordat Amerika nog steeds één van de grootste handelseconomieën ter wereld heeft, is de koers van de dollar van groot belang voor de dagelijkse handelsstromen tussen landen die in dollars betalen. De koers is verder van groot belang aangezien de olieprijzen en goudprijs direct gekoppeld zijn aan deze munt en dus rechtstreeks effect heeft op de hoeveelheid geld- en goederenstromen tussen landen.

Veelgebruikte bankbiljetten

Er zijn bankbiljetten met zeven verschillende waarden in omloop, namelijk van 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100 dollar. Munten worden nergens zo vaak gebruikt als in Groot-Brittannië, maar in Amerika verdient het aanbeveling om de bankbiljetten op waarde te ordenen, zodat u niet te lang naar het juiste bedrag hoeft te zoeken.

De beste en slechtste euro-dollarkoers in de geschiedenis.

Of u nou een roadtrip maakt langs nationale parken of op stedentrip gaat naar een van Amerika’s metropolen: u wilt zoveel mogelijk uit uw reis halen en zo voordelig mogelijk rondreizen door Amerika. Voordat u uw euro’s omwisselt voor Amerikaanse dollars, is het daarom verstandig om de euro-dollarkoers in de gaten te houden. Op sommige momenten zijn uw euro’s in dollars namelijk meer waard dan een uur, dag of maand later. Dit heeft te maken met de wisselkoers die continu fluctueert.

De euro dollarkoers wordt weergegeven met EUR/USD. Aan dit getal is af te lezen hoeveel dollar u krijgt voor één euro. Bij een hogere EUR/USD wordt Amerikaans koopwaar relatief goedkoper. Dit was bijvoorbeeld het geval medio juli 2008, waar de wisselkoers een hoogtepunt bereikte met een waarde van 1,5909 dollar.

Op 15 maart 2015 daarentegen bereikte de euro dollarkoers met de stand 1/1,05 haar laagste koers sinds augustus 2003. De daling van de koers had te maken met de combinatie van een stagnerende Europese economie en de positieve ontwikkelingen van de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Houd voordat u op vakantie gaat naar Amerika de actuele wisselkoers dus goed in de gaten. Zo kunt u op het goede moment uw Amerikaanse dollars bestellen en heeft u meer te besteden op uw reis.

Meer informatie over de Amerikaanse dollar

Wanneer u uw dollars heeft besteld, is het handig om alvast wegwijs te worden met het lokale betaalmiddel: de Amerikaanse dollar. De Amerikaanse munteenheid wordt meestal aangeduid met de valutacode (USD) en het symbool ($), en is volgens de Grondwet van de Verenigde Staten de officiële munteenheid van het land en zijn eilandgebieden. Vaak wordt het betaalmiddel afgekort als US$. Daarnaast wordt er ook wel naar de Amerikaanse munteenheid verwezen met United States Dollar, U.S. dollar of simpelweg dollar.

Eén dollar is op te delen in honderd dollarcenten, aangeduid als cents of Pennies. Het muntgeld in Amerika bestaat verder uit een Nickel (5 cent), een Dime (10 cent) en een Quarter (25 cent). De half dollarmunt (50 cent) en dollarmunt (100 cent) worden zelden nog gebruikt. Eén dollar wordt meestal afgerekend met het dollarbiljet.

De overige biljetten waar u mee kunt betalen in Amerika zijn die van 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100 dollar. De bekende groengrijze kleur voert de boventoon in het briefgeld van de Verenigde Staten, waardoor het bij een eerste kennismaking moeilijk van elkaar is te onderscheiden. Om bij het afrekenen van uw boodschappen in de Amerikaanse supermarkt een lange rij te voorkomen, is het aan te raden de biljetten op waarde te sorteren. Bij GWK Travelex kunt u online vooraf aan uw reis Amerikaanse dollars bestellen om alvast aan de nieuwe biljetten te wennen én om goed voorbereid op reis te gaan.

Amerikaanse dollars kopen op uw bestemming

Vooraf aan uw reis naar de Verenigde Staten berekent u hoeveel Amerikaanse dollars u ongeveer nodig zult hebben op basis van uw budget, reisgezelschap en aantal reisdagen. Op basis van dit advies kunt u hier makkelijk de benodigde Amerikaanse dollars bestellen voor uw reis.

Toch blijft dit een inschatting en mogelijk verloopt uw vakantie in Amerika ondanks alle voorbereiding anders dan gedacht. U koopt iets meer dan begroot bij het winkelen in New York, besluit tóch de helikoptervlucht te maken over de Grand Canyon of gaat in Las Vegas iets uitgebreider uit eten dan gepland. Onverhoopt raakt uw voorraad Amerikaanse dollars sneller op dan u had voorzien.

Gelukkig kunt u op uw bestemming in Amerika extra Amerikaanse dollars kopen. Want hoe goed u uw reis naar Amerika ook voorbereidt, het blijft lastig om vooraf te voorspellen hoeveel u uit gaat geven op vakantie. Komt u eenmaal op bestemming dollars te kort? Geen zorgen, want in de Verenigde Staten kunt u bij meer dan 200 Travelex locaties terecht om extra Amerikaanse dollars te kopen. U vindt de Travelex vestigingen verspreid door Amerika in grote steden , op veel vliegvelden en op belangrijke stadslocaties. Hier vind u de dichtstbijzijnde Travelex locatie op uw bestemming in Amerika. Is er geen Travelex locatie in de buurt? Dan kunt u bij de meeste ATM’s terecht met uw pinpas zolang deze op ‘Wereld’ staat. Houd er wel rekening mee dat uw bank voor deze transactie extra kosten berekent.

Verkoop ongebruikte dollarbiljetten terug aan Travelex

Het einde van uw reis nadert, een paar flinke Amerikaanse burgers zijn verorberd, alle souvenirs zijn ingeslagen en uw koffer past nog net dicht. Wat niet dicht past is uw portemonnee, die nog steeds uitpuilt van de groene dollarbiljetten.

Net zoals u misschien te weinig dollars meeneemt, kan het ook voorkomen dat u aan het einde van uw reis Amerikaanse dollars overhoudt. Bijvoorbeeld omdat een bezoekje aan het casino in Las Vegas positief uitpakte of u met uw neus in de spreekwoordelijke boter viel en profiteerde van de uitverkoop.

Natuurlijk kunt u proberen om zoveel mogelijk dollars te spenderen in Amerika, maar om onnodige aankopen te voorkomen wisselt u uw overbodige dollarbiljetten bij thuiskomst net zo makkelijk weer in voor euro’s bij een GWK Travelex vestiging. Bijvoorbeeld gelijk bij aankomst op Schiphol Airport ! Bij het wisselen van buitenlands geld naar euro’s wordt een provisie van 0,75% gehanteerd van het totaalbedrag met een minimum van €3,95 en een maximum van €7,50.

Wilt u uw buitenlandse geld wisselen tegen 0% provisie? Maak dan bij aankoop van uw buitenlandse valuta bij een GWK Travelex vestiging voor slechts €6,00 gebruik van de Valuta Terugkoopgarantie. Dit bedrag verzekert u ervan dat u bij thuiskomst uw overgebleven buitenlandse biljetten tegen de oorspronkelijke wisselkoers en tegen 0% provisie omwisselt. De Valuta Terugkoopgarantie geldt gedurende 45 dagen.

Profiteer nu ook van de beste euro-dollarkoers!

U kunt Amerikaanse dollars online bestellen tegen een gegarandeerde koers waarna u het geld bij een lokale vestiging of voor vertrek op het vliegveld kunt afhalen.

 • 1. Selecteer uw valuta
 • Check de euro dollarkoers en bepaal hoeveel dollars u nodig heeft

 • 2.Geef aan waar u het geld af wilt halen
 • Kies uit één van de GWK Travelex-vestigingen en de afhaaldatum

 • 3.Bevestiging
 • Per email ontvangt u een bestelbevestiging

*De genoemde bedragen zijn slechts indicatief om u een idee te geven van de hoeveelheid valuta die u tijdens uw trip nodig heeft.