Covid-19 maatregelen


Voor GWK Travelex staat uw gezondheid en die van onze medewerkers voorop. Daarom doen wij er alles aan om u met een veilig gevoel van dienst te zijn in onze vestigingen. Uiteraard volgen wij daarbij de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu(RIVM) en de overheid.

Naar aanleiding van de meest recente ontwikkelingen, hebben wij passende maatregelen genomen om u zo goed en veilig mogelijk van dienst te kunnen blijven. 

Geopende vestigingen

Uw vreemde valuta kunt u eenvoudig online bestellen en veilig afhalen bij de geopende GWK Travelex vestigingen. Openingtijden kunnen variëren per vestiging. De openingstijden op de luchthavens worden afgestemd op de passagiersontwikkeling. Raadpleeg de vestigingen pagina voor de actuele openingstijden per GWK Travelex vestiging bij u in de buurt.

Kom niet onnodig naar een GWK Travelex vestiging. U kunt vooraf online uw vreemde valuta bestellen en bepaal zelf een gewenst afhaal moment.

Bestelling afhalen op de luchthavens

Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport kunnen het de bezoekers verplicht stellen om een mondkapje te dragen bij binnenkomst van de luchthaven. Ook kan de luchthaven bij binnenkomst vragen om een geldig vliegticket. Bekijk hieronder de maatregelen per luchthaven.

Vreemde valuta afhalen op Schiphol Airport

Het dragen van een mondkapje is alleen verplicht bij check-in, tijdens security- en grensprocessen en bij het boarden. Bij onze vestiging op Schiphol Plaza(Voor de douane) kunt u dus zonder mondkapje uw vreemde valuta bestelling afhalen. 

Vreemde valuta afhalen op Rotterdam Airport

Rotterdam Airport laat alleen personen toe tot de luchthaven die in het bezit zijn van een geldig vliegticket of een afhaalbewijs van de online vreemde valuta bestelling kunnen aantonen. 

Vreemde valuta afhalen op Eindhoven Airport

Op dit moment laat Eindhoven Airport alleen passagiers toe tot de passage welke in het bezit zijn van een geldige vliegticket.

Indien u geen geldig vliegticket heeft, kunt u uw vreemde valuta bestelling bij Eindhoven Airport afhalen bij ons afstortluik aan de achterzijde van de vestiging. Deze locatie is te bereiken via de ingang van het Tulip Inn hotel. De eerste schuifdeuren gaan open en daar treft u onze vestiging. Bij deze deur aan achterzijde van ons pand moet u wel aanbellen, er komt dan z.s.m. een medewerker naar u toe. Afhankelijk van de drukte kan dit soms enkele minuten duren. Let op! Pin betalingen zijn op dit afhaalpunt niet mogelijk. Wij verzoeken u vriendelijk om uw vreemde valuta bestelling contant te betalen.

Travelex dienstverlening

De GWK Travelex dienstverlening is enigszins aangepast om u zo optimaal mogelijk van dientst te kunnen blijven.

Vreemde valuta bestellen

 • Bestel vreemde valuta via onze website alvorens u onze vestiging bezoekt;
 • Denk aan een terugkoopgarantie bij het bestellen van vreemde valuta;
 • Kom alleen naar onze vestiging indien u een afhaalbewijs per e-mail van ons hebt ontvangen;
 • Klik hier om uw vreemde valuta direct te bestellen. 

Aankoop vreemde valuta

Ook gedurende deze periode kopen wij vreemde valuta aan. Neem contact op met een GWK travelex vestiging bij u in de buurt en ontvang op basis van de hoeveelheid te wisselen valuta en de actuele wisselkoeres een persoonlijk aanbod. 

Money Transfer via Western Union

 • Het internationaal overmaken en ontvangen van geld via Western Union is tijdelijk niet mogelijk via de GWK Travelex vestigingen.

MR. Pay

Het contant geld storten op een bankrekening via MR. Pay is alleen mogelijk voor SNS bank en ASN bank rekeninghouders bij de geopende GWK Travelex vestigingen. 

 • Bij onze vestiging op Rotterdam Airport is het tijdelijk niet mogelijk om contant geld te storten op een bankrekening en het betalen van een rekening via MR. Pay.

Overige diensten

 • Travelex geldautomaten blijven beschikbaar voor het opnemen van contant geld.
 • Milieusticker Duitsland blijft beschikbaar in onze vestigingen. Neem voor uw bezoek contact op met een GWK Travelex vestiging bij u in de buurt voor het afhalen van uw Milieusticker Duitsland.

Hygiënemaatregelen 

GWK Travelex heeft de nodige hygiënemaatregelen getroffen om u zo goed en veilig mogelijk van dienst te zijn. In de GWK Travelex vestigingen gelden de volgende hygiënemaatregelen:

 • Bestel online uw vreemde valuta;
 • Bezoek een GWK Travelex vestiging alleen als u zich gezond voelt;
 • Kom alleen naar een GWK Travelex vestiging;
 • Houd gepaste afstand: altijd minimaal 1,5 meter afstand van andere klanten;
 • Draag een mondkapje bij het afhalen van uw bestelling op een van de luchthavens;
 • Niet meer dan 3 klanten tegelijkertijd  in de winkel;
 • Wacht u alstublieft buiten wanneer er reeds 3 klanten in de vestiging zijn, of kom terug op een minder druk moment.

Afrekenen

 • Beperk hand-tot-hand contact tot een minimum. Betaal bij voorkeur met uw bankpas of smartphone.

Tot slot

 • Respecteert u onze medewerkers, zij staan klaar om u van dienst te zijn!

Travelex Nederland - Laatste update uitgevoerd op: 20-08-2020