Bestel direct
Home hero arrow

Koop Israëli shekels

Hoeveel Israëli shekels wilt u hebben?

= ILS=1 EUR
Toch een andere valuta?

Wat kunt u krijgen voor uw shekels?

 • Treinkaartje voor enkele reis van Jeruzalem naar Tel Aviv

  25 ILS

 • IJskoud flesje bier

  30 ILS

 • Toegang tot het Tel Aviv Museum of Art

  50 ILS

 • Lunch buitenshuis in Tel Aviv

  70 ILS

 • Reis naar en tocht rondom de Dode Zee

  350 ILS

Hoeveel Israëli shekels heb ik nodig?*

Kies alstublieft uw budget hierboven.


- +

- +

Wij adviseren:

 • budget
 • voor reiziger(s) voor
 • nacht(en)


Opnieuw berekenen

Onmisbare bestemmingen in Israël

 • Tel Aviv
 • Tel Aviv is dan wel een uiterst moderne stad, maar de oude stad Jaffa biedt u nog steeds een glimp van het verleden. De stranden zijn onovertroffen als u volledige rust en ontspanning zoekt.
 • Meer van Galilea
 • Het Meer van Galilea, één van de belangrijkste Bijbelse plekken, trekt jaarlijks duizenden bezoekers. De uitzichten hier zijn overweldigend, vooral vanaf de nabijgelegen bergen van Galilea.

Vertrouw op GWK Travelex

Makkelijk te bestellen en snelle afhandeling

Mevrouw aan het loket was zeer rustig vriendelijk ,attent en gaf de nodige informatie. Kon niet beter.


Snel en voordelig

Een gloednieuwe shekel

In 1986 werd de oude shekel, die vijf jaar in omloop was geweest, vervangen door de nieuwe Israëlische shekel. Elke shekel bestaat uit 100 agorot. De naam 'shekel' wordt ook wel gespeld als 'sheqel' en het meervoud is 'shekalim'.

Een fooi van 12% van de rekening in restaurants is vrij gebruikelijk. Het kan wat onbeleefd overkomen als u niets geeft. Vaak geniet een fooi in contanten de voorkeur boven een naar boven afgeronde creditcardrekening. Ongebruikelijk genoeg wordt niet van u verwacht dat u taxichauffeurs een fooi geeft. Fooigeld wordt ervaren als uiterst vrijgevig.

Vaak gebruikte bankbiljetten

In Israël worden hoofdzakelijk vier bankbiljetten gebruikt met een waarde van 20 (groen), 50 (paars), 100 (bruin) en 200 (rood) ILS. Een nieuwe reeks biljetten met afbeeldingen van personen en taferelen, evenals delen uit beroemde gedichten, wordt naar verwachting in 2015 gelanceerd. De biljetten zullen dezelfde waarde hebben als de huidige, hoewel de kleuren kunnen wijzigen. Het biljet van 50 ILS in de nieuwe stijl is reeds in omloop gebracht en de rest volgt binnenkort.

De beste en slechtste euro-shekelkoers in de geschiedenis

Israël is magisch. Het drukbezochte en populaire kustplaatsje Tel Aviv, het Bijbelse Meer van Galilea en niet te vergeten Jeruzalem. En tijdens uw reis wilt u natuurlijk zo voordelig mogelijk al deze bijzondere plaatsen bezoeken. Voordat u uw euro’s omwisselt voor de Israëlische shekel, is het daarom verstandig om de euro-shekelkoers goed in de gaten te houden. Doordat deze wisselkoers fluctueert, kan de waarde van uw euro in shekel verschillen per maand, week en zelfs dag.

De euro-shekelkoers wordt aangeduid met EUR/ILS. Aan dit getal is af te lezen hoeveel Israëlische shekel u krijgt voor één euro. Is de waarde van EUR/ILS hoog, dan is uw euro relatief meer waard, en reist u dus voordelig door het land.

Dit was het geval op 11 december 2007 toen de Israëlische koers een hoge waarde had. Op die dag was de wisselkoers 1/5,79. Het tegenovergestelde gebeurde tien jaar later. Op 28 februari 2017 had de Israëlische shekel een waarde van 3,8556.

Doordat de wisselkoers van het een op het andere moment kan veranderen, is het belangrijk dat u de actuele wisselkoers dus goed in de gaten houdt. Zo weet u precies op welk moment u het voordeligst uw euro’s kunt inwisselen voor Israëlische shekalim.

Meer informatie over de Israëli shekel

Om goed voorbereid op reis te gaan, is het verstandig om voor uw vertrek al wat Israëlische shekalim in huis te halen. U kunt uw buitenlandse valuta gemakkelijk hier bestellen. Zodra u uw Israëlische shekels in uw portemonnee heeft zitten, is het handig om alvast wegwijs te worden met het nationale betaalmiddel van Israël.

De Israëlische shekel wordt aangeduid met de valutacode ILS en met het symbool ?. In 1986 werd de oude shekel na vijf jaar vervangen door de nieuwe Israëlische shekel. Soms wordt er daarom verwezen naar de NIS, de Nieuwe Israëli shekel.

Een shekel bestaat uit 100 agorot. Het muntgeld bestaat uit munten van 5 en 10 agorot en 1/2 , 1, 2, 5 en 10 shekel. Maar hoofdzakelijk worden in het betaalverkeer de vier soorten bankbiljetten gebruikt. Dat zijn de coupures met een waarde van 20, 50, 100 en 200 ILS. Al deze biljetten zijn actief in het betaalverkeer, al wordt het biljet van 200 ILS niet overal geaccepteerd. Dit komt met name voor bij kleine aankopen, dus let er op dat u voldoende kleine coupures op zak heeft als u bijvoorbeeld een markt bezoekt.

Om vast te wennen aan de Israëlische munteenheid kunt u vooraf aan uw reis vast Israëli shekels bestellen bij GWK Travelex. Zo gaat u goed voorbereid op reis en kunt u eenmaal in Israël goed uit de voeten met het lokale betaalmiddel.

Israële shekels bestellen en extra Israëli shekels verkrijgen op uw bestemming

Hoewel u vooraf aan uw reis bij GWK Travelex vast wat Israëli shekels kunt bestellen , kan het gebeuren dat deze tijdens uw reis door Israël sneller opraken dan verwacht. Het land kent namelijk veel verleidingen.

U wilt bijvoorbeeld ongepland toch naar het Masada Nationaal Park in de Negev woestijn, drinkt iets meer cocktails dan gepland aan de kust van de Dode Zee en u kunt uw portemonnee niet dichthouden bij de Mahane Yehuda Market in Jeruzalem. Kortom: u geniet volop van alles wat Israël te bieden heeft.

Een bijkomend nadeel is alleen dat de bodem van uw portemonnee sneller te zien is dan verwacht. Maar geen zorgen, Israël heeft genoeg mogelijkheden om deze bodem weer onzichtbaar te maken.

Ondanks dat GWK Travelex geen vestiging heeft in Israël, zijn er voldoende plaatsen om extra shekalim te verkrijgen. Bij de meeste pinautomaten kunt u terecht met uw Nederlandse bankpas. Zorg er wel voor dat u uw pas op ‘wereldstand’ zet, zodat u deze ook buiten de eurozone kunt gebruiken. Per transactie kunt u een maximaal bedrag van €500 opnemen, maar let er op dat uw bank extra kosten per opname kan rekenen.

Buiten de grote steden zijn de pinautomaten in mindere mate aanwezig. Bent u van plan om buiten de gebaande paden te gaan, neem dan voldoende contant geld mee.

Verkoop ongebruikte shekelbiljetten terug aan Travelex

Het einde van uw reis nadert. U heeft het bijzondere Jeruzalem mogen bezoeken, heeft de populaire kustplaats Tel Aviv ontdekt en bent tot rust gekomen in de diverse natuur van Israël. U heeft volop genoten van alles om u heen en reist met een volle koffer met reiservaringen terug naar Nederland. U laat het prachtige land achter u, op één ding na: u heeft nog wat verdwaalde shekalim in uw portemonnee zitten.

Gelukkig zijn deze biljetten in Nederland meer waard dan u denkt. U kunt ze namelijk weer heel gemakkelijk inwisselen voor euro’s. Dit kan bijvoorbeeld direct bij uw aankomst op Schiphol Airport of bezoek een GWK Travelex vestiging bij u in de buurt. Bij het omwisselen van uw Israëlische shekalim naar euro’s wordt er een provisie van 0,75% van het totaalbedrag gehanteerd. Hierbij geldt een minimum van €3,95 en een maximum van €7,50.

Ook is het mogelijk om uw valuta tegen 0% provisie in te wisselen. U kunt bij aankoop van uw Israëlische shekalim voor slechts €6,00 gebruik maken van de Valuta terugkoopgarantie , die gedurende 45 dagen geldig is. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat u in Nederland de shekelbiljetten tegen de oorspronkelijke wisselkoers én tegen 0% provisie kan inwisselen.

Het online bestellen van Israëli shekels is heel eenvoudig

U kunt Israëli shekels online bestellen tegen een gegarandeerde wisselkoers waarna u het geld bij een lokale vestiging of voor vertrek op het vliegveld kunt afhalen.

 • 1. Selecteer uw valuta
 • Bepaal hoeveel Israëli shekels u nodig heeft

 • 2. Geef aan waar u het geld af wilt halen
 • Kies uit één van de GWK Travelex-vestigingen en de afhaaldatum

 • 3.Bevestiging
 • Per email ontvangt u een bestelbevestiging