Bestel direct
Home hero arrow

Koop Kroatische kuna’s

Hoeveel Kroatische kuna’s wilt u hebben?

= HRK=1 EUR
Toch een andere valuta?

Wat kunt u krijgen voor uw kuna's?

 • Kop koffie

  10 HRK

 • Frisdrank in een restaurant

  13 HRK

 • Veerboot van Dubrovnik naar Korčula

  55 HRK

 • Retourtje in kabelbaan voor volwassenen in Dubrovnik

  100 HRK

 • Nachtelijke duikbelevenis

  262 HRK

Hoeveel Kroatische kuna’s heb ik nodig?*

Kies alstublieft uw budget hierboven.


- +

- +

Wij adviseren:

 • budget
 • voor reiziger(s) voor
 • nacht(en)


Opnieuw berekenen

Onmisbare bestemmingen in Kroatië

Dubrovnik
 • Dubrovnik
 • De historische stad Dubrovnik is de nieuwe favoriete bestemming in Europa met muren uit de 8e eeuw die figureren in Game of Thrones! Neem het uitzicht op de nabijgelegen eilanden Lokrum en Mljet in u op.
Rabat
 • Split
 • Deze stad heeft een geschiedenis van bijna 2000 jaar en het Diocletiaanse Paleis is het beste startpunt van uw reis door de tijd. Ga voor natuurschoon eens naar het nationale park Krka.

Vertrouw op GWK Travelex

Makkelijk te bestellen en snelle afhandeling

Mevrouw aan het loket was zeer rustig vriendelijk ,attent en gaf de nodige informatie. Kon niet beter.


Snel en voordelig

De kuna krijgt volwassen trekken

De kuna in zijn huidige vorm werd in 1994 in Kroatië ingevoerd, maar is sinds de Romeinse tijd al in verschillende vormen aanwezig. De huidige kuna heeft de dinar vervangen, maar er wordt volop gespeculeerd dat Kroatië binnen een paar jaar overstapt op de euro.

Eén kuna bestaat uit 100 lipa's en munten hebben meestal een waarde van 10, 20 of 50 lipa. Er zijn munten van minder dan 10 lipa, maar die worden vanwege hun lage waarde zelden gebruikt. Veel winkeliers in de grotere steden accepteren ook betalingen in euro's.

In Kroatische restaurants verwacht men geen fooien – die zijn meer een bonus dan een onuitgesproken verplichting. Als de bediening uitmuntend was en u echt uw dankbaarheid wilt tonen, kunt u volstaan met 10% van de rekening.

Vaak gebruikte bankbiljetten

De bankbiljetten in Kroatië hebben een waarde van 10, 20, 50, 100, 200, 500 en 1000 HRK. Omdat de lipa weinig waarde heeft is het handig om een ruime hoeveelheid biljetten van 10 kuna bij de hand te hebben, zodat u kleine rekeningen gemakkelijk kunt betalen. Alle bankbiljetten zijn vervaardigd met diepdruk om slechtzienden tegemoet te komen.

De beste en slechtste euro-kunakoers in de geschiedenis

Gekleurde huisjes kleuren de rotsen van de kust. Havens liggen vol met witte bootjes waar de manden met vers gevangen vis de bootjes vullen. In het binnenland vullen grote bossen en oude culturele steden en dorpjes het hart. De nachtelijke uurtjes in de hoofdstad en kuststeden zijn druk, hip en chique. Welkom in Kroatië!

Nu uw vakantie in Kroatië van start gaat, is het handig om wat meer kennis te hebben over de munteenheid: de Kroatische kuna. En dan met name kennis over de euro-kunakoers. Deze koers wordt aangegeven met EUR/HRK. Hieraan kunt u aflezen hoeveel kuna u krijgt voor één euro. Hoe hoger het getal van de HKR, hoe meer uw euro waard is en hoe voordeliger het dus voor u is.

Sinds de kuna in 1994 in Kroatië is ingevoerd, is de kunakoers redelijk stabiel. Met name de afgelopen tien jaar is er weinig verschil te zien in. Het dieptepunt in de afgelopen tien jaar was op 22 oktober 2008. Eén euro was toen 6,8813 kuna waard. Het hoogtepunt was op 19 februari 2015 toen de Kroatische kuna op 7,7251 stond.

Tussen 2011 en 2017 is de EUR/HRK steeds tussen de 1/7,25 en 1/7,72 blijven schommelen. U kunt de actuele koers hier checken. Zo kunt u op het goede moment de Kroatische kuna bestellen en weet u met welke koers u te maken heeft bij aankomst.

Meer informatie over de Kroatische kuna

Tijdens uw reis door Kroatië ontdekt u de verleidingen van dit land. Winkels in Split, heerlijke visrestaurantjes aan de kust en leuke barretjes in de binnenlandse steden. Kortom, veel activiteiten waarbij uw portemonnee het mogelijk zwaar te verduren krijgt. Daarom is het wel zo handig om wat meer te weten over deze munt.

Sinds de Romeinse tijd is de kuna in verschillende vormen aanwezig in Kroatië. Echter is de huidige vorm van deze munteenheid sinds 1994 ingevoerd. Er wordt volop gespeculeerd over de komst van de euro, maar tot nu toe zult u voornamelijk te maken hebben met de kuna.

Eén kuna bestaat uit 100 lipa’s. Deze lipa’s hebben een waarde van 10, 20 of 50 lipa. Munten van minder dan 10 lipa hebben een zodanig lage waarde dat deze in het betaalverkeer nauwelijks meer voorkomen.

De biljetten hebben een waarde van 10, 20, 50, 100, 200, 500 en 1000 HRK. Het is verstandig om met name veel biljetten van 10 mee te nemen, aangezien de lipa weinig waarde heeft. Zo kunt u gemakkelijk kleinere bedragen in biljetten betalen. Daarnaast zijn de biljetten van 500 en 1000 HRK door de hoge waarde ook nauwelijks in gebruik, waardoor ze moeilijk geaccepteerd worden of worden uitgegeven door pinautomaten.

Bij GWK Travelex kunt u online uw Kroatische kuna bestellen. Tijdens uw bestelling is het helaas niet mogelijk om aan te geven welke biljetten u wenst te ontvangen. Nadat uw bestelling via het internet is voltooid, kunt u wel direct contact opnemen met de vestiging waar u uw valuta komt ophalen. Zij kunnen u vaak verder helpen hiermee.

Kroatische kuna’s bestellen en extra Kroatische kuna’s verkrijgen op uw bestemming

Ondanks dat u goed voorbereid op reis ging door vooraf aan uw reis Kroatische kuna’s te bestellen , gaat het geld misschien toch iets sneller op dan verwacht. U ontkomt niet aan de leuke visrestaurantjes in Hvar, het nachtleven in Split of aan de ontelbare boottochtjes langs de eilanden en historische tours in het binnenland. Wordt uw portemonnee steeds lichter? Geen zorgen, u kunt uw vakantie rustig voortzetten om te blijven genieten van dit prachtige land.

Ondanks dat GWK Travelex geen vestiging heeft in Kroatië, zijn er genoeg mogelijkheden om geld op te nemen. In Kroatië kunt u met uw Nederlandse bankpas elke dag een bedrag met een limiet van 500 euro opnemen. Let op dat uw pas op ‘wereld’ staat, aangezien Kroatië buiten het Schengengebied valt. Dit gebied bestaat uit 26 Europese landen waarbinnen u als inwoner van de Europese Unie vrij mag reizen. Daarnaast is het handig om het aantal transacties zo laag mogelijk te houden aangezien uw bank extra kosten kan rekenen voor elke keer dat u geld opneemt in het buitenland.

Naast uw pinpas is het ook handig om wat extra euro’s achter de hand te hebben. Euro’s kunt u inwisselen bij geldwisselkantoren. Deze zijn te vinden in winkelcentra, op vliegvelden, treinstations en in bijna alle toeristische plaatsen. Daarnaast accepteren sommige winkels onze munteenheid ook, al is het wel voordeliger om in kuna’s te betalen.

Verkoop ongebruikte biljetten terug aan Travelex

Met een rugzak vol herinneringen keert u weer terug in de auto voor de terugreis of komt u met heimwee op het vliegveld aan. Uw reis naar Kroatië is weer voorbij en uw leven in Nederland staat weer voor de deur. Maar naast uw rugzak vol herinneringen, kan het ook zijn dat uw portemonnee nog aardig vol zit. En aan de kuna als souvenir heeft u in Nederland helaas niet heel veel. Wat te doen?

Mocht u op Schiphol Airport aankomen, kunt u hier uw valuta omwisselen voor euro’s. Is dit niet het geval, dan kunt u bij een van de andere GWK Travelex vestigingen uw kuna’s weer omwisselen voor euro’s. GWK Travelex hanteert een provisie van 0.75% van het totaalbedrag met een minimum van €3,95 en een maximum van €7,50.

Wilt u uw kuna’s liever tegen 0% provisie omwisselen? Ook dat kan. Bij aankoop van uw valuta kunt u voor maar €6,00 gebruik maken van de 45 dagen geldende Valuta terugkoopgarantie . Hierdoor bent u verzekerd dat uw biljetten ingeruild worden tegen de oorspronkelijke wisselkoers en 0% provisie.

Het online kopen van Kroatische kuna’s is heel eenvoudig

U kunt Kroatië kuna’s online bestellen tegen een gegarandeerde wisselkoers waarna u het geld bij een lokale vestiging of voor vertrek op het vliegveld kunt afhalen.

 • 1. Selecteer uw valuta
 • Bepaal hoeveel Kroatische kuna’s u nodig heeft

 • 2. Geef aan waar u het geld af wilt halen
 • Kies uit één van de GWK Travelex-vestigingen en de afhaaldatum

 • 3.Bevestiging
 • Per email ontvangt u een bestelbevestiging