Bestel direct
Home hero arrow

Koop Taiwan dollars

Hoeveel Taiwan dollars wilt u hebben?

= TWD=1 EUR
Toch een andere valuta?

Wat kunt u krijgen voor uw Taiwanese dollars?

 • Een fles tafelwijn in een restaurant in Taipei

  385 TWD

 • Een paar leren schoenen

  3.427 TWD

 • Haarstilering in een plaatselijke salon

  600 TWD

 • Een cappuccino tussendoor in een café in het stadscentrum

  97 TWD

 • Fietshuur voor een dag voor een rit door het nationale park Yangmingshan

  300 TWD

Hoeveel Taiwan dollars heb ik nodig?*

Kies alstublieft uw budget hierboven.


- +

- +

Wij adviseren:

 • budget
 • voor reiziger(s) voor
 • nacht(en)


Opnieuw berekenen

Onmisbare bestemmingen in Taiwan

 • Taipei
 • Taipei is een uiterst moderne grote stad waar alle gasten kunnen beschikken over gratis WiFi. De Maokong Gondola is een kabelbaan die loopt van Taipei naar de theeplantage Maokong.
 • Taichung
 • Het nationale Taiwanese museum van schone kunsten is perfect voor cultuursnuivers, terwijl het nationale natuurwetenschappelijk museum de slimmerik in ons bevredigt!
 • Tainan
 • Hier kunt u een bezoek brengen aan de Confuciustempel, een fraai voorbeeld van traditionele architectuur en een van de eerste scholen die in 1655 in Taiwan werd gebouwd.

Vertrouw op GWK Travelex

Makkelijk te bestellen en snelle afhandeling

Mevrouw aan het loket was zeer rustig vriendelijk ,attent en gaf de nodige informatie. Kon niet beter.


Snel en voordelig

Oud eruit, nieuw erin

De nieuwe Taiwanese dollar (TWD), die de oude Taiwanese dollar verving, werd voor het eerst in 1949 in omloop gebracht. De dollar staat lokaal bekend als de yuan, de naam van de Chinese munteenheid. In het jaar 2000 werd de dollar het wettige betaalmiddel in Taiwan.

Het is volstrekt niet gebruikelijk in Taiwan om een fooi te geven in restaurants of taxi's. U zult zien dat een servicetoeslag van 10% bij uw rekening wordt opgeteld en u bent in dergelijke gevallen beslist niet verplicht daarnaast nog een fooi te geven. Taxichauffeurs zullen u vanzelf al het wisselgeld teruggeven en verwachten geen fooi.

Vaak gebruikte bankbiljetten

De biljetten van 100, 500 en 1.000 TWD worden het meest gebruikt door de lokale bevolking. Daarnaast zijn er ook coupures van 200 en 2.000 TWD beschikbaar. De munten die in omloop zijn, hebben een waarde van 1, 5, 10 en 50 TWD.

De bankbiljetten worden uitgegeven door de Taiwanese vestiging van de centrale bank van de Republiek China en hebben afbeeldingen van de Yu Shan (Jadeberg) en citaten van de filosoof Confucius.

De beste en slechtste euro-dollarkoers in de geschiedenis

Tijdens uw rondreis door het met bossen en bergen gevulde Taiwan wilt u het liefst zo voordelig mogelijk genieten. Het is daarom belangrijk om de euro-dollarkoers goed in de gaten te houden. Zo kunt u uw euro’s op het meest voordelige moment inwisselen voor Taiwanese dollars. De koers van de euro en de dollar schommelt erg heen en weer. Dit houdt in dat de waarde van de euro ten opzichte van de dollar per maand of zelfs per week kan verschillen.

De euro-dollarkoers wordt uitgedrukt in EUR/TWD. Aan dit getal kunt u aflezen hoeveel Taiwanese dollar u krijgt voor één euro. Hoe hoger het getal van de dollar, hoe meer uw euro waard is en dus hoe voordeliger het voor u is.

In de afgelopen tien jaar heeft de dollar een gestage daling meegemaakt. Op 13 april 2017 bereikte de wisselkoers een dieptepunt met een waarde van 32,1898. Het hoogtepunt was op 14 oktober 2009, toen de Taiwanese dollar een waarde had van 49,5830.

Door deze schommelingen in de koers is het belangrijk dat u op het juiste moment uw Taiwanese dollars inkoopt. U kunt hier de actuele wisselkoers goed in de gaten voordat u afreist naar Taiwan. Zo bent u er zeker van dat u op het goede moment uw Taiwanese dollars bestelt. Zo gaat u goed voorbereid op reis.

Meer informatie over de Taiwanese dollar

Om goed voorbereid op reis te gaan kunt u hier alvast de Taiwanese dollar bestellen. Maar wat kan u van deze munt verwachten? De munteenheid van Taiwan wordt aangegeven met de valutacode TWD of het symbool $. Om onderscheid te maken tussen Taiwanese dollar en andere dollars, gebruikt Taiwan de afkorting NT$.

Eén Taiwanese dollar bestaat uit 100 cent. Het muntgeld bestaat uit munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 dollar. De 50 cent hoort ook bij de betaalmiddelen maar is nauwelijks meer in omloop. De meest gebruikte biljetten hebben een waarde van 100, 500 en 1000 dollar. De biljetten 200 en 2000 zijn zeer zeldzaam in omloop en zult u tijdens uw reis door Taiwan dan ook bijna niet tegenkomen. Omdat de biljetten van 2000 door hun hoge waarde en zeldzaamheid niet overal geaccepteerd worden, kunt u zich beter beperken tot de biljetten van minder hoge waarde.

Let er op dat als u Taiwan in- of uit reist, dit alleen mag met een maximaal bedrag van 100.000TWD op zak. Vooraf aan uw reis kunt u bij GWK Travelex online vast Taiwanese dollars bestellen om goed voorbereid op reis te gaan. Ook kunt u zo vast wennen aan deze vreemde valuta.

Extra Taiwanese dollars verkrijgen op uw bestemming

Taiwan is een prachtig land. De groene, weelderige bossen die de voeten van de bergen bekleden, kleurrijke ronddwarrelende vlinders en de rust van warmwaterbronnen tegenover de drukte in Taipei. Taiwan is een land waar de bezienswaardigheden en schoonheid van de natuur je om de oren vliegen. Positief voor uw beleving van dit eiland, maar minder goed voor uw portemonnee. Dus wat te doen als de Taiwanese dollar die u thuis al besteld heeft er tijdens uw reis doorheen zijn gegaan?

Wanneer u Taiwanese dollars tekort komt is dit geen probleem. Want ondanks dat GWK Travelex geen vestiging in Taiwan heeft, zijn er genoeg mogelijkheden om alsnog geld op te nemen.

Bij de meeste geldautomaten wordt uw Nederlandse bankpas geaccepteerd, zolang uw pas op wereldstand staat. De meeste automaten hebben een opnamelimiet van 20.000TWD. Echter hebben veel Nederlandse bankpassen een opnamelimiet van 500 euro per dag, waardoor het bedrag van 20.000TWD niet altijd behaald kan worden, afhankelijk van de koers op dat moment. Wanneer u geld met uw Nederlandse bankpas wilt opnemen, vergeet dan niet dat uw bank extra kosten kan rekenen per transactie. Zo komt u bij thuiskomst niet voor verrassingen te staan.

De mogelijkheid om met uw creditcard te betalen is vooral aanwezig bij pinautomaten, grote winkels en hotels. Echter accepteert men op Taiwan met name contact geld, dus zorg ervoor dat u genoeg contact geld op zak heeft.

Verkoop ongebruikte dollarbiljetten terug aan Travelex

U heeft mooie hikes gemaakt door de bergen, bent tot rust gekomen aan de kust en heeft genoten van het heerlijke Taiwanese eten. Maar helaas komt aan alles een einde, en moet ook u weer het vliegtuig in om Taiwan achter u te laten.

Ondanks dat uw reis ten einde is gekomen, is dat wellicht nog niet het geval met de Taiwanese dollarbiljetten in uw portemonnee. Maar geen zorgen, u kunt de biljetten gemakkelijk weer inwisselen voor euro’s. Doe dit bijvoorbeeld direct als u aankomt op Schiphol Airport . Ook kunt u een GWK Travelex vestiging bij u in de buurt in Nederland opzoeken waar u de Taiwanese dollarbiljetten kunt inruilen. Bij het wisselen wordt een provisie van 0,75% gehanteerd van het totaalbedrag met een minimum van €3,95 en een maximum van €7,50.

U kunt ook tegen een provisie van 0% uw dollars inruilen voor euro’s. Voor slechts €6,00 maakt u gebruik van de Valuta terugkoopgarantie die gedurende 45 dagen geldig is. Deze aankoop verzekert u ervan dat u uw overgebleven Taiwanese dollars omwisselt tegen de oorspronkelijke wisselkoers en tegen een provisie van 0%.

Het online kopen van Taiwan dollars is heel eenvoudig

U kunt Taiwan dollars online bestellen tegen een gegarandeerde wisselkoers waarna u het geld bij een lokale vestiging of voor vertrek op het vliegveld kunt afhalen.

 • 1. Selecteer uw valuta
 • Bepaal hoeveel Taiwan dollars u nodig heeft

 • 2. Geef aan waar u het geld af wilt halen
 • Kies uit één van de GWK Travelex-vestigingen en de afhaaldatum

 • 3.Bevestiging
 • Per email ontvangt u een bestelbevestiging