Steun goed doel en stort vakantiegeld gratis bij GWK Travelex


20 dec 2012


Nog ergens een paar oude Duitse of Belgische bankbiljetten in een la liggen? Laat ze niet langer stof verzamelen, ga naar een vestiging van GWK Travelex en doneer dit oude geld gratis aan de actie van Serious Request!

,,Veel mensen weten niet dat het nog altijd mogelijk is om bepaalde bankbiljetten van oude Europese valuta als de Duitse mark, de Belgische frank en de Oostenrijkse schilling in te wisselen voor euro’s’’, stelt Ido Schiferli, marketing manager van GWK Travelex. ,,Maar dat kan dus nog altijd, onder meer bij GWK Travelex. Bij veel mensen ligt dat geld in kleine hoeveelheden nog ergens in een lade, maar in totaal gaat het waarschijnlijk om een vermogen. Toen wij besloten ook wat te willen doen voor Serious Request, realiseerden wij ons dit en bedachten dat dit in tijden van crisis het ideale geld is om aan het goede doel te geven. Dat geld is immers niet meer bruikbaar en wordt als een souvenir gezien, dus niemand die er nog echte waarde aan toekent. Terwijl het dus in totaal om een kapitaal gaat waar je veel goed werk mee kunt verrichten.”

,,Ik zou dus zeggen: werp eens een blik in kastjes en laatjes om te zien of er nog ergens wat marken of franken liggen die wellicht nog inwisselbaar zijn. Mocht je die niet vinden, maar kom je bijvoorbeeld nog wel geldige Amerikaanse dollars of Turkse liras tegen, dan kun je die natuurlijk ook meteen meepakken en komen storten voor het goede doel ’’ stelt Schiferli.

,,We maken het bovendien makkelijk en we maken het gratis om geld te storten voor Serious Request. Makkelijk, omdat je terecht kunt bij één van onze eigen 51 vestigingen in Nederland en dus hoef je niet helemaal naar het Glazen Huis in Leeuwarden om daar je oude geld door de brievenbus te gooien. Al kan dat natuurlijk wel en als je dat doet, dan wisselen wij het later om als we de oude valuta van de deejays krijgen. En we maken het zoals gezegd gratis omdat je het geld bij ons kunt wisselen voor euro’s die je vervolgens via ons contante betaalsysteem Mr Pay kunt storten. En waar je normaal gesproken voor een storting een kleine commissie betaalt, berekenen we die nu uiteraard niet omdat GWK Travelex deze actie van harte ondersteunt en hier dus geen geld aan wil verdienen. Daarom bij deze de landelijke oproep: ’Kom allemaal gratis geld storten en steun de actie Serious Request!’’