Top 3 bestemmingen voor paasbreak en meivakantie door valutakoersen


29 mrt 2017


GWK Travelex: IJsland, Noorwegen en Groot-Brittannië nu het interessantst

Amsterdam, 29 maart 2017 - Wie op zoek is naar aanbiedingen voor een meivakantie in het buitenland, doet er verstandig aan ook te kijken naar de actuele valutakoersen. Een lagere koers kan een stedentrip of midweek enkele tientallen euro’s goedkoper maken. GWK Travelex, ’s werelds grootste gespecialiseerde aanbieder van valutadiensten, heeft een top 3 gemaakt van niet-eurolanden in Europa met een gunstige muntkoers voor een paasbreak of meivakantie. Op 1 staat nu op 29 maart IJsland; 2. Noorwegen; 3. Groot-Brittannië.

IJsland is momenteel de interessante bestemming voor een paasbreak of de meivakantie als je kijkt naar de actuele wisselkoersen. De IJslandse kroon staat ten opzichte van de euro ruim 5 procent lager vergeleken met een maand geleden. Nu 500 euro wisselen via GWK Travelex levert 50.620 ISK op; eind februari was dat nog 48.143 ISK. Dat verschil betekent bijvoorbeeld dat een gezin van vier personen de toegangskosten voor de spectaculaire Hallgrimskirkja kerk in Reykjavik uitspaart.

 

Gratis naar het Kon Tiki Museum in Oslo

Ook de Noorse kroon is de afgelopen maand in waarde gedaald ten opzichte van de euro. Vergeleken met februari 2017 is er ruim 3,9 procent vanaf gegaan. Bij een wisselkoers van 8,0997 ontvangt een toerist nu 4049,85 NOK voor 500 euro, tegen 3.896,60 NOK een maand geleden. Altijd al het Kon Tiki Museum in Oslo willen bezoeken? Met een gunstig wisselmoment zijn de kosten van entreetickets voor een volwassene en een kind al terugverdiend.

Alle commotie rond de Brexit doet de koers van het Britse pond geen goed. Dat is gunstig voor toeristen van buiten het Verenigd Koninkrijk. In een maand tijd is de waarde van het pond ruim 1,2 procent gedaald ten opzichte van de euro. Wie bijvoorbeeld van plan is Schotland te bezoeken en nu bij GWK Travelex 500 euro omwisselt, ontvangt zo’n 397 GBP. Een maand geleden was dat nog ongeveer 391 GBP. Dat maakt een bezoekje aan Edinburgh al een stuk aantrekkelijker. Vergeleken met een jaar geleden is het verschil nog groter. Toen stond de koers euro/GBP op 0,7267; een verschil met nu van ruim 9 procent.

Enkele tientallen euro’s verschil

“Bij vakanties en stedentrips laten Nederlanders hun bestemming vaak afhangen van de kosten voor reis en verblijf”, zegt Leonard Stolk, CEO van GWK Travelex. “De koers van de valuta in landen buiten de eurozone is ook een interessant gegeven om de keuze te bepalen. Sommige landen zijn prijstechnisch nu extra aantrekkelijk, zoals IJsland, Noorwegen en Groot-Brittannië. Het kan ook slim zijn om door het jaar heen de koersen in de gaten te houden als voorbereiding op de vakantie. Als je op een gunstig wisselmoment online vreemde valuta bestelt bij GWK Travelex, kan dat enkele tientallen of zelfs honderden euro’s schelen.” Op de website www.gwktravelex.nl zijn online buitenlands valuta te bestellen, zonder provisiekosten. Daar zijn ook de actuele omwisselkoersen en de historische koersen tot een jaar terug te zien.