Bestel direct
Home hero arrow

Koop Dominicaanse peso's

Hoeveel Dominicaanse peso's wilt u hebben?

= DOP=1 EUR
Toch een andere valuta?

Wat kunt u krijgen voor uw peso's?

 • Fles water

  30 DOP

 • Metrokaart Santo Domingo

  30 DOP

 • Toegang tot de Catedral Primada de América

  30 DOP

 • Boottocht in het park Los Tres Ojos in Santo Domingo

  50 DOP

 • Een hele dag duiken voor twee personen in Bayahíbe

  140 DOP

Hoeveel Dominicaanse peso's heb ik nodig?*

Kies alstublieft uw budget hierboven.


- +

- +

Wij adviseren:

 • budget
 • voor reiziger(s) voor
 • nacht(en)


Opnieuw berekenen

Onmisbare bestemmingen in de Dominicaanse Republiek

Punta Cana
 • Punta Cana
 • De stranden van Punta Cana zijn ongeëvenaard vanwege de fraaie zonsondergangen en het kristalheldere zeewater. Daarnaast herbergt de stad ook nog ecologisch park Indigenous Eyes, een paradijs met vele lagunes.
Saint Domingue
 • Santo Domingo
 • Het park Los Tres Ojos (de drie ogen) is een van de meest spectaculaire en pittoreske bezienswaardigheden van het Caribisch gebied. De nationale botanische tuin doet daar qua schoonheid en rust niet voor onder.

Vertrouw op GWK Travelex

Makkelijk te bestellen en snelle afhandeling

Mevrouw aan het loket was zeer rustig vriendelijk ,attent en gaf de nodige informatie. Kon niet beter.


Snel en voordelig

Weetjes over de peso

De peso is al meer dan 150 jaar de officiële munteenheid van de Dominicaanse Republiek. Elke peso bestaat uit 100 centavo (het Spaanse woord voor 'cent'), maar munten met een waarde onder de 1 peso worden vanwege inflatie gewoonlijk niet gebruikt.

Het is verstandig om wat munten als fooigeld bij u te hebben. Op die manier weet u zeker dat uw fooi rechtstreeks naar uw serveerder of serveerster gaat. Een fooi van ongeveer 10% is hier gebruikelijk en soms kan die meteen aan uw rekening worden toegevoegd.

Vaak gebruikte bankbiljetten

De bankbiljetten die u waarschijnlijk het meest zult gebruiken, hebben een waarde van 50, 100, 200, 500 en 1.000 Dominicaanse peso's. Sinds het jaar 2000 zijn er biljetten van 2.000 peso's in omloop. Tot tien jaar geleden werd ook de USD (Amerikaanse dollar) in de Dominicaanse Republiek geaccepteerd, maar dit is niet langer het geval. Zorg dat u deze keer geen dollars meeneemt, zelfs al kon u ze bij uw vorige bezoek gebruiken.

De beste en slechtste euro-pesokoers in de geschiedenis

Tijdens uw strandvakantie naar de Dominicaanse Republiek wilt u het liefst zo voordelig mogelijk genieten. Houd daarom de euro-pesokoers goed in de gaten, zodat u uw euro’s op het meest gunstige moment inwisselt voor Dominicaanse peso’s. De koers van de euro en de peso fluctueren allebei constant. Dit betekent dat uw euro’s omgewisseld naar Dominicaanse peso’s een dag of een maand later een andere waarde kunnen hebben dan op dit moment.

De euro-pesokoers wordt uitgedrukt door EUR/DOP. U kunt aan dit getal aflezen hoeveel peso’s elke euro waard is. Hoe hoger het tweede getal, hoe meer uw euro’s waard zijn in de Dominicaanse Republiek. In maart 2014 bereikte de wisselkoers een hoogtepunt met een waarde van 60,2589. Het tegenovergestelde gebeurde op 7 juni 2010. Op dat moment was één euro slechts 43,0385 peso’s waard.

Het moment waarop u uw Dominicaanse peso’s inkoopt kan dus belangrijk zijn. Houd daarom de actuele wisselkoers goed in de gaten voordat u op reis gaat naar de Dominicaanse Republiek. Zo kunt u op het juiste moment Dominicaanse peso’s bestellen en kunt u besparen op uw reis.

Meer informatie over de Dominicaanse peso

U heeft uw peso’s besteld, maar wat kunt u hiervan verwachten? De officiële munteenheid van de Dominicaanse Republiek wordt weergegeven met de valutacode (DOP) of het symbool ($). Om een onderscheid te kunnen maken tussen de Dominicaanse peso en andere peso’s en dollars wordt ook wel de afkorting RD$ gebruikt.

Eén Dominicaanse peso bestaat uit honderd centavos, oftewel centen. Deze centavos worden aangeduid met ¢. Het muntgeld kleiner dan 1 peso wordt vrijwel niet meer gebruikt. De munten die u wel zult gebruiken zijn 1, 5, 10 en 25 peso’s.

De meest gebruikte bankbiljetten hebben een waarde van 50, 100, 500, 1.000 en 2.000 peso’s. Het biljet van 2.000 peso’s is nog relatief nieuw, deze kwam in het jaar 2000 pas in omloop. De biljetten zijn door hun verschillende kleuren makkelijk van elkaar te onderscheiden.

Bij het gebruik van een nieuwe valuta is het soms even zoeken naar het juiste biljet. Het is handig om de biljetten van te voren te sorteren, zodat u uw verfrissende mabí snel kunt afrekenen voordat deze lauw is geworden. Om alvast bekend te raken met het betaalmiddel, kunt u vooraf aan uw reis online Dominicaanse peso’s bestellen bij GWK Travelex. Zo gaat u goed voorbereid op reis.

Dominicaanse peso’s bestellen en extra peso’s verkrijgen op uw bestemming

Het is fijn om vooraf aan uw reis alvast een inschatting te maken van hoeveel peso’s u ongeveer nodig heeft. U kunt dit op deze pagina berekenen aan de hand van uw budget, reisgezelschap en het aantal reisdagen. Heeft u een inschatting gemaakt? U kunt de peso’s gemakkelijk hier bestellen.

Houd er rekening mee dat dit een indicatie is. Misschien geeft u uiteindelijk meer uit dan u heeft ingeschat. U gaat toch nog waterskiën bij Playa Dorada of gaat iets luxer uit eten dan gepland in Punta Cana. Onvermoed raakt uw portemonnee sneller leeg dan verwacht.

Wanneer u toch wat peso’s tekortschiet is dat geen probleem. Ook op uw bestemming kunt u Dominicaanse peso’s krijgen. In grote steden zoals Santo Domingo, in hotels of op toeristische plekken vindt u vaak snel een pinautomaat. Op minder drukke plekken moet u soms beter zoeken. Sommige apparaten accepteren de Nederlandse pinpas. Wanneer u hier geld mee wilt opnemen, vergeet dan niet voor uw reis de optie ‘pinnen buiten Europa’ aan te zetten.

Ook kunt u geld opnemen met een creditcard. Houd wel in gedachten dat pinnen met een bankpas meestal goedkoper is dan met een creditcard. De kosten van uw transactie verschillen per bank. Wanneer een bank vaste kosten per transactie hanteert, pin dan grotere bedragen in plaats van meerdere keren een klein bedrag.

Loopt u liever niet met grote bedragen in uw portemonnee? Veel winkels, hotels en restaurants accepteren Visa en Mastercard. Bij lokale ondernemingen is dit niet altijd mogelijk.

Verkoop ongebruikte peso’s terug aan Travelex

U bent helemaal tot rust gekomen op de hagelwitte stranden van La Romana, heeft gesnorkeld tussen een regenboog aan vissen en een duik genomen onder de waterval Cascada El Limón. Het is tijd om naar huis te gaan. Past uw portemonnee nog maar net dicht door alle peso’s die u nog overheeft? Geen zorgen.

Uw uitgaven in de Dominicaanse republiek kunnen ook meevallen en misschien heeft u Dominicaanse peso’s over aan het einde van uw vakantie. U heeft toch minder geshopt dan verwacht, alleen drankjes besteld tijdens Happy Hour of de prijzen van uw uitstapjes vielen toch mee.

U kunt deze peso’s uiteraard nog uitgeven aan de laatste souvenirs voordat u weggaat. Maar het is zonde om onnodige uitgaven te maken, terwijl u de peso’s eenmaal terug in Nederland net zo makkelijk weer inwisselt voor euro’s. Doe dit bijvoorbeeld gelijk wanneer u terug bent in Nederland op Schiphol Airport . Bij het wisselen van uw Domincaanse peso’s naar euro’s wordt een provisie van 0,75% gehanteerd van het totaalbedrag met een minimum van €3,95 en een maximum van €7,50.

Wilt u uw Dominicaanse peso’s inwisselen tegen 0% provisie? Voor slechts €6,00 maakt u gebruik van de Valuta Terugkoopgarantie bij een van onze GWK Travelex vestigingen. Deze aankoop verzekert u ervan dat u na uw strandvakantie uw overgebleven Dominicaanse peso’s tegen de oorspronkelijke wisselkoers en tegen 0% provisie omwisselt. De Valuta Terugkoopgarantie geldt gedurende 45 dagen.

Het online kopen van peso’s Dominicaanse is heel eenvoudig

U kunt Dominicaanse peso's online bestellen tegen een gegarandeerde wisselkoers waarna u het geld bij een lokale vestiging of voor vertrek op het vliegveld kunt afhalen.

 • 1. Selecteer uw valuta
 • Bepaal hoeveel Dominicaanse peso's u nodig heeft

 • 2. Geef aan waar u het geld af wilt halen
 • Kies uit één van de GWK Travelex-vestigingen en de afhaaldatum

 • 3.Bevestiging
 • Per email ontvangt u een bestelbevestiging