Bestel direct
Home hero arrow

Koop Indonesische roepia

Hoeveel roepia wilt u hebben?

= IDR=1 EUR
Toch een andere valuta?

Wat kunt u krijgen voor uw roepia's?

 • Toegang tot het nationale museum in Jakarta

  10.000 IDR

 • Verkwikkende frisdrank in een restaurant

  6.800 IDR

 • Taxi van internationale luchthaven Soekarno-Hatta naar stadscentrum Jakarta

  132.000 IDR

 • Begeleide trektocht rondom de Gunung Batur op Bali

  836.332 IDR

 • Duiken bij Tulamben op Bali

  1.093.665 IDR

Hoeveel roepia wilt u hebben?*

Kies alstublieft uw budget hierboven.


- +

- +

Wij adviseren:

 • budget
 • voor reiziger(s) voor
 • nacht(en)


Opnieuw berekenen

Onmisbare bestemmingen in Indonesië

New Delhi
 • Bali
 • Bali is zeer toeristisch, dus geniet optimaal door de gebaande paden te verlaten. Klinken warmwaterbronnen midden in de jungle u goed in de oren? Breng een bezoek aan het dorp Banjar.
Varanasi
 • Lombok
 • Dit paradijselijke eiland lijkt op Bali, maar dan minder commercieel. Bij een bezoek in februari of maart bestaat de kans dat u het fascinerende visfestival van het eiland kunt meemaken.
Goa
 • Bandung
 • De stad Bandoeng ligt op 150 km van Jakarta en beschikt over indrukwekkende architectuur, zoals de Sint-Petruskathedraal, en over het natuurschoon van de Cimahi-waterval.

Vertrouw op GWK Travelex

Makkelijk te bestellen en snelle afhandeling

Mevrouw aan het loket was zeer rustig vriendelijk ,attent en gaf de nodige informatie. Kon niet beter.


Snel en voordelig

Realistisch over de roepia

In 1971 werd de roepia (IDR) de officiële munteenheid van de 34 verschillende provincies van Indonesië. Waar euro's bestaan uit centen, bestaan roepia's uit 'sen'. Eén roepia komt overeen met 100 sen, maar omdat één roepia niet veel waard is, zult u vrijwel geen prijzen in sen tegenkomen.

In Indonesië is het erg gebruikelijk om te onderhandelen, dus onderhandel gerust over de prijs van de artikelen die u wilt kopen. Vóór 12 uur kunt u de artikelen wellicht voor een ‘ochtendprijs’ krijgen – met een korting tot 30%!

Vaak gebruikte bankbiljetten

De meest gebruikte bankbiljetten hebben een waarde van 1.000 (turkoois), 2.000 (bruin), 5.000 (geel), 10.000 (paars), 20.000 (groen), 50.000 (blauw) en 100.000 (rood) IDR. Alle biljetten die dateren van 1998 en 1999 zijn geen officieel betaalmiddel meer, hoewel u deze tot 2018 kunt inwisselen voor de huidige valuta.

In Indonesië worden bankbiljetten veel vaker gebruikt dan munten. Hoewel 1.000 IDR minder is dan tien cent zult u merken dat kleine rekeningen nog steeds met bankbiljetten van 1.000 IDR worden betaald en niet met de munt van dezelfde hoeveelheid.

De beste en slechtste euro-roepiakoers in de geschiedenis

Of u nou heerlijk gaat luieren aan de satijnen stranden met uitzicht op een azuurblauwe zee op Bali, vulkanen gaat beklimmen op Lombok of de honderden tempels en marktjes op Java bezoekt, één ding is zeker: u wilt zoveel mogelijk uit uw reis halen op een zo voordelig mogelijke manier. Daarom is het verstandig om voor uw vertrek naar Indonesië de euro-roepiakoers in de gaten te houden. Door een fluctuerende koers kan de waarde van de euro ten opzichte van de Indonesische roepia zelfs per dag verschillen.

De euro-roepiakoers wordt aangegeven met EUR/IDR. Aan dit getal is af te lezen hoeveel roepia u krijgt voor één euro. Is het getal aan de kant van IDR hoog, dan is uw euro dus meer waard, en reist u voordelig door het land.

Ondanks dat de roepia de laatste jaren een lage waarde heeft ten opzichte van de euro, was het hoogtepunt op 30 december 2013. Op deze dag stond de euro-roepiakoers op 1/16839,77. Het tegenovergestelde gebeurde op 6 juni 2010, toen de roepia een waarde had van 10946,0095.

Houd voordat u naar Indonesië gaat de actuele wisselkoers dus goed in de gaten. Zo kunt u op het meest voordelige moment Indonesische roepia bestellen en haalt u meer uit uw reis.

Meer informatie over de Indonesische roepia

Zodra u de Indonesische roepia in huis heeft, is het handig om wat meer van deze munteenheid te weten te komen. De Indonesische roepia wordt aangegeven met de valutacode IDR en met het symbool Rp. Sinds 1971 is de Indonesische roepia de officiële munteenheid van de 34 verschillende provincies van Indonesië.

Eén roepia bestaat uit 100 sen, zoals bij ons één euro bestaat uit 100 centen. Maar doordat één roepia niet veel waard is, zult u tijdens uw reis nauwelijks prijzen in sen tegenkomen.

De roepiabiljetten hebben een waarde van 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000 en 100.000 IDR. Al deze coupures komen vaak voor in het betaalverkeer, al is het wel aan te raden om biljetten met een kleinere waarden op zak te hebben. Dit is handig voor kleinere aankopen bij marktjes en dergelijke. De roepiabiljetten worden gesierd door Indonesische helden, zoals de eerste president en vice-president van Indonesië. De Indonesische biljetten hebben verschillende kleuren en zijn daardoor goed van elkaar te onderscheiden.

Om goed voorbereid op reis te gaan en vast aan de roepiabiljetten te wennen, kunt u hier alvast uw Indonesische roepia in huis halen. Zo weet u zeker dat u bij aankomst in Indonesië zonder geldstress uit het vliegtuig stapt.

Indonesische roepia bestellen en extra Indonesische roepia verkrijgen op uw bestemming

Aan de hand van uw budget, reisgezelschap en aantal reisdagen kunt u op deze pagina berekenen hoeveel roepia u nodig heeft voor uw reis en vervolgend direct online de benodigde Indonesische roepia bestellen.

Tijdens uw vakantie in Indonesië geniet u optimaal van de cocktails op het strand, smult u van het overheerlijke eten bij de streetfood-markten en bezoekt u de ene highlight na de ander. En dit optimale genieten wilt u nog wel even doorzetten. Alleen is er klein nadeel: uw portemonnee wordt lichter en lichter. Wat te doen?

Ondanks uw goede voornemen om vooraf aan uw reis de Indonesische roepia in huis te halen, kan het zijn dat deze toch sneller uw portemonnee uitvliegen dan gepland. Hoewel GWK Travelex geen vestiging in Indonesië heeft, zijn er gelukkig voldoende mogelijkheden om uw portemonnee weer wat aan te vullen.

U kunt met uw Nederlandse bankpas bij de meeste geldautomaten een maximaal bedrag van 500 euro per transactie opnemen. Let er op dat uw pas wel op ‘wereldstand’ staat en dat uw bank extra kosten per transactie kan rekenen. U kunt dit vooraf zelf uitzoeken bij uw bank, zodat u bij terugkomst niet voor nare verrassingen komt te staan.

Buiten de steden is pinnen lastiger. Daarom raden wij u aan om voldoende contant geld mee te nemen mocht u de binnenlanden van Indonesië willen ontdekken.

Naast het feit dat u met uw Nederlandse pinpas waarschijnlijk een heel eind komt, is het verstandig om een buffer in Amerikaanse dollars mee te nemen. Deze valuta kunt u namelijk in elk wisselkantoor inwisselen voor Indonesische roepia. De Amerikaanse dollar wordt aangeraden, omdat wisselen met euro’s buiten de grote toeristische plekken lastig is.

Verkoop ongebruikte roepiabiljetten terug aan Travelex

Het einde van uw heerlijke vakantie in Indonesië nadert. U bent tot rust gekomen aan de kust, heeft wellicht de mooie onderwaterwereld bewonderd en heeft kennis gemaakt met de Indonesische cultuur. Met een rugzak vol verhalen stapt u weer terug in het vliegtuig, op naar Nederland. Maar naast uw gekochte souvenirtjes, is er nog iets wat misschien mee teruggaat: biljetten van de Indonesische roepia.

Natuurlijk kunt u op het laatste moment nog proberen om uw Indonesische roepia uit te geven, maar u kunt deze net zo makkelijk weer inwisselen voor euro’s. Bijvoorbeeld gelijk bij aankomst op Schiphol Airport of bij een GWK Travelex kantoor bij u in de buurt. Bij het wisselen van buitenlands geld naar euro’s wordt er een provisie van 0,75% gehanteerd van het totaalbedrag met een minimum van €3,95 en een maximum van €7,50.

Ook is het mogelijk om uw Indonesische roepia in te wisselen tegen 0% provisie. Maak dan bij aankoop van uw buitenlandse valuta bij een GWK Travelex vestiging gebruik van de Valuta Terugkoopgarantie voor maar €6,00. Dit verzekert u ervan dat u bij thuiskomst uw overgebleven buitenlandse biljetten tegen de oorspronkelijke wisselkoers en tegen 0% provisie kunt inwisselen. Deze garantie geldt gedurende 45 dagen.

Het online kopen van Indonesie roepia is heel eenvoudig

U kunt Indonesische roepia online bestellen tegen een gegarandeerde wisselkoers waarna u het geld bij een lokale vestiging of voor vertrek op het vliegveld kunt afhalen.

 • 1. Selecteer uw valuta
 • Bepaal hoeveel Indonesische roepia u nodig heeft

 • 2. Geef aan waar u het geld af wilt halen
 • Kies uit één van de GWK Travelex-vestigingen en de afhaaldatum

 • 3.Bevestiging
 • Per email ontvangt u een bestelbevestiging