Home hero arrow

Japanse yens kopen

Hoeveel yens wilt u hebben?

= JPY=1 EUR
Toch een andere valuta?

Wat kunt u bijvoorbeeld met uw Japanse yens kopen?

 • Een sushi-maaltijd voor twee personen met sake

  400 JPY

 • Een toegangskaartje voor Disneyland Tokyo

  6.400 JPY

 • Een toeristen-T-shirt

  350 JPY

 • Een ansichtkaart en postzegel

  70 JPY

 • Een samoeraizwaard

  30.000 JPY

Hoeveel yen heb ik nodig?*

Kies alstublieft uw budget hierboven.


- +

- +

Wij adviseren:

 • budget
 • voor reiziger(s) voor
 • nacht(en)


Opnieuw berekenen

Dingen die u in Japan absoluut niet mag missen

 • Kyoto
 • Een reis naar de stad die meer dan 1.000 jaar de Japanse hoofdstad was, duurt met de hogesnelheidstrein vanuit Tokyo slechts een paar uur.
 • Naoshima
 • Buitengewone architectuur, bezienswaardige musea, moderne kunst en een schitterende natuur wachten erop om op dit eiland in de Seto-binnenzee door u ontdekt te worden.
 • Ōkunshima
 • Als u geen aanrakingsangst heeft, maak dan ook een uitstapje naar het Konijneneiland met zijn honderden verwilderde konijnen

Vertrouw op GWK Travelex

Makkelijk te bestellen en snelle afhandeling

Mevrouw aan het loket was zeer rustig vriendelijk ,attent en gaf de nodige informatie. Kon niet beter.


Snel en voordelig

De yen in vogelvlucht

De Japanse yen is de meest verhandelde valuta in Azië. Wereldwijd neemt deze valuta plaats drie in.

Al in het jaar 708 werden in Japan de eerste munten geslagen, maar tot in de 19e eeuw werd in dit land de Spaanse dollar als betaalmiddel gebruikt. De yen (“rond voorwerp”) is sinds 1871 de officiële Japanse munteenheid.

Meer informatie over de yen

De meest gebruikte bankbiljetten hebben een waarde van 1.000, 5.000 en 10.000 yen. De munten van 10, 50, 100 en 500 yen zijn het meest gangbaar, maar vaak zult u als wisselgeld ook munten van 1 en 5 yen krijgen.

De beste en slechtste euro-yenkoers in de geschiedenis

In Japan bewondert u eeuwenoude tempels en paleizen in Kyoto en verdwaalt u in de hectiek van ’s werelds op een na grootste stad Tokio. Niet te vergeten eet u hier uw buik vol aan de lekkerste sushi. Maar van uw rondreis door Japan wilt u natuurlijk zo voordelig mogelijk genieten. Het loont dan ook om voordat u uw euro’s omwisselt naar Japanse yens de wisselkoers in te gaten te houden. Doordat deze continu verandert zijn uw euro’s in Japanse yen het ene moment meer waard dan een dag of maand later.

De euro-yenkoers wordt aangegeven met EUR/JPY. Aan dit getal kunt u aflezen hoeveel Japanse yen u krijgt voor één euro. Hoe hoger het getal, hoe meer uw euro waard is in Japan. Bij een hoge koers heeft u dus relatief meer te besteden op reis.

Dit gebeurde bijvoorbeeld op 23 juli 2008 toen de wisselkoers een hoogtepunt bereikte van 169,3324. Hoewel de yenkoers over de jaren redelijk stabiel lijkt, zijn er wel degelijk dieptepunten. Op 25 juli 2012 bereikte de euro-yenkoers dankzij de kredietcrisis en schuldencrisis in Europa zo’n dieptepunt met een koers van 1/94,93. Gelukkig steeg de koers in de jaren daarna en bereikte deze op 7 december 2014 weer een hoogtepunt met de stand 149,6858.

Zoals u ziet kan de EUR/JPY aardig veranderen. Houd daarom bij het plannen van uw reis naar Japan de actuele wisselkoers van de Japanse yen goed in de gaten. Zo kunt u bij een hoge koers uw Japanse yens bestellen en zijn uw euro’s tijdens uw vakantie in Japan meer waard.

Meer informatie over de Japanse yen

Het is wel zo makkelijk om vooraf aan uw reis naar Japan vast wat Japanse yens te bestellen om vast wegwijs te worden met deze vreemde valuta en om uw eerste dagen in Japan zonder geldstress door te komen. Als u de Japanse yens eenmaal in handen heeft is het daarnaast handig om vast wat kennis te hebben over dit betaalmiddel.

De Japanse munteenheid wordt aangeduid met valutacode (JPY) en het Latijnse symbool (¥). Eenmaal in Japan zult u echter vaker het Japanse teken in het Japanse schrift kanji (?) tegenkomen. Tot slot wordt de munteenheid ook wel afgekort als JP¥. De munteenheid werd in 1871 officieel ingevoerd in Japan.

Het Japanse muntgeld bestaat uit munten van 1, 5, 10, 50, 100 en 500 Yen. Het is even wennen, want de munten met een waarde van 5 en 50 yen hebben een gat in het midden. Ze zijn daardoor wel makkelijk te herkennen in uw portemonnee. De Japanse bankbiljetten zijn beschikbaar in de waardes 1.000, 2.000, 5.000 en 10.000 Japanse yen. Biljetten van 2.000 yen worden zelden nog gebruikt. De biljetten van 10.000 yen daarentegen worden ondanks hun relatief hoge waarde van zo’n 80 euro bijna overal geaccepteerd.

U voelt zich waarschijnlijk de koning te rijk met flappen met zulke hoge waardes in uw portemonnee, maar houd de waarde van deze biljetten goed in uw achterhoofd. In Japan beginnen de meeste prijzen bij honderden of zelfs duizenden yens. Bij GWK Travelex kunt u voordat u naar Japan vertrekt online vast Japanse yens bestellen om vast te wennen aan het idee.

Japanse yens kopen op uw bestemming

Voordat u naar Japan vertrekt is het handig om een inschatting te maken van hoeveel u uit gaat geven tijdens uw reis. Dit kunt u berekenen met de calculator op basis van uw budget, reisgezelschap en het aantal reisdagen. Op basis van deze berekening kunt u hier vast uw Japanse yens bestellen. Zo gaat u goed voorbereid op reis.

Mocht uw inschatting tijdens uw reis toch niet blijken te kloppen en uw Japanse yens sneller opraken dan verwacht, dan is dat geen probleem. Wij begrijpen goed dat de echte Japanse sushi moeilijk te weerstaan is en dat u geen genoeg krijgt van de vernuftige Japanse gadgets. De yens vliegen uw portemonnee uit.

Gelukkig kunt u in grote steden en op grote luchthavens in Japan ook bij GWK Travelex vestigingen terecht. Zo kunt u eenmaal op bestemming makkelijk extra Japanse yens bestellen. Hier vindt u alle GWK Travelex vestigingen in Japan. Is er geen vestiging bij u in de buurt? Ga dan op zoek naar een pinautomaat die uw Nederlandse bankpas accepteert. Pinnen is in Japan niet zo vanzelfsprekend als in Nederland, maar bij 7/11 winkels en JP Bank en Citibank pinautomaten is het wel mogelijk om maximaal €500 euro per dag op te nemen. Zorg ervoor dat uw bankpas op ‘Wereld’ staat en hou er rekening mee dat uw bank extra kosten per transactie rekent.

Tot slot kunt u in veel grote winkels en hotels met uw creditcard betalen, maar de Japanse samenleving is daarbuiten zeer georiënteerd op contant geld. Zorg daarom dat u voldoende contant geld op zak heeft. Vooral als u de grote stad uit gaat, aangezien het op het platteland in Japan niet makkelijk is om te pinnen.

Verkoop ongebruikte yenbiljetten terug aan Travelex

Uw rondreis door Japan loopt op zijn einde. U heeft door de hectische Japanse steden gewandeld, haar bijzondere natuur bewonderd en u eet met stokjes alsof u nooit anders gedaan heeft. Met een koffer vol hippe gadgets checkt u in op uw vlucht terug naar Nederland.

Wat u ook mee terug neemt uit Japan is de buffer aan Japanse yens die toch niet is opgeraakt. Die zou u nog kunnen spenderen aan de Japanse gelukskatjes met hun wenkende pootjes, maar u kunt uw geld ook uitsparen voor uw volgende reis en mee terugnemen naar huis. U mag namelijk maar liefst 1 miljoen Japanse yens vrij in- en uitvoeren.

Natuurlijk heeft u in Nederland weinig aan die vreemde biljetten. Gelukkig kunt u bij thuiskomst eenvoudig uw Japanse yens omwisselen voor euro’s bij een GWK Travelex vestiging bij u in de buurt, of zelfs gelijk bij aankomst op Schiphol Airport . Gaat u uw buitenlands geld naar euro’s wisselen, dan wordt er een provisie van 0,75% gehanteerd van het totaalbedrag met een minimum van €3,95 en een maximum van €7,50.

Betaalt u liever 0% provisie bij het wisselen van uw Japanse yens naar euro’s? Schaf dan voor uw reis naar Japan samen met uw Japanse yens voor €6,00 extra de Valuta Terugkoopgarantie aan bij een GWK Travelex vestiging. Dit garandeert u dat u bij thuiskomst uw overgebleven Japanse yens kunt omwisselen tegen de oorspronkelijke wisselkoers en tegen 0% provisie. De Valuta Terugkoopgarantie is gedurende 45 dagen geldig.

Het online kopen van Japanse yens is heel eenvoudig

U kunt Japanse yens online bestellen tegen een gegarandeerde wisselkoers waarna u het geld bij een lokale vestiging of voor vertrek op het vliegveld kunt afhalen.

 • 1. Selecteer uw valuta
 • Bepaal hoeveel Japanse yens u nodig heeft

 • 2. Geef aan waar u het geld af wilt halen
 • Kies uit één van de GWK Travelex-vestigingen en de afhaaldatum

 • 3.Bevestiging
 • Nadat u Japanse yens heeft besteld ontvangt u per email een bevestiging.

*De genoemde bedragen zijn slechts indicatief om u een idee te geven van de hoeveelheid valuta die u tijdens uw trip nodig heeft.