Bestel direct
Home hero arrow

Koop Trinidad en Tobago dollars

Hoeveel Trinidad en Tobago Dollars wilt u hebben?

= TTD=1 EUR
Toch een andere valuta?

Wat kunt u krijgen voor uw dollars?

 • Frisdrank in een restaurant

  6 TTD

 • Enkele reis per veerboot tussen Trinidad en Tobago

  50 TTD

 • Duiken bij de Store Bay, Tobago

  95 TTD

 • Driegangenmaaltijd voor twee in Port of Spain

  230 TTD

 • Rondleiding door de Tobago Forest Reserve

  390 TTD

Hoeveel Trinidad en Tobago dollars heb ik nodig?*

Kies alstublieft uw budget hierboven.


- +

- +

Wij adviseren:

 • budget
 • voor reiziger(s) voor
 • nacht(en)


Opnieuw berekenen

Onmisbare bestemmingen in Trinidad en Tobago

New York
 • Trinidad
 • Wat natuurschoon betreft is Maracas Bay een stukje paradijs; daar vindt u witte stranden en grote palmbomen. De Koninklijke Botanische Tuinen zijn eveneens verbluffend en de moeite van een bezoek beslist waard!
New Orleans
 • Tobago
 • Strand, strand en nog eens strand. Als u van zand houdt, ga dan naar Point Beach of Englishman’s Bay – een hotspot voor watersport en ontspanning!

Vertrouw op GWK Travelex

Makkelijk te bestellen en snelle afhandeling

Mevrouw aan het loket was zeer rustig vriendelijk ,attent en gaf de nodige informatie. Kon niet beter.


Snel en voordelig

Spenderen in de zon

Na jaren gebruik van het pond sterling werd in 1964 de Trinidad en Tobago dollar opnieuw ingevoerd in het land.

Net als de Amerikaanse dollar bestaat deze uit 100 cent. Munten worden beslist niet zo vaak als bankbiljetten gebruikt, dus de meeste toeristen ronden bedragen gemakshalve naar boven op de dollar af.

Er wordt gewoonlijk een servicetoeslag aan uw rekening toegevoegd, maar als dit niet het geval is, bent u niet verplicht om een fooi te geven. Een percentage van 15% is evenwel gebruikelijk als u de service uitzonderlijk goed vond.

Voor taxi's gelden dezelfde regels, maar u wordt geadviseerd om altijd over het tarief te onderhandelen voordat u gaat rijden.

Vaak gebruikte bankbiljetten

De meest gebruikte bankbiljetten in Trinidad en Tobago hebben een waarde van 1 (rood), 5 (groen), 10 (grijs), 20 (paars), 50 (olijfkleurig) en 100 (blauw) dollar. Het biljet van 50 TTD werd in 2012 opnieuw in omloop gebracht ter herdenking van 50 jaar onafhankelijkheid.

De beste en slechtste euro-dollarkoers in de geschiedenis.

Gaat u op reis naar het tropische Trinidad en Tobago? Een verre reis is al duur genoeg, daarom is het fijn wanneer u zo voordelig mogelijk uw Trinidad en Tobago dollars inkoopt. De euro-dollarkoers verandert constant. Het is daarom slim om de koers goed in de gaten te houden. Op deze manier kunt u geld besparen en op het juiste moment Trinidad en Tobago dollars kopen.

De euro-dollarkoers wordt vaak aangegeven met EUR/TTD. Dit getal geeft aan hoeveel Trinidad en Tobago dollars uw euro’s waard zijn. Wanneer de EUR/TTD een hoger getal aangeeft zijn je aankopen tijdens je vakantie relatief goedkoper. In april 2008 was dit bijvoorbeeld het geval. De koers bereikte een toppunt met een waarde van 10,0084 Trinidad en Tobago dollar.

Echter kent de euro-dollarkoers ook haar dieptepunten. Zo zakte de koers op 13 maart 2015 naar een waarde van 1/6,65 Trinidad en Tobago dollar. Gaat u voor uw reis de Trinidad en Tobago dollar kopen? Dan kan het moment waarop u dat doet een groot verschil maken.

Om te voorkomen dat u geld misloopt bij het bestellen van uw Trinidad en Tobago dollars kunt u hier de actuele wisselkoers in de gaten houden. Zo kunt u het maximale uit uw vakantie halen!

Meer informatie over de Trinidad en Tobago dollar

Wat weet u eigenlijk van de Trinidad en Tobago dollar? Het is handig om vooraf aan uw reis alvast wat meer over de Trinidad en Tobago dollar te leren. De valuta wordt meestal aangeduid met de valutacode (TTD) en het symbool ($). De valuta is in 1964 officieel ingevoerd. Om een onderscheid te maken tussen de Trinidad en Tobago dollar en andere varianten van de dollar wordt ook wel het symbool TT$ gebruikt.

Eén Trinidad en Tobago dollar bestaat uit honderd centen. Muntgeld wordt vrijwel niet gebruikt op de eilanden, maar bestaat wel. In sommige gevallen worden de munten 5, 10 of 25 cent nog gebruikt. De 50 cent- en 1 dollarmunt ziet u hoogstwaarschijnlijk niet voorbijkomen.

Er wordt voornamelijk betaald met de bankbiljetten van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 TTD. Het 50 dollarbiljet werd pas in 2012 opnieuw in omloop gebracht ter gelegenheid van 50 jaar onafhankelijkheid in Trinidad en Tobago. De biljetten zijn goed van elkaar te onderscheiden door hun kleur: 1 (rood), 5 (groen), 10 (grijs), 20 (paars), 50 (olijfgroen) en 100 (blauw) dollar.

U kunt vooraf aan uw vakantie alvast Trinidad en Tobago dollars bestellen . Dit doet u makkelijk online bij GWK Travelex. Dat scheelt een hoop stress na aankomst in Trinidad en Tobago.

Trinidad en Tobago dollars bestellen en extra dollars verkrijgen op uw bestemming

Voordat u op reis gaat kunt u alvast een inschatting maken van de kosten die u gaat maken tijdens uw reis. Aan de hand van uw budget, uw reisgezelschap en de lengte van uw verblijf kunt u berekenen hoeveel Trinidad en Tobago dollars u nodig heeft. Vooraf aan uw reis kunt u dit bedrag hier bestellen.

Het kan natuurlijk zijn dat deze begroting uiteindelijk niet helemaal klopt. Misschien heeft u wat meer geshopt op de markt in Chaguanas of optimaal gebruik gemaakt van de cocktailbar aan de stranden bij Scarborough. Beginnen uw Trinidad en Tobago dollars langzaam op te raken? Geen zorgen!

Indien u de optie ‘pinnen buiten Europa’ heeft aangezet bij uw Nederlandse bank, kunt u bij de meeste pinautomaten nieuwe Trinidad en Tobago dollars opnemen. Het is handiger om in een keer een groter bedrag te pinnen dan meerdere malen kleine bedragen. Voor elke transactie worden er namelijk extra kosten gerekend. Houd er ook rekening mee dat het buiten de steden moeilijk kan zijn om een pinautomaat te vinden. Houd dit dus in uw achterhoofd wanneer u een stad verlaat en niet zeker weet of u genoeg contanten heeft voor de komende dagen.

Verkoop ongebruikte dollarbiljetten terug aan Travelex

Wanneer u de Tamanaberg heeft beklommen of helemaal tot rust bent gekomen op het strand van Pigeon Point, nadert het einde van uw reis. Met een tas vol kralen armbanden, cocktailpakketten en Caribische kruiden reist u terug naar huis. U komt thuis met een heleboel nieuwe herinneringen en misschien een portemonnee vol met Trinidad en Tobago dollars.

In Nederland heeft u niet veel aan een portemonnee vol vreemde valuta. U kunt uw laatste Trinidad en Tobago dollars natuurlijk op uw bestemming nog uitgeven aan extra souvenirs voor vrienden en familie, maar u kunt deze eenmaal thuis ook omwisselen voor euro’s.

Overgebleven Trinidad en Tobago dollars kunt u in een van onze GWK Travelex vestigingen omwisselen . Hierbij wordt een provisie van 0,75% gehanteerd van het totaalbedrag met een minimum van €3,95 en een maximum van €7,50. Doe dit bijvoorbeeld gelijk wanneer u weer geland bent op Nederlandse bodem bij onze vestiging op Schiphol Airport !

U kunt uw Trinidad en Tobago dollars ook wisselen tegen 0% provisie. U doet dit door bij aankoop van de Trinidad en Tobago dollars bij GWK Travelex gebruik te maken van de Valuta Terugkoopgarantie . Voor slechts €6,00 legt u vast dat u bij thuiskomst uw overgebleven Trinidad en Tobago dollars tegen de oorspronkelijke wisselkoers en tegen 0% provisie omwisselt.

Het online kopen van Trinidad en Tobago dollars is heel eenvoudig

U kunt Trinidad en Tobago dollars online bestellen tegen een gegarandeerde wisselkoers waarna u het geld bij een lokale vestiging of voor vertrek op het vliegveld kunt afhalen.

 • 1. Selecteer uw valuta
 • Bepaal hoeveel Trinidad en Tobago dollars u nodig heeft

 • 2. Geef aan waar u het geld af wilt halen
 • Kies uit één van de GWK Travelex-vestigingen en de afhaaldatum

 • 3.Bevestiging
 • Per email ontvangt u een bestelbevestiging