Nieuwe vestiging GWK Travelex in Leeuwarden half januari 2009 open


11 dec 2008


Terwijl de ene na de andere financiële dienstverlener vestigingen sluit, is er één die juist wel nieuwe kantoren opent: GWK Travelex. Zoals op NS-station Leeuwarden. In de Friese hoofdstad kan men vanaf half januari terecht voor vreemde valuta en contant geldtransacties. Volgens GWK Travelex is er veel vraag naar dit soort gelddiensten ’in de buurt’.

In geld wisselen of contante betalingen zit toekomst, vindt GWK Travelex. Nederlanders hebben in het buitenland graag contant geld op zak. Papiergeld, vooral dollars en Britse ponden, gaan nog steeds in grote aantallen over de toonbank. Ook het verzenden van geld naar het buitenland en de contante betalingservice ‘Mr Pay’ blijken onverminderd populair. Met deze laatste service zijn rekeningen en acceptgiro’s contant of met pin snel en gemakkelijk over te maken naar alle (post)bankrekeningen in Nederland. Voorbeeld is het betalen van internetaankopen voor wie geen creditcard heeft of wil.

Leeuwarden
Klanten weten GWK Travelex te vinden op Schiphol en Rotterdam Airport, de grote NS stations en in de centra van de vier grote steden. In de provincie Friesland was nog geen vertegenwoordiging. “De behoefte daaraan werd tot in Groningen gevoeld”, aldus Areamanager Ted Kubinek. “Mensen weken zelfs uit naar onze vestiging daar, tientallen  kilometers rijden. Die kunnen vanaf half januari bij ons terecht, op werkdagen van 8 tot 20 uur en op zaterdag van 10 tot 18 uur.” De nieuwe vestiging biedt werk aan een zevental medewerkers.

Personeel
Nieuwe diensten en vestigingen betekent ook uitbreiding van het personeelsbestand. Herma Jelsma, hoofd P&O is nog steeds op zoek naar enkele tientallen nieuwe medewerkers. “Op plaatsen waar dat mogelijk was hebben we personeel van de postkantoren overgenomen, maar er staan nog vacatures open.”