Nu ook gas, water, licht afrekenen bij de tabaksspeciaalzaak


6 mei 2009


Niet alleen lectuur of Staatsloten kopen, maar bijvoorbeeld ook de rekening voor gas, water en licht betalen bij de tabaksspeciaalzaak. Dat kan vanaf nu, bij wijze van proef, in tien tabakszaken verspreid over Nederland. Via een betalingsservice van GWK Travelex kan iedere rekening, acceptgiro of betalingsherinnering snel en veilig contant of met pin worden betaald. GWK Travelex is hiertoe een samenwerking aangegaan met Tabaronde, een dienstverlenend bedrijf voor zelfstandige tabaksspeciaalzaken, waarbij meer dan 400 ondernemers zijn aangesloten. Als het een succes wordt, zal de dienstverlening worden uitgebreid bij geselecteerde Tabaronde verkooppunten in Nederland.

Met de samenwerking spelen GWK Travelex en Tabaronde in op het wegvallen van steeds meer postkantoren. De laatste tweehonderd staan op de nominatie om binnen twee jaar de deuren te sluiten. Op deze manier wordt het steeds lastiger een locatie te vinden om snel een rekening te betalen. Het versturen van geld naar het buitenland kan al sinds juli 2008 niet meer bij de postkantoren. Nu biedt GWK Travelex dus de mogelijkheid om rekeningen te betalen bij de tabakszaak op de hoek. Hierdoor wordt een optimale service en dienstverlening aan klanten mogelijk gemaakt.

Verlengstuk dienstverlening
Ido Schiferli, productmanager bij GWK Travelex: “Onze vestigingen bevinden zich vooral op de grotere NS-stations. Deze samenwerking is een uitbreiding van ons netwerk en dit betekent voor onze klanten dat er altijd een winkel in de buurt is waar zij snel hun rekening kunnen betalen of geld kunnen versturen naar familie en vrienden in het buitenland. De Tabaronde verkooppunten, met hun typerende buurtfunctie en hoge servicegraad achtten we uitermate geschikt als verlengstuk van onze dienstverlening.” Martijn Stellaard, Formulemanager van Tabaronde, vult aan: “Ook voor de tabaksondernemers is dit een interessante en logische aanvulling op het assortiment.”