GWK Travelex waarschuwt Oranje supporters voor 25 euro per biertje


27 mei 2014


Oranje supporters op weg naar het WK kunnen meer dan €460 besparen door simpelweg op de juiste plaatsen te eten, drinken en shoppen, volgens buitenlands geld specialist GWK Travelex. Met €25 voor een biertje lopen Oranje Supporters kans om flink de dupe te worden van de prijsinflatie, maar door slim te plannen kan men dit voorkomen.
Met behulp van de lokale Travelex Grupo Confidence locaties in Brazilië wordt aangetoond dat op sommige aankopen tot wel 2.000% bespaard kan worden.

Sao Paulo, waar het Nederlands Elftal op 23 juni hun 3e wedstrijd speelt, is officieel een van de duurste steden ter wereld, met een import biertje van €25 in bars rondom het Arena Corinthians stadion. Maar neemt men genoegen met een lokaal Bohemia biertje dan is deze al voor €1,20 vinden ,en kan men dus eenvoudig bijna €24 besparen op een drankje.
Vergelijkbaar, supporters die de nationale cocktail van Brazilië, de Caipirinha, willen uitproberen kunnen voor een spotprijs van €2 (of 5.70 Braziliaanse reals) dit met limoen gevulde drankje krijgen bij diverse kraampjes op straat, terwijl je bij je hotel in Sao Paulo het risico loopt in een toeristenval te komen en €11 kwijt bent – een prijsverschil van maar liefst 452%.

In recentelijke berichtgevingen in kranten kwam naar voren dat overnachtigingen 500% duurder blijken in de periode rondom de WK wedstrijden. Een 2 persoons “WK” kamer in L'Hotel Porto Bay São Paulo kost op de nacht na de wedstrijd van Oranje €445 – terwijl een nachtje Hotel Marajá, ongeveer 2 km verderop, dan slechts €30 kost en je men hiermee dus €415 kan besparen.

De fan van lokale lekkernijen kan een Braziliaanse pastel proberen, een smakelijk soort bladerdeeg met een gekruide vulling. Iemand met voorkennis gaat richting Estádio do Pacaembu markt waar deze straatsnack voor ongeveer €1.20 per stuk is te verkrijgen. De meer op toeristen gerichte Mercado Municipal markt, slechts 6km verderop, rekent 2 maal zoveel met €3 per pastel. Een schaaltje chips in de lobby van een hotel kan 11.36 Braziliaanse real kosten (€4), waardoor men als groep van 4 zomaar €16,- kwijt is. Met een tripje naar de Busco Brazilian supermarket, direct gelegen naast de Arena Corinthians, bespaart men al gauw €15 aangezien een zakje chips daar omgerekend €0.25 kost.

Martijn Fijnaut, productmanager van GWK Travelex, merkt op; “Supporters kunnen alvast een voordeeltje scoren door de Braziliaanse real vooraf te kopen. Met momenteel 2.55 op gwktravelex.nl, biedt de real prima waarde voor je euro, voor €500 heb je nu 1,277 real op zak terwijl je vorig jaar bleef steken op 1,108 real. Voor de Oranje supporter betekent dit bijna € 70 extra te besteden. Wil je goedkoper uit zijn dan met eigen creditcard, dan is het GWK Travelex Cash Passport™ een goed alternatief. Dit is een prepaid debit card, waarop je euro’s kunt laden, waarbij je slechts €2,50 kosten betaalt over opnamen.”

Reizigers die recentelijk de WK voetbal steden in Brazilië hebben bezocht geven het volgende advies: “ Omdat nog niet alle banken op het onderlinge internationale netwerk zijn aangesloten was het soms goed zoeken naar een geschikte geldautomaat. Het is aan te raden om altijd wat contant geld bij je te hebben, wat toch al makkelijk is aangezien je vaak bij een stalletje op straat verleid wordt om iets leuks of lekkers te kopen. Experimenteren met lokaal eten en drinken is ook een prima manier om de kosten laag te houden, aangezien er flink betaald moet worden voor import goederen. Bovendien beleef je zo Brazilië op haar best!”.