Nu ook Roemeense lei wisselen bij GWK Travelex


22 jul 2016


GWK Travelex heeft vandaag het valuta-aanbod uitgebreid met een nieuwe munt, de Roemeense lei. Met de toevoeging van deze valuta heeft GWK Travelex haar aanbod van valuta in Oost-Europa verder uitgebreid. De Roemeense lei was nog niet eerder beschikbaar in het assortiment, maar vanwege de toenemende vraag is besloten deze munt vanaf heden te gaan verkopen. De Roemeense lei ligt op voorraad bij alle GWK vestigingen, maar is uiteraard ook online te bestellen op de site van GWK Travelex, tegen gunstige voorwaarden.

De Roemeense lei wint aan populariteit

Eén van de belangrijkste redenen voor GWK Travelex om de Roemeense lei te gaan verkopen is de toenemende vraag naar deze munt. Na de val van de Muur en de daaropvolgende Roemeense revolutie heeft Roemenië lange perioden van instabiliteit en armoede gekend. Sinds 2005 is het land economisch in wat rustiger vaarwater terecht gekomen en laat de Roemeense lei, waar het de jaren daarvoor nog last had van hoge inflatie en waardevermindering, een meer stabiele ontwikkeling zien. 

 

Roemenië als vakantiebestemming

De stabiliteit van het land zorgt er ook voor dat Roemenië als vakantieland steeds meer ontdekt wordt. Een rondreis door de Donaudelta en de prachtige kustplaatsjes aan de Zwarte Zee zorgen voor een afwisselende trip. De infrastructuur van het land is ook nog volop in ontwikkeling, wat betekent dat geld in Roemenië niet overal even makkelijk verkrijgbaar is. De reisexperts van GWK Travelex raden dan ook aan om te zorgen voor voldoende Roemeense lei voor vertrek naar deze steeds populairder wordende vakantiebestemming.