Bestel direct

Wisselkoers euro - Thaise baht

Op deze pagina hebben we voor u alle belangrijke informatie over de Thaise bath verzameld. Zo kunt u snel omrekenen met de handige koersconverter en direct uw geld bestellen. Ook ziet u wat de actuele euro-bath wisselkoers is en ontdekt u meer over de historie van de Thaise munt.

KOERS CONVERTER

[fromExchangeAmount] Euro = [toExchangeAmount] [toCurrencyName]


Bestel nu

Wisselkoersen laatst bijgewerkt op woensdag, 19 juni 2024 16:51:54 CEST.

Historische wisselkoersen voor het omrekenen van [FromCurrencyIso] naar [ToCurrencyIso]: Vorige maand

Historische wisselkoersen voor het omrekenen van [FromCurrencyIso] naar [ToCurrencyIso]: 3 maanden

Historische wisselkoersen voor het omrekenen van [FromCurrencyIso] naar [ToCurrencyIso]: 6 maanden

Historische wisselkoersen voor het omrekenen van [FromCurrencyIso] naar [ToCurrencyIso]: 12 maanden

[ToCurrencyIso] voor [FromCurrencyIso] Profiteer online van onze beste wisselkoers [ToCurrencyIso] >
The rates history is not available for this currency
Datum

Hoe kunt u historische wisselkoersen op te vragen
Als u de historische wisselkoersen wilt opvragen selecteer dan een valuta in het menu

Inzicht in de wisselkoers euro - Thaise baht (THB)

De wisselkoers euro Thaise baht staat voor de hoeveelheid Thaise baht die u krijgt wanneer u één euro wisselt, op de financiële markten ook wel aangeduid met EUR/THB. Als populaire vakantiebestemming is het interessant om de wisselkoers euro Thaise baht in de gaten te houden wanneer u van plan bent die kant op te gaan.

Bij een relatief hogere wisselkoers krijgt u meer Thaise baht voor uw euro’s. Op dat moment is het dus interessant om Thaise baht te wisselen, u heeft dan immers meer te besteden wanneer u in Thailand bent. Andersom is het bij een relatief lage wisselkoers wellicht beter om nog even te wachten met het wisselen van uw euro’s, omdat het dan duurder uitpakt.

Wisselkoers euro Thaise baht, de stand van zaken

De wisselkoers van de euro ten opzichte van de Thaise baht noteerde op 18 november 2015 een stand van 1/38,3650. Dit betekent dat u op die dag ruim 38 baht ontving wanneer u één euro zou wisselen. Mede door de afzwakkende euro in het laatste kwartaal zat deze koers op een dalende lijn en kreeg u minder Thaise baht voor uw euro vergeleken met een jaar daarvoor toen de koers nog 1/41,071 noteerde.

Historische wisselkoers euro Thaise baht

De wisselkoers van de euro Thaise baht noteerde bij de introductie van de euro op de financiële markten in januari 1999 een openingskoers van 1/42,786. Net als bij andere valuta daalde in het eerste jaar ook de wisselkoers van de euro ten opzichte van de Thaise baht doordat de algemene opinie was dat de euro ietwat overgewaardeerd was bij de introductie. Nadat de internetcrisis en de daaropvolgende mindere economische jaren in de eurozone achter de rug waren won de euro vanaf 2003 weer aan kracht waardoor de wisselkoers EUR/THB geleidelijk begon te stijgen. In de goede jaren 2004/2005 bereikte de koers haar hoogtepunt om zich daarna te stabiliseren. De euro- en schuldencrisis zorgden ervoor dat de koers weer wat daalde naar het niveau waarop het zich in het najaar van 2015 nog steeds begaf, zo rond de 1/,40.

Inzicht in de wisselkoers euro - Thaise baht (THB)

Wilt u euro's omwisselen naar Thaise baht?


Bestel met korting Thaise baht online bij de valuta specialist.

Baht bestellen
GWK Travelex heeft wisselkantoren in de grotere NS stations, stadscentra, Schiphol Airport, Rotterdam Airport en Eindhoven Airport. Vind een wisselkantoor

De Thaise baht, een overzicht

Het ontstaan van de Thaise baht

De Thaise baht heeft een rijke historie. Waarschijnlijk werd de eerste Thaise baht namelijk al vanaf de 13e eeuw gebruikt, ten tijde van het Sukhothai Koninkrijk. Net als veel andere munten zoals de pond is de baht ook een afgeleide van een bepaald soort gewicht. De puntige, zilveren munten uit die tijd werden in verschillende grootte en daardoor ook verschillende gewichten gemaakt, waarvan één de baht was.

Koppelingen en waarde van de baht

Tot het jaar 1902 was de waarde van de baht strikt gekoppeld aan het gewicht en waarde in zilver. Dit zorgde voor instabiliteit ten opzichte van munten die al over waren gegaan op de gouden standaard. Om de waarde van de baht op peil te houden besloot de overheid de waarde van de baht te verhogen wanneer de waarde van zilver omhoog ging, maar deze niet te verlagen wanneer de zilverprijs daalde. Dit zorgde ervoor dat de baht in de jaren daarna sterk steeg ten opzichte van de munt waaraan het gekoppeld was, de Britse pond.

In de Tweede Wereldoorlog werd de Thaise baht gekoppeld aan de Japanse yen in een verhouding van 1:1. In de periode daarna richtte de aandacht van Thailand zich meer op het westen wat resulteerde in een koppeling met de US dollar vanaf 1956. Door een steeds sterker wordende Amerikaanse economie is de baht tussentijds een aantal keren herwaardeerd waarbij de munt haar waarde verloor ten opzichte van de dollar. Het dieptepunt kwam in 1997 toen de Aziatische crisis ervoor zorgde dat de waarde van de baht halveerde. Door het economische herstel heeft de baht zich daarna weer redelijk hersteld.

Voor verder advies kunt u uiteraard altijd bij een GWK wisselkantoor terecht.

Wilt u meer weten over geldzaken in Thailand?


Lees dan vóór vertrek onze valuta reisgids en ga onbezorgd op reis.

Wilt u meer weten over hoe u deze valuta kunt bestellen en hoeveel u het beste kunt wisselen?

Meer valuta info