Bestel direct
Home hero arrow

Thaise baht kopen

Hoeveel bahts wilt u hebben?

= THB=1 EUR
Toch een andere valuta?

Wat kunt u bijvoorbeeld met uw bahts kopen?

 • Een fles water

  9,6 THB

 • Een dagkaart (voor een volwassene) voor de metro in Bangkok

  120 THB

 • Bezoek Elephant Nature Park

  2.500 THB

 • Een fles lokaal bier

  100 THB

 • Een duikcursus (met zuurstoffles en ander materiaal) in Bangkok

  5.500 THB

Hoeveel bahts heb ik nodig?*

Kies alstublieft uw budget hierboven.


- +

- +

Wij adviseren:

 • budget
 • voor reiziger(s) voor
 • nacht(en)


Opnieuw berekenen

Dingen die u in Thailand absoluut niet mag missen

 • Chiang Mai
 • Ontvlucht de massa's en geniet van de ontspannen levensstijl van Chiang Mai. Dit is de streek van indrukwekkende, uitgestrekte landschappen. Bovendien heeft Chiang Mai een wijk die rijk is aan historie – er is hier dus veel te zien.
 • Kho Tao
 • Dit kleine eiland is goed bereikbaar en het is de moeite waard om de witte zandstranden en de wandelpaden in de jungle te ontdekken. Daarnaast treft u hier een bruisend nachtleven aan. Kortom, dit is de perfecte locatie om onder het genot van een cocktail heerlijk te relaxen.
 • Bangkok
 • Bangkok wordt gekenmerkt door verlichte tempels en levendige straten met authentieke marktkraampjes langs de rand van de weg. Hier wemelt het van de tuk-tuks die zich een weg door het gekrioel banen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Bangkok een van de meest populaire reisbestemmingen ter wereld is.

Vertrouw op GWK Travelex

Makkelijk te bestellen en snelle afhandeling

Mevrouw aan het loket was zeer rustig vriendelijk ,attent en gaf de nodige informatie. Kon niet beter.

Snel en voordelig

De baht in vogelvlucht

De Thaise baht is sinds 1897 de officiële valuta in Thailand. Er wordt zelfs vanuit gegaan dat de baht al in de 15e eeuw in omloop was. De valuta was van oorsprong een gewichtsmaat met het bijbehorende tegengewicht. De waarde van munten werd dan ook in eerste instantie op basis van het gewicht bepaald.

Bij aankomst is het handig om munten van 5 en 10 bath bij de hand te hebben zodat u de goedkoopste prijs voor uw taxirit krijgt. Wanneer een taxichauffeur ziet dat u alleen maar biljetten van 50 baht heeft, zal hij proberen om u een hogere prijs voor de rit in rekening te brengen.

Een fooi is niet gebruikelijk in Thailand afgezien van de servicetoeslag die vaak in restaurants en hotels bovenop de rekening komt. In dergelijke gevallen gaat het altijd goed als u de rekening afrondt op het eerstvolgende bedrag van 20 baht.

Een leuk feit over de Thaise baht is dat, toen de euro werd ingevoerd in 2002, bleek dat de 10 baht en 2 euro muntstukken wel heel erg op elkaar leken. Zelfs banken konden de munten slecht onderscheiden. De baht verloor de slag en de munten moesten daarop worden aangepast.

De meest gebruikte bankbiljetten

De baht behoort wereldwijde tot de tien meest gebruikte valuta. Een baht bestaat uit 100 satang, maar de meeste Thaise verkopers rekenen niet in satangs. De meest gebruikte bankbiljetten hebben een waarde van 20 (groen), 50 (blauw), 100 (rood), 500 (paars) of 1.000 (bruin) baht.

De beste en slechtste euro-bahtkoers in de geschiedenis

Uw rondreis door Thailand begint in de chaotische hoofdstad Bangkok. U bezoekt boeddhistische tempels en proeft de Thaise keuken op de drukke avondmarkt. Vervolgens trekt u de natuur in en sluit u af op het witte strand van een van de jungleachtige eilanden voor de Thaise kust. Van alles wat Thailand te bieden heeft wilt u natuurlijk zo voordelig mogelijk genieten. Het is daarom verstandig om voordat u uw euro’s omwisselt voor Thaise bahts de euro-bahtkoers in de gaten te houden. Bij een hoge koers zijn uw euro’s in Thaise bahts namelijk meer waard dan bij een lage koers.

De euro-bahtkoers wordt weergegeven met EUR/THB. Aan dit getal is af te lezen hoeveel baht u krijgt voor één euro. Is de EUR/THB hoog, dan is uw euro meer waard en reist u voordeliger het land door. Dit was het geval op 12 juli 2008, toen de euro-bathkoers een waarde had van 1/53,70. Het tegenovergestelde gebeurde op 13 april 2015. Op die dag was uw euro minder waard en kreeg u maar 34,4332 Thaise bahts voor elke euro.

Door de wisselende koers van de Thaise baht is het dus belangrijk om de actuele wisselkoers goed in de gaten te houden. Zo kunt u op het voordeligste moment uw Thaise bahts bestellen en heeft u tijdens uw rondreis door Thailand meer te besteden.

Meer informatie over de Thaise baht

Om goed voorbereid op reis te gaan, is het verstandig om voor uw vertrek alvast wat Thaise bahts in huis te halen. U kunt uw buitenlandse valuta online of bij een GWK Travelex vestiging bij u in de buurt bestellen. Zodra de Thaise baht in uw portemonnee zit, is het handig om alvast wegwijs te worden met het nationale betaalmiddel van Thailand.

De Thaise baht wordt aangeduid met de valutacode THB en is herkenbaar aan het symbool ?. Al sinds 1897 is de baht in omloop in Thailand en behoort het tot de tien meest gebruikte valuta in de wereld.

Eén baht bestaat uit 100 satangs. Echter rekenen de meeste Thaise verkopers niet in deze muntsoort en worden bijna alleen maar de munten van 5 en 10 baht veel gebruikt. Deze zijn met name handig tijdens taxiritjes. Op deze manier krijgt u de meest goedkope taxirit en wordt u niet snel afgezet omdat u veel groot geld op zak heeft.

De meest gebruikte bahtbiljetten hebben een waarde van 20, 50, 100, 500 en 1.000 baht. Zorg er wel voor dat u bij bezoek aan kleinere winkeltjes meer kleingeld op zak heeft. Verkopers hebben vaak te weinig wisselgeld om terug te geven van 1.000 baht, waardoor u met een verkeerde deal de deur uit kan lopen.

Om alvast aan het Thaise betaalmiddel te wennen en goed voorbereid aan te komen in Thailand kunt u vooraf aan uw reis vast Thaise bahts bestellen .

Thaise bahts kopen op uw bestemming

Ondanks uw goede voorbereiding door Thaise bahts in huis te halen voor uw vertrek, kan het zijn dat uw geld toch sneller de portemonnee uit vliegt dan verwacht. U kunt alle Boeddhabeeldjes niet weerstaan, drinkt graag elke dag een tropisch drankje op het strand en wilt geen highlight overslaan. Logisch, want tijdens uw reis wilt u er alles uithalen! Maar hoe komt u aan extra bahts als u die nodig heeft?

GWK Travelex is in 2016 een samenwerking aangegaan met het Thaise bedrijf Aira Capital (AIRA). Door deze samenwerking is Travelex aanwezig op een aantal grote luchthavens en in een aantal grote steden in Thailand. Hierdoor kunt u gemakkelijk uw geldzaken in Thailand regelen.

Daarnaast is er bij de meeste geldautomaten de mogelijkheid om met uw Nederlandse bankpas geld op te nemen. Zet voor vertrek uw pas op de wereldstand, zodat u geen problemen ondervindt tijdens uw reis door Thailand. Per transactie kunt u een maximaal bedrag van 500 euro opnemen, maar let er op dat uw bank extra kosten kan rekenen voor elke keer dat u geld opneemt. U kunt dit voor vertrek bij uw bank uitzoeken, zodat u bij thuiskomst niet voor een nare verrassing komt te staan.

Ondanks dat u met AIRA en de pinautomaten waarschijnlijk een heel eind komt, raden wij u ook aan om extra euro’s of Amerikaanse dollars mee te nemen. Deze kunt u gemakkelijk inwisselen bij wisselkantoren zodat u in noodgevallen altijd over voldoende contant geld beschikt.

Verkoop ongebruikte bahtbiljetten terug aan Travelex

Het einde van uw reis nadert. U heeft optimaal genoten van de prachtige groene natuur, de tropische stranden en de bijzondere cultuur van Thailand. Maar helaas komt aan alles een einde, en staat uw vliegtuig richting Nederland alweer klaar. Nu kan het zo zijn dat u bij vertrek erachter komt dat u nog wat bahtbiljetten in uw bezit heeft. U kunt deze natuurlijk spenderen op het vliegveld in Thailand, zodat u met een lege portemonnee weer teruggaat, maar dat is niet nodig.

Heeft u aan het eind van uw reis nog Thaise bahtbiljetten over, dan kunt u deze bij thuiskomst gemakkelijk inwisselen voor euro’s. Doe dit bijvoorbeeld direct bij aankomst op Schiphol Airport of bij een GWK Travelex vestiging bij u in de buurt. Bij het wisselen van buitenlands geld naar euro’s wordt een provisie gehanteerd van 0,75% van het totaalbedrag met een minimum van €3,95 en een maximum van €7,50.

Wilt u uw buitenlandse biljetten liever inwisselen tegen 0% provisie? Ook dat kan! Maak dan bij aankoop van uw valuta bij een GWK Travelex vestiging gebruik van de Valuta Terugkoopgarantie . Een bedrag van €6,00 verzekert u ervan dat u bij thuiskomst uw overgebleven biljetten inwisselt tegen de oorspronkelijke wisselkoers en tegen 0% provisie. De Valuta Terugkoopgarantie geldt gedurende 45 dagen.

Het aanschaffen van Thaise baths is bij GWK Travelex snel geregeld

U kunt Thaise bahts online bestellen tegen een gegarandeerde wisselkoers waarna u het geld bij een lokale vestiging of voor vertrek op het vliegveld kunt afhalen.

 • 1. Selecteer uw valuta
 • Bepaal hoeveel Thaise bahts u nodig heeft

 • 2. Geef aan waar u het geld af wilt halen
 • Kies uit één van de GWK Travelex-vestigingen en de afhaaldatum

 • 3.Bevestiging
 • Direct na het plaatsen van de bestelling ontvangt u een bevestiging per email.

*De genoemde bedragen zijn slechts indicatief om u een idee te geven van de hoeveelheid valuta die u tijdens uw trip nodig heeft.