Prepaid creditcard, betaalgemak voor iedereen


12 mei 2015


Op zoek naar een handige betaalkaart voor uw volgende reis? Met het Cash Passport, de prepaid creditcard van GKW Travelex, heeft u het betaalgemak van een gewone creditcard en profiteert u daarnaast van de vele voordelen die deze kaart biedt. Het belangrijkste is dat u met deze kaart precies weet waar u aan toe bent doordat u een helder overzicht heeft van uw uitgaven. Dat maakt de prepaid creditcard geschikt voor verschillende soorten gebruikers.

De prepaid creditcard, voor wie is deze geschikt?

Het grootste verschil tussen de prepaid creditcard en de klassieke creditcard is dat u zelf bepaalt hoeveel u op de kaart stort en dus ook zelf bepaalt hoeveel u uitgeeft. Dat maakt deze creditcard met name geschikt voor:

  • Reizen en betalingen doen in het buitenland
  • Studenten
  • Werklozen
  • Mensen met een BKR-registratie

 

Met de prepaid creditcard op reis

Het Cash Passport, de prepaid creditcard van GWK Travelex, is een ideale manier om uw uitgaven te regelen wanneer u in het buitenland bent. Doordat u zelf bepaalt hoeveel geld u op uw kaart stort, heeft u volledige controle over uw uitgaven. De prepaid creditcard heeft daarnaast dezelfde functies als een reguliere creditcard. U kunt dan ook overal ter wereld waar Mastercard geaccepteerd wordt deze kaart gebruiken voor (online) winkelaankopen, in restaurants en bij geldautomaten. De prepaid creditcard combineert de controle over uw uitgaven met de praktische voordelen van het gebruik!

Studenten en de prepaid creditcard

De prepaid creditcard is ook een geschikt betaalmiddel voor studenten. De kaart zorgt er namelijk voor dat je je bewust bent van de uitgaven die je doet, ideaal wanneer je met een beperkt budget moet zien rond te komen. Door elke maand dat vaste budget op je prepaid creditcard te storten zal je ook nooit meer uitgeven dan dit budget toelaat.

Prepaid creditcard zonder vast inkomen

Geen vast inkomen? Dan kan een prepaid creditcard uitkomst bieden. Bij een reguliere creditcard moet u kunnen aantonen dat u een vast inkomen heeft zodat de aanbieder van de creditcard de zekerheid heeft dat u aan uw betalingsverplichting kunt voldoen. Met de prepaid creditcard hoeft u dat niet aan te tonen, u geeft immers alleen uit wat u op de kaart heeft gestort. Kortom, geen verplichtingen en dus ook voor deze doelgroep toegankelijk als financieel product.

BKR-registratie, toch een prepaid creditcard

Bij het aanvragen van een creditcard wordt getoetst of u langlopende leningen en/of schulden heeft. Op basis van deze BKR-toets wordt uw kredietwaardigheid beoordeeld. Voor het gebruik van een prepaid creditcard wordt een eventuele BKR-registratie niet meegenomen in de beoordeling, het is immers niet mogelijk om meer uit te geven dan het bedrag dat door u op de kaart wordt gestort. Een bijkomend voordeel is dat u met de prepaid creditcard ook niet tegen een betalingsachterstand kunt oplopen.  Met de prepaid creditcard heeft u volledige controle over uw uitgaven zonder dat u direct financiële risico’s loopt, wel zo prettig!