Blog


Filter per maand:

Checklist: regel deze geldzaken voordat u op reis gaat

5 jan 2017

Het is belangrijk om voordat u vertrekt een aantal geldzaken te regelen. Niets is namelijk vervelender dan zonder geld komen te zitten in een vreemd land. Dit kan voorkomen worden door te plannen en voor te bereiden. Om u hierbij te helpen heeft GWK Travelex een checklist voor u samengesteld met geldzaken die u moet regelen om een zorgeloze reis tegemoet te gaan.


pond euro wisselkoers op een wisselkoers overzichtsbord

Hoe komen wisselkoersen tot stand?

25 jan 2016

We hebben in ons dagelijkse leven meer te maken met wisselkoersen dan we soms denken. Naast het bekende geld wisselen voordat we op vakantie gaan kan een wisselkoers ook van invloed zijn op het koopgedrag van u als consument. In deze tijd waarin we steeds makkelijker producten aanschaffen via buitenlandse webshops is de waarde van de euro ten opzichte van de valuta van het land waar de webshop gevestigd is, iets om goed in de gaten te houden. Wat ons betreft een goed moment om wat dieper in te gaan op hoe wisselkoersen eigenlijk tot stand komen.


Verschil tussen de contante en commerciële koers

8 jan 2016

Het begrip wisselkoers klinkt iedereen bekend in de oren. We weten wat het doel is van een wisselkoers, maar de terminologie rondom de wisselkoers kan nogal verwarrend zijn. Het wordt helemaal ingewikkeld wanneer u meerdere wisselkoersen ziet bij het inwisselen van uw euro’s. Wat ons betreft de hoogste tijd om deze verschillende wisselkoersen toe te lichten!


10 meest populaire valuta van 2015 | GWK Travelex

1 jan 2016

Dagelijks worden bij GWK Travelex grote hoeveelheden euro’s naar buitenlandse valuta gewisseld. De meest voorkomende reden is nog steeds het inwisselen van euro’s voordat men naar het buitenland vertrekt om er zeker van te zijn dat je genoeg cash bij je hebt tijdens de eerste dagen van de vakantie. Wat ons betreft interessant om richting het einde van het kalenderjaar eens te kijken naar welke munteenheden de boventoon voeren. Op basis van eigen onderzoek komen we tot de volgende lijst meest populaire valuta van 2015.


Wel of geen fooi geven in het buitenland?

31 dec 2015

Wel of geen fooi geven? Tijdens reizen in het buitenland is het een van de meest ingewikkelde kwesties. In veel landen is het een vrijwillige bijdrage als blijk van waardering, maar in andere landen is het geven van fooi semi verplicht en wordt het als belediging ervaren wanneer u niets geeft.