Home hero arrow

Australische dollars kopen

Hoeveel dollars wilt u hebben?

= AUD=1 EUR
Toch een andere valuta?

Wat kunt u bijvoorbeeld met uw Australische dollars kopen?

 • Klimmen op de Sydney Harbour Bridge

  150 AUD

 • Een taxirit van 5 kilometer

  13 AUD

 • Een toeristen-T-shirt

  35 AUD

 • Een ansichtkaart en postzegel

  1,9 AUD

 • Een fles water

  4 AUD

Hoeveel Australische dollars heb ik nodig?*

Kies alstublieft uw budget hierboven.


- +

- +

Wij adviseren:

 • budget
 • voor reiziger(s) voor
 • nacht(en)


Opnieuw berekenen

Dingen die u in Australië absoluut niet mag missen

 • Adelaide
 • Adelaide is een vrij onbekende bestemming die echter absoluut de moeite waard is, maar bij een eerste bezoek aan Australië vaak over het hoofd wordt gezien. De stad heeft bijvoorbeeld een levendige kunst-scene en is bovendien een ideale springplank voor reizen in de beste wijnstreek van Australië.
 • Whitsunday Islands
 • De Pinkstereilanden zoals ze in het Nederlands worden genoemd, zijn een eilandengroep in Queensland die ervoor gemaakt zijn om te kamperen, wandelen en snorkelen in het Great Barrier Reef.
 • Magnetic Island
 • Op en rondom Magnetic Island is een rijke flora en fauna te bewonderen. Meer dan de helft van het eiland heeft een beschermde status als nationaal park. In het bijzonder de 800 koala´s die op het eiland leven, mag u niet missen.

Vertrouw op GWK Travelex

Makkelijk te bestellen en snelle afhandeling

Mevrouw aan het loket was zeer rustig vriendelijk ,attent en gaf de nodige informatie. Kon niet beter.


Snel en voordelig

De Australische dollar in vogelvlucht

Oorspronkelijk werd in Australië gebruik gemaakt van het Britse pond dat in 1910 door het Australische pond werd vervangen. In 1956 werd de Australische dollar ingevoerd en in 1988 werd op polymeerbiljetten overgestapt, zoals die ook in Canada en in andere landen worden gebruikt. Inmiddels staat de Australische dollar wereldwijd op de vijfde plaats van meest verhandelde valuta's.

Meer informatie over de Australische dollar

De bankbiljetten van 5, 10, 20, 50 en 100 Australische dollar worden het meest gebruikt.

De beste en slechtste euro-dollarkoers in de geschiedenis

Een rondreis door Australië is niet goedkoop. Niet alleen de prijs van een ticket naar de andere kant van de wereld kan aardig oplopen. Ook wanneer u met uw reisgezelschap wat drankjes bestelt op een terras in Sydney kan de rekening zomaar eens tegenvallen. Des te meer reden om bij het plannen van uw vakantie naar Australië rekening te houden met de euro-dollarkoers. Doordat de wisselkoers continu verandert kunnen uw euro’s in Australische dollars het ene moment zomaar eens meer waard zijn dan een maand later.

De euro-dollarkoers wordt aangeduid met EUR/AUD. De verhouding tussen de twee getallen geeft aan hoeveel Australische dollar uw euro waard is. Een hoge EUR/AUD is dus gunstig, omdat het uw vakantie in Australië relatief goedkoper maakt. Op 11 oktober 2008 bereikte de wisselkoers het historische hoogtepunt van 2,1010, omdat er wereldwijd veel vraag kwam naar euro’s en dollars werden gedumpt. De koers daalde in 2009 snel toen de kredietcrisis ook de euro raakte. In 2015 keerde de koers langzaam terug naar het gemiddelde van 1/1,59.

Toch is de euro-dollarkoers nooit helemaal stabiel en wordt deze continu door allerlei factoren beïnvloed. Check daarom voor u op reis gaat naar Australië altijd de actuele wisselkoers . Zo kunt u bij een voordelige koers uw Australische dollars bestellen en is een extra wijntje op het Australische terras iets minder zwaar voor uw portemonnee.

Meer informatie over de Australische dollar

Voordat u naar de andere kant van de wereld vliegt heeft u vast uw Australische dollars besteld. Nu is het handig als u er vast wat meer over leert. Zo kunt u eenmaal in Australië goed uit de voeten met deze valuta.

Het Australische betaalmiddel wordt aangeduid met valutacode (AUD) en het symbool ($). Om onderscheid te maken tussen andere dollarvarianten wordt de Australische dollar ook wel aangegeven met AU$. De munteenheid werd in 1988 ingevoerd en wordt behalve in Australië ook gebruikt in de landen Tuvalu, Nauru en Kiribati, die allemaal in de Grote Oceaan liggen.

Een dollar bestaat uit honderd cent. Het muntgeld van de Australische dollar bestaat uit 5, 10, 20 en 50 cent en 1 en 2 dollar. De felgekleurde bankbiljetten hebben de waardes van 5 (paars), 10 (blauw), 20 (rood), 50 (geel) en 100 (groen) Australische dollar. Behalve het 100 dollarbiljet worden alle biljetten veelvuldig gebruikt. Mits u grote aankopen plant is het niet aan te raden om veel van de 100 dollarbiljetten op zak te hebben.

Door hun felle kleuren zijn de Australische dollarbiljetten goed van elkaar te onderscheiden. Om alvast aan de nieuwe valuta te wennen en goed voorbereid aan te komen in Australië, kunt u bij GWK Travelex online vast Australische dollars bestellen.

Australische dollars kopen op uw bestemming

Voordat u een reis boekt naar de andere kant van de wereld heeft u vast al een inschatting gemaakt hoeveel geld u moet sparen voor een reis naar Australië. Hoeveel Australische dollars u nodig gaat hebben berekent u met de GWK calculator aan de hand van uw budget, reisgezelschap en aantal reisdagen. Heeft u uw budget berekend? Dan kunt u hier makkelijk uw benodigde Australische dollars bestellen.

Maar eenmaal in Australië vliegen de dollars toch sneller uw portemonnee uit dan u van tevoren had berekend. Bij gebrek aan keuze in de outback betaalde u het dubbele voor benzine of de Australische wijn smaakte naar meer, waardoor u toch vaker een fles bestelde van verwacht. Daarnaast maakte u ook nog een helikoptervlucht over het Great Barrier Reef. Beginnen uw Australische dollars op te raken? Geen zorgen.

Natuurlijk wilt u voorkomen dat u zonder Australische dollars komt te zitten. Gelukkig kunt u bij meer dan 100 GWK Travelex locaties in Australië makkelijk extra Australische dollars kopen. De GWK locaties vindt u voornamelijk op grote luchthavens en in grote steden in Australië. Hier vindt u de dichtstbijzijnde Travelex locatie op uw bestemming in Australië. In het binnenland en de outback van Australië zijn geen GWK Travelex locaties te vinden en is pinnen ook niet vanzelfsprekend. Zorg daarom dat u genoeg Australische dollars bij u heeft voordat u die kant op gaat. Ook kunt u bij de meeste pinautomaten geld pinnen. Zorg er dan wel voor dat uw pinpas op ‘Wereld’ staat en hou er rekening mee dat er transactiekosten zijn verbonden aan elke geldopname.

Verkoop ongebruikte dollarbiljetten terug aan Travelex

U heeft ultiem genoten van de laidback levensstijl van de Ozzies, de mooiste autoroutes gereden en de leukste Australische steden bezocht. Het is tijd om naar huis te gaan.

Eenmaal terug in Nederland dwarrelen er een paar vrolijk gekleurde Australische dollarbiljetten uit uw portemonnee. Hoewel dit een leuke souvenir en herinnering uit Australië is, zijn die dollarbiljetten net iets te veel waard om allemaal in te lijsten. Gelukkig kunt u bij thuiskomst uw overgebleven Australische dollars makkelijk inwisselen voor euro’s bij een GWK Travelex vestiging bij u in de buurt . Of u ruilt ze gelijk om op Schiphol Airport ! Wanneer u buitenlands geld naar euro’s wisselt wordt er een provisie van 0,75% gehanteerd van het totaalbedrag met een minimum van €3,95 en een maximum van €7,50.

Wisselt u liever uw buitenlands geld tegen 0% provisie? Dan kunt u bij aankoop van uw buitenlandse valuta bij een GWK Travelex vestiging voor slechts €6,00 gebruik maken van de Valuta Terugkoopgarantie . Deze garantie geldt gedurende 45 dagen. Zo bent u ervan verzekerd dat u bij thuiskomst uw Australische dollarbiljetten tegen de oorspronkelijke wisselkoers en tegen 0% provisie omwisselt naar euro’s.

Het kopen van Australische dollars is heel eenvoudig

U kunt Australische dollars online bestellen tegen een gegarandeerde wisselkoers waarna u het geld bij een lokale vestiging of voor vertrek op het vliegveld kunt afhalen.

 • 1. Selecteer uw valuta
 • Bepaal hoeveel Australische dollars u nodig heeft

 • 2. Geef aan waar u het geld af wilt halen
 • Kies uit één van de GWK Travelex-vestigingen en de afhaaldatum

 • 3.Bevestiging
 • U ontvangt per email een bevestiging dat de bestelling succesvol door ons is ontvangen

*De genoemde bedragen zijn slechts indicatief om u een idee te geven van de hoeveelheid valuta die u tijdens uw trip nodig heeft.