Bestel direct
Home hero arrow

Koop Filipijnse peso’s

Hoeveel Filipijnse peso’s wilt u hebben?

= PHP=1 EUR
Toch een andere valuta?

Wat kunt u krijgen voor uw peso's?

 • Enkele reis met de MetroRail van Manila

  13-28 PHP

 • Toegang tot Fort Santiago

  75 PHP

 • Snorkelen bij het eiland Cebu

  2.500 PHP

 • Toegang tot Museo Sugbo

  75 PHP

 • Filipijns straatvoedsel

  tot 20 PHP

Hoeveel Filipijnse peso’s heb ik nodig?*

Kies alstublieft uw budget hierboven.


- +

- +

Wij adviseren:

 • budget
 • voor reiziger(s) voor
 • nacht(en)


Opnieuw berekenen

Onmisbare bestemmingen in de Filipijnen

 • Manila
 • Of u Manila nu verkend per Segway, fiets of te voet, u zult met veel plezier uw weg zoeken in deze fabuleuze metropool. Zorg dat u een stop maakt bij zowel de San Agustin-kerk als Fort Santiago.
 • Bohol
 • Het eiland Bohol is opmerkelijk groen, vooral bij het uitzicht over de Chocolate Hills of in de botanische tuin Philippine Tarsier. Watersporten zijn hier ook geweldig als u van een duik houdt.
 • Boracay
 • Het eiland Boracay heeft witte stranden met prachtig wit zand, zoals Yapak Beach, Diniwid Beach en Balinghai Beach. Vanaf Ariel’s Point hebt u bovendien een spectaculair uitzicht.

Vertrouw op GWK Travelex

Makkelijk te bestellen en snelle afhandeling

Mevrouw aan het loket was zeer rustig vriendelijk ,attent en gaf de nodige informatie. Kon niet beter.


Snel en voordelig

Peso's in uw portemonnee

De peso is, in verschillende vormen, al eeuwen in omloop. In 1521 arriveerden de Spanjaarden aan de kust van de Filipijnen en vervingen de ruilhandel in goud voor goederen door een meer geformaliseerde munteenheid.

Als de letters 'SC' op uw restaurantrekening staan, betekent dit dat er al een servicetoeslag is toegevoegd. U hoeft dan geen extra fooi te geven. Als dit niet zo is, wordt een fooi van 10% erg op prijs gesteld. Zorg er wel voor dat u eventuele fooien rechtstreeks aan het bedienend personeel geeft, want anders profiteert dat wellicht helemaal niet van uw vrijgevigheid.

Vaak gebruikte bankbiljetten

De bankbiljetten die gebruikt worden zijn van 20, 50, 100, 200, 500 en 1.000 PHP. De gebruikte munten hebben een waarde van 1, 5 en 10 PHP, waarbij de centmunten zelden voorkomen vanwege hun lage waarde.

De huidige peso's zijn beschikbaar in vele coupures, waaronder het biljet van 20 PHP met een afbeelding van de tweede president van de Filipijnen, Manuel L. Quezon.

Als u wilt reizen met een betaalpas of creditcard dient u eraan te denken dat er niet al te veel Filipijnse winkeliers zijn die betalingen via MasterCard, Visa of andere internationale aanbieders accepteren.

De beste en slechtste euro-pesokoers in de geschiedenis

Tijdens uw rondreis door de paradijselijke Filipijnen wilt u het liefst zo voordelig mogelijk genieten. Daarom is het belangrijk om vooraf aan uw reis de euro-pesokoers goed in de gaten te houden. Zo weet u precies wanneer het voor u het meest voordelig is om uw euro’s in te wisselen voor de Filipijnse peso. De koers van de euro en peso schommelt heen en weer, waardoor de waarde van de euro ten opzichte van de peso per maand of zelfs per dag kan verschillen.

De euro-pesokoers wordt uitgedrukt in EUR/PHP. Aan dit getal leest u af hoeveel Filipijnse peso’s u krijgt voor één euro. Hoe hoger het getal aan de kant van PHP, hoe meer uw euro waard is en dus hoe voordeliger het voor u is.

In de afgelopen tien jaar heeft de peso een gestage daling meegemaakt. Op 15 maart 2015 bereikte de Filipijnse munteenheid haar dieptepunt met een waarde van 46,5631. Het tegenovergestelde gebeurde bijna tien jaar geleden, op 14 juli 2008. De EUR/PHP koers was op dat moment 1/72,56.

Doordat de waarde van de Filipijnse peso dus verandert, is het belangrijk om voordat u naar de Filipijnen vertrekt de actuele wisselkoers goed in de gaten houdt. Zo kunt u op precies het juiste moment uw Filipijnse pesos bestellen en heeft u relatief meer te besteden in de Filipijnen.

Meer informatie over de Filipijnse peso

Het is verstandig om vooraf aan uw reis alvast wat Filipijnse pesos in huis te halen. U kunt de valuta heel gemakkelijk hier bestellen of een bezoek brengen aan een GWK Travelex vestiging bij u in de buurt.

Zodra deze biljetten en munten in uw portemonnee branden is het wellicht ook handig om wat meer van dit nationale betaalmiddel te weten. De Filipijnse peso wordt aangeduid met de valutacode PHP en met het symbool ?.

De Filipijnse peso komt in oplagen van 20, 50, 100, 200, 500 en 1.000 PHP. Al deze biljetten zijn in omloop op de Filipijnen, al is het wel aan te raden om wat kleinere coupures bij de hand te hebben. Veel kleinere winkels en taxi’s hebben vaak niet genoeg wisselgeld. Als u met kleinere biljetten betaalt kunt u onnodig dure uitgaven voorkomen.

De munten die in omloop zijn in de Filipijnen hebben een waarde van 1, 5 en 10 PHP. De centenmunten komen zelden voor vanwege hun lage waarden. Bij GWK Travelex kunt u online vooraf aan uw reis Filipijnse pesos bestellen om alvast aan het nieuwe betaalmiddel te wennen én om goed voorbereid op reis te gaan.

Filipijnse pesos bestellen en extra Filipijnse pesos verkrijgen op uw bestemming

Vooraf aan uw reis maakt u een berekening hoeveel Filipijnse pesos u nodig heeft voor uw vakantie. Aan de hand van deze inschatting kunt u hier makkelijk de benodigde Filipijnse pesos bestellen.

Zodra u op de Filipijnen aankomt, waant u zich in een waar paradijs. De wereldberoemde rijstvelden zijn groener dan groen, de 7.000 Bounty-eilanden zijn haast nóg mooier dan in uw dromen en het eten is om uw vingers bij af te likken. Kortom: u geniet volop en wilt niets van het land missen. Maar helaas zit er aan al dat rondreizen ook een klein nadeel. Uw portemonnee wordt steeds lichter en uw gekochte Filipijnse pesos beginnen op te raken. Wat te doen?

Ondanks dat GWK Travelex geen vestiging heeft in de Filipijnen, zijn er genoeg mogelijkheden om uw portemonnee wat aan te vullen, zodat u rustig kunt blijven genieten van alles om u heen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met uw Nederlandse bankpas geld op te nemen bij pinautomaten met een maximum bedrag van €500 per transactie. Let er wel op dat uw pas op de wereldstand staat en dat uw bank extra kosten per transactie kan rekenen.

De mogelijkheid om met een creditcard te betalen is niet veel aanwezig. Zorg er daarom voor dat u altijd voldoende contant geld mee heeft, zodat u kleinere bedragen makkelijk kunt betalen.

Verkoop ongebruikte pesobiljetten terug aan Travelex

U heeft hopelijk de vakantie van uw leven gehad en stapt met pijn in uw hart weer het vliegtuig in, terug naar Nederland. Uw koffer zit vol met souvenirtjes voor het thuisfront, maar met een ander souvenirtje bent u wellicht wat minder blij. Want met de overgebleven pesobiljetten kunt u niet zo veel in Nederland. Maar geen zorgen, hier kunt u snel genoeg vanaf komen!

Zo kunt u direct na aankomt op Schiphol Airport uw pesobiljetten omwisselen voor euro’s. Of ga naar een GWK Travelex vestiging bij u in de buurt. Bij het wisselen van Filipijnse pesos naar euro’s wordt wel een provisie van 0,75% gehanteerd van het totaalbedrag met een minimum van €3,95 en een maximum van €7,50.

Ook is het mogelijk om uw valuta te wisselen tegen 0% provisie. Maak vooraf aan uw reis bij het kopen van uw Filipijnse pesos voor slechts €6,00 gebruik van de Valuta Terugkoopgarantie . Dit kunt u aanschaffen bij een GWK Travelex vestiging en geldt gedurende 45 dagen. Deze garantie verzekert u ervan dat u bij thuiskomst uw overgebleven pesobiljetten tegen de oorspronkelijke wisselkoers en tegen 0% provisie terug wisselt.

Het online kopen van Filipijnse peso’s is heel eenvoudig

U kunt Filipijnse peso’s online bestellen tegen een gegarandeerde wisselkoers waarna u het geld bij een lokale vestiging of voor vertrek op het vliegveld kunt afhalen.

 • 1. Selecteer uw valuta
 • Bepaal hoeveel Filipijnse peso’s u nodig heeft

 • 2. Geef aan waar u het geld af wilt halen
 • Kies uit één van de GWK Travelex-vestigingen en de afhaaldatum

 • 3.Bevestiging
 • Per email ontvangt u een bestelbevestiging