Bestel direct
Home hero arrow

Koop Jamaicaanse dollars

Hoeveel Jamaicaanse dollars wilt u hebben?

= JMD=1 EUR
Toch een andere valuta?

Wat kunt u krijgen voor uw dollars?

 • Een bezichtiging van het Bob Marley-museum

  2.310 JMD

 • Taxi vanaf internationale luchthaven Norman Manley naar Kingston

  4.860 JMD

 • Driegangenmaaltijd buitenshuis voor twee in Montego Bay

  6.100 JMD

 • Rit met de bobslee vanaf Mystic Mountain

  7.850 JMD

 • Nachtelijk duiken in Kingston

  10.970 JMD

Hoeveel Jamaicaanse dollars heb ik nodig?*

Kies alstublieft uw budget hierboven.


- +

- +

Wij adviseren:

 • budget
 • voor reiziger(s) voor
 • nacht(en)


Opnieuw berekenen

Onmisbare bestemmingen in Jamaica

 • Kingston
 • De 200 acres van de Hope Gardens, die zich net buiten de hoofdstad bevinden, vormen een vredig gebied met bijzondere exotische planten, bloemen en bomen. De nabijgelegen Blue Mountains bieden ook fantastische vergezichten.
 • Montego Bay
 • De stranden van Montego Bay zijn de hoofdattractie, waaronder Doctor's Cave, die ongelofelijke uitzichten en zonsondergangen te bieden heeft.
 • Negril
 • Negril is het meest bekend om zijn stranden en nachtleven, maar met een ritje te paard kunt u deze prachtige plek pas echt beleven.

Vertrouw op GWK Travelex

Makkelijk te bestellen en snelle afhandeling

Mevrouw aan het loket was zeer rustig vriendelijk ,attent en gaf de nodige informatie. Kon niet beter.


Snel en voordelig

Jippie voor de 'Jay'

De Jamaicaanse dollar (JMD) kwam in 1969 in omloop en wordt gewoonlijk door de lokale bevolking aangeduid als de 'Jay'. Gezien de lage waarde van één Jamaicaanse dollar vergeleken met andere valuta voeren handelaren eigenlijk nooit transacties in centen uit. Munten van minder dan 10 JMD worden zelden gebruikt. Gemakshalve ronden veel mensen hun rekeningen naar boven af op de 10 dollar, omdat dit gemakkelijker is dan wisselgeld krijgen.

De bekende creditcards worden in de restaurants en hotels op het eiland geaccepteerd, maar bij kleinere bedrijven kan dit een probleem zijn.

Een servicetoeslag van 10-15% bij uw rekening is vrij normaal, maar veel all-inclusive vakantiegelegenheden hebben een geen-fooibeleid, dus controleer de etiquette van uw verblijfplaats.

Vaak gebruikte bankbiljetten

De bankbiljetten die momenteel in omloop zijn in Jamaica hebben een waarde van 50, 100, 500 en 1.000 JMD. De munten van 10 en 20 JMD worden vaak gebruikt.

Het bankbiljet van 50 dollar heeft twee ontwerpen die beiden een wettig betaalmiddel zijn. Het ene heeft een afbeelding van het strand bij Doctor's Cave en het andere herdenkt de 50 jaar sinds de oprichting van de Bank van Jamaica.

De beste en slechtste euro-dollarkoers in de geschiedenis

Wanneer u op vakantie gaat naar Jamaica wilt u daar waarschijnlijk zo voordelig mogelijk genieten. Daarom is het handig de euro-dollarkoers goed in de gaten te houden voordat u vertrekt. Deze koers bepaalt hoeveel uw euro’s waard zijn in Jamaica en verandert constant. Door op de koers te letten kunt u op het meest gunstige moment uw euro’s inwisselen voor Jamaicaanse dollars en geld besparen.

De euro-dollarkoers wordt ook wel aangeduid met EUR/JMD. Aan deze koersomschrijving kunt u aflezen hoeveel Jamaicaanse dollars u krijgt voor één euro. Hoe hoger de EUR/JMD is, hoe relatief goedkoper alles in Jamaica is. Op 18 augustus 2014 bereikte de koers een hoogtepunt met een waarde van 162,0630 Jamaicaanse dollar.

Degenen die besloten om op 2 december 2008 Jamaicaanse dollars te kopen hadden echter minder geluk. De euro-dollarkoers behaalde toen een dieptepunt met de waarde van 1/90,71. Dat betekent dat op die dag je voor 10 euro slechts iets meer dan 900 Jamaicaanse dollars terugkreeg.

De euro-dollarkoers is altijd in beweging, bekijk daarom frequent de actuele wisselkoers voordat u op reis gaat. Zo kunt u op het goede moment Jamaicaanse dollars bestellen en daardoor het maximale uit uw vakantie naar Jamaica halen.

Meer informatie over de Jamaicaanse dollar

De kans is groot dat u nog nooit Jamaicaanse dollars in uw handen heeft gehad. Maar voor u op reis gaat is het wel handig om alvast wat te weten over deze valuta. De Jamaicaanse dollar wordt veelal aangeduid met de valutacode (JMD) en het symbool ($). Om onderscheid te maken tussen de Jamaicaanse dollar en andere dollars wordt ook wel het symbool J$ gebruikt. Door de inwoners van Jamaica wordt de dollar ook wel ‘Jay’ genoemd.

Eén Jamaicaanse dollar bestaat uit honderd centen. Het muntgeld is op te delen in 25 en 50 cent en 1, 5, 10 en 20 dollar. Echter worden de munten onder de waarde van 10 dollar vrijwel niet gebruikt. De waarde van één Jamaicaanse dollar is namelijk erg klein, dus aankopen worden meestal naar boven afgerond op de 10 dollar.

Het briefgeld waarmee u voornamelijk gaat betalen bestaat uit biljetten van 50, 100, 500 en 1.000 Jamaicaanse dollar. Probeer het biljet van 5.000 JMD te vermijden, deze worden niet overal geaccepteerd en het kan moeilijk zijn om er vanaf te komen. Wanneer u nog onbekend bent met de Jamaicaanse dollar kan het moeilijk zijn de biljetten van elkaar te onderscheiden. Wilt u geen rij veroorzaken wanneer u een Old Jamaican bestelt? Om dit te voorkomen is het aan te raden om het briefgeld op waarde te sorteren. Om alvast een beetje te wennen aan de Jamaicaanse dollar kunt bij GWK Travelex online vooraf aan uw reis Jamaicaanse dollars bestellen . Zo bent u alvast goed voorbereid.

Jamaicaanse dollars bestellen en extra Jamaicaanse dollars verkrijgen op uw bestemming

Benieuwd hoeveel Jamaicaanse dollars u ongeveer nodig hebt voor uw reis? Aan de hand van uw budget, de grootte van uw reisgezelschap en het aantal reisdagen berekent u hoeveel geld u ongeveer nodig zult hebben. Aan de hand van deze indicatie kunt u hier makkelijk Jamaicaanse dollars bestellen voor uw reis.

Ondanks uw voorbereiding kan het voorkomen dat de inschatting niet helemaal klopt. U bezoekt een groot reggaeconcert in Kingston, slaat een lading Blue Mountain koffiebonen in of gaat uitgebreid shoppen in Ocho Rios. Sneller dan verwacht raken uw Jamaicaanse dollars op. Maakt u zich geen zorgen, want zoals Bob Marley zou zingen: every little thing is gonna be alright.

Gelukkig kunt u ook op uw bestemming aan extra Jamaicaanse dollars komen. Uw Nederlandse bankpas wordt geaccepteerd bij de meeste pinautomaten. Let wel op: het opnamelimiet verschilt per bank. Wanneer u een groot bedrag wilt pinnen, kijk dan eerst goed naar het limiet. Vergeet voordat u op reis gaat ook niet bij uw bank aan te geven dat u buiten Europa wilt pinnen. U kunt ook gebruik maken van uw creditcard bij hotels, geldautomaten en grote winkels. Bij lokale ondernemingen wordt vaak alleen contant geld geaccepteerd. Zorg er daarom voor dat u altijd voldoende contant geld in uw portemonnee hebt.

Verkoop ongebruikte dollarbiljetten terug aan Travelex

Uw vakantie is bijna voorbij en uw koffer zit vol met Bob Marley elpees en souvenirs. Wat u liever niet als souvenir mee naar huis neemt is een portemonnee vol Jamaicaanse dollars.

Het kan natuurlijk voorkomen dat u minder uitgeeft tijdens uw reis of toch te veel geld gepind heeft voor de laatste dagen. Bijvoorbeeld omdat u toch liever wat extra dagen wilde zonnen op Treasure Beach in plaats van een druk programma vol excursies volgen.

U kunt natuurlijk zo veel mogelijk Jamaicaanse dollars uitgeven aan de laatste souvenirs of aan uw laatste bord met Jamaicaanse jerk-chicken. Maar dit hoeft natuurlijk niet. Bij thuiskomst kunt u net zo makkelijk uw Jamaicaanse dollars weer omwisselen voor euro’s bij een GWK Travelex vestiging . Doe dit bijvoorbeeld gelijk wanneer u geland bent op Schiphol Airport ! Bij het wisselen van Jamaicaanse dollars naar euro’s wordt een provisie van 0,75% gehanteerd van het totaalbedrag met een minimum van €3,95 en een maximum van €7,50.

Wilt u uw Jamaicaanse dollars inwisselen tegen 0% provisie? Bij uw aankoop van uw Jamaicaanse dollars vooraf aan uw reis kunt u voor slechts €6,00 de Valuta Terugkoopgarantie aanschaffen. De Valuta Terugkoopgarantie verzekert u ervan dat u bij thuiskomst de overgebleven Jamaicaanse biljetten tegen de oorspronkelijke wisselkoers en tegen 0% provisie terugwisselt. De garantie geldt gedurende 45 dagen.

Het online kopen van Jamaicaanse dollars is heel eenvoudig

U kunt Jamaicaanse dollars online bestellen tegen een gegarandeerde wisselkoers waarna u het geld bij een lokale vestiging of voor vertrek op het vliegveld kunt afhalen.

 • 1. Selecteer uw valuta
 • Bepaal hoeveel Jamaicaanse dollars u nodig heeft

 • 2. Geef aan waar u het geld af wilt halen
 • Kies uit één van de GWK Travelex-vestigingen en de afhaaldatum

 • 3.Bevestiging
 • Per email ontvangt u een bestelbevestiging