Bestel direct
Home hero arrow

Koop Keniaanse shilling

Hoeveel Keniaanse shillings wilt u hebben?

= KES=1 EUR
Toch een andere valuta?

Wat kunt u krijgen voor uw shillings?

 • Een cocktail in Nairobi

  400 KES

 • Een busreis van Nairobi naar Mombasa

  1.100 KES

 • Driegangenmaaltijd voor twee in Nairobi

  2.500 KES

 • Een middag duiken in het Mombasa Marine National Park

  11.480 KES

 • Nachtelijke privésafari

  40.282 KES

Hoeveel Keniaanse shillings heb ik nodig?*

Kies alstublieft uw budget hierboven.


- +

- +

Wij adviseren:

 • budget
 • voor reiziger(s) voor
 • nacht(en)


Opnieuw berekenen

Onmisbare bestemmingen in Kenia

 • Nairobi
 • Sta oog in oog met giraffes en zebra's in het nationale park van Nairobi, waar de contouren van de stad een spannende achtergrond vormen. U kunt ook het Karen Blixen-museum bezoeken voor een vleugje geschiedenis.
 • Mombasa
 • Kenia heeft meer te bieden dan safari's, want het Mombasa Marine National Park and Reserve richt zich op de wereld onder de golven. Dan is er nog Diani Beach, een prachtige strook van fijn wit zand.

Vertrouw op GWK Travelex

Makkelijk te bestellen en snelle afhandeling

Mevrouw aan het loket was zeer rustig vriendelijk ,attent en gaf de nodige informatie. Kon niet beter.


Snel en voordelig

Shillings schuiven

Keniaanse shillings kwamen in 1966 voor het eerst in omloop ter vervanging van de Oost-Afrikaanse shillings. Deze waren drie jaar later in 1969 volledig gedemonetiseerd. Als u bankbiljetten wisselt is het raadzaam om kleinere coupures te vragen, want het kan lastig zijn om wisselgeld van grotere biljetten te krijgen.

Veel Kenianen zijn afhankelijk van fooien als aanvulling op hun inkomen en stellen een extraatje echt op prijs. Verwacht alleen geen wisselgeld als u een fooi achterlaat!

Vaak gebruikte bankbiljetten en munten

Keniaanse shillings zijn beschikbaar in vijf verschillende biljetten: 5, 10, 20, 50 en 100 KES. Ze tonen allen een afbeelding van de eerste premier en president van Kenia, Mzee Jomo Kenyatta.

De beste en slechtste euro-shillingkoers in de geschiedenis

Uitgestrekte savannes, mosgroene regenwouden en de hoogste bergen. Er zijn genoeg redenen om een vakantie naar Kenia te boeken. Zo’n reis is natuurlijk al duur genoeg, daarom is het fijn om wat geld te kunnen besparen tijdens de voorbereiding op uw reis. Dit kunt u doen door de euro-shillingkoers in de gaten te houden. Deze verandert namelijk elk moment, wat inhoudt dat uw euro’s op dit moment meer waard kunnen zijn dat over een paar uur of over een week.

EUR/KES geeft de euro-shillingkoers aan. Aan de getallen die deze koersweergave aangeeft kunt u aflezen hoeveel uw euro’s waard zijn in Keniaanse shillings. Hoe hoger het getal in deze verhouding, hoe goedkoper het koopwaar in Kenia relatief is. Reizigers die op 11 oktober 2011 hun Keniaanse shilling kochten hadden geluk: de koers bereikte een hoogtepunt met een waarde van 145,2472 shilling.

Echter kan de koers ook flink tegenzitten. Zo daalde de koers op 20 december 2017 naar een waarde van 1/89,39. Let hier dus goed op wanneer u de Keniaanse shilling wilt bestellen.

Voordat u op reis naar Kenia gaat kunt u de hier de actuele wisselkoers in de gaten houden. Zo kunt u uw Keniaanse shillings precies op het goede moment kopen.

Meer informatie over de Keniaanse shilling

Het is handig om vooraf aan uw reis alvast enigszins bekend te raken met de Keniaanse shilling. De nationale munteenheid van Kenia wordt meestal aangeduid met de valutacode (KES) of met de afkorting KSh.

Er bestaan munten van 50 cent en 1, 5, 10, 20 en 40 shilling. Eén Keniaanse shilling is echter niet veel waard. Door deze lage waarde worden de munten niet veel gebruikt.

U zult meestal met bankbiljetten betalen. Deze biljetten zijn er in de waarde van 50, 100, 200, 500 en 1.000 Keniaanse shilling. De biljetten hebben allemaal een bruinige kleur en zijn daardoor moeilijk uit elkaar te houden. Om een lange rij te voorkomen wanneer u uw ticket afrekent bij het Nationale Museum van Kenia kunt u het beste vooraf uw biljetten sorteren op waarde.

Daarnaast is het handig om een extra portemonnee of etui mee te nemen. Door de lage waarde van de shilling heeft u vaak een flink pakket aan briefgeld bij u. Omdat er een kans is dat uw portemonnee niet meer dichtgaat wanneer u deze heeft gevuld met shillings, is het handig om een extra etui mee te nemen.

Om alvast een beetje te wennen aan het geld en om goed voorbereid in Kenia aan te komen, kunt u bij GWK Travelex online vooraf aan uw reis Keniaanse shillings bestellen .

Keniaanse shillings bestellen en extra Keniaanse shillings verkrijgen op uw bestemming

Aan de hand van uw uitgavenpatroon, reisgezelschap en de lengte van uw verblijf rekent u op deze pagina makkelijk uit hoeveel Keniaanse shillings u ongeveer nodig heeft voor uw reis. Aan de hand van deze inschatting kunt u hier online de Keniaanse shillings bestellen voor uw vakantie.

Dit bedrag blijft echter een begroting en wellicht wijken uw daadwerkelijke uitgaven af. Misschien besluit u een extra safari te doen of kiest u plotseling voor een luchtballonvaart over het Masai Mara National Park. Hierdoor geeft u toch meer contanten uit dan u vooraf had verwacht.

Gelukkig wordt uw Nederlandse pinpas bij de meeste pinautomaten geaccepteerd, denk er alleen wel aan om vooraf aan uw reis de optie ‘pinnen buiten Europa’ te activeren. Houd ook goed in uw achterhoofd dat het buiten de grote steden vaak moeilijk is om een geldautomaat te vinden. Voordat u de stad een tijdje verlaat, kunt u het beste een kleine buffer aanhouden.

Bovendien worden in de grote restaurants, winkelcentra en restaurants vaak creditcards geaccepteerd. Maar u kunt er ook voor kiezen om een Cash Passport aan te schaffen bij GWK Travelex. U kunt hiermee overal betalen waar u het MasterCard logo ziet.

Verkoop ongebruikte shillingbiljetten terug aan Travelex

Wanneer u kennis hebt gemaakt met de Swahili-stammen, leeuwen hebt gespot en misschien nog even bent bijgekomen aan het strand, komt het einde van uw reis in zicht. Wellicht heeft u al uw shillings uitgegeven aan houten dierenbeelden, maskers of fruitschalen. Maar het kan ook zijn dat uw portemonnee nog uitpuilt van de bruine shillingbiljetten.

Aangezien u in de Nederlandse supermarkten niet af kan rekenen met de Keniaanse shilling, wilt u waarschijnlijk uw biljetten inwisselen voor euro’s. Geen zorgen, dit kan heel gemakkelijk bij een van onze GWK vestigingen.

Misschien vindt u het handig om dit gelijk bij aankomst op Schiphol Airport te doen. Anders bent u altijd welkom in een van onze andere GWK Travelex vestigingen . Houd er wel rekening mee dat bij het wisselen van Keniaanse shillings naar euro’s een provisie van 0,75% wordt gehanteerd. Deze provisie wordt berekend over het totaalbedrag met een minimum van €3,95 en een maximum van €7,50.

Bent u er liever zeker van dat u uw Keniaanse shillings inwisselt tegen de oorspronkelijke koers en 0% provisie? Kies dan voor de Valuta Terugkoopgarantie . U sluit deze garantie af voor slechts €6,00 bij uw aankoop van Keniaanse shillings. De garantie geldt gedurende 45 dagen.

Het online bestellen van Keniaanse shillings is heel eenvoudig

U kunt Keniaanse shillings online bestellen tegen een gegarandeerde wisselkoers waarna u het geld bij een lokale vestiging of voor vertrek op het vliegveld kunt afhalen.

 • 1. Selecteer uw valuta
 • Bepaal hoeveel Keniaanse shillings u nodig heeft

 • 2. Geef aan waar u het geld af wilt halen
 • Kies uit één van de GWK Travelex-vestigingen en de afhaaldatum

 • 3.Bevestiging
 • Per email ontvangt u een bestelbevestiging