Bestel direct
Home hero arrow

Koop Singapore dollars

Hoeveel Singapore dollars wilt u hebben?

= SGD=1 EUR
Toch een andere valuta?

Wat kunt u krijgen voor uw dollars?

 • Fles water

  1,10 SGD

 • Singapore Sling-cocktail in het Raffles-hotel

  29 SGD

 • Retourtje naar Sentosa met de kabelbaan

  29 SGD

 • Dagpas voor het S.E.A. Aquarium

  38 SGD

 • Dagpas voor de Universal Studios

  74 SGD

Hoeveel Singapore dollars heb ik nodig?*

Kies alstublieft uw budget hierboven.


- +

- +

Wij adviseren:

 • budget
 • voor reiziger(s) voor
 • nacht(en)


Opnieuw berekenen

Onmisbare bestemmingen in Singapore

 • Marina Bay
 • Marina Bay is de plek waar Singapore 's nachts tot leven komt. Het Marina Bay Street Circuit, de Waterfront-promenade en Singapore Flyer bevinden zich alle in dit deel van de stad.
 • Koloniale district
 • Hier zijn veel voorbeelden van oude Britse architectuur te vinden, vooral rond Padang. Het nationale museum en het Peranakan-museum bevinden zich ook in het gebied.
 • Sentosa-eiland
 • Net voor de kust kunt u hier de Universal Studios bezoeken, golfen en zelfs luieren op de stranden, en dat allemaal met het indrukwekkende silhouet van Singapore op de achtergrond.

Vertrouw op GWK Travelex

Makkelijk te bestellen en snelle afhandeling

Mevrouw aan het loket was zeer rustig vriendelijk ,attent en gaf de nodige informatie. Kon niet beter.


Snel en voordelig

Transnationale munt

De Singaporese dollar (SGD) is in 1967 in omloop gekomen en elke dollar bestaat uit 100 cent. U zult wellicht merken dat de dollar door de lokale bevolking ook wel liefkozend 'sing' wordt genoemd.

Het biljet van 10.000 SGD is momenteel het meest waardevolle bankbiljet in de wereld, hoewel Singapore in 2014 de druk ervan heeft stopgezet om het uit de circulatie te nemen. Het is een wettig betaalmiddel en blijft dat tot de laatste biljetten bij de monetaire autoriteit van Singapore zijn ingeleverd.

Waarschijnlijk wordt er een servicetoeslag van 10% aan uw restaurantrekeningen toegevoegd. Als dat niet gebeurt, is er geen algemene regel over de hoogte van de fooi. Dat hangt echt af van hoeveel u wilt geven. Vergeet niet: het geven van fooien in een luchthavenrestaurant is doorgaans niet toegestaan, terwijl een fooi in bars of taxi's erg ongebruikelijk is.

Vaak gebruikte bankbiljetten

Er zijn bankbiljetten beschikbaar met een waarde van 2 (violet), 5 (groen), 10 (rood), 50 (blauw), 100 (oranje), 1.000 (paars) en 10.000 (bruin) SGD.

De meest recente reeks munten hebben een waarde van 5, 10, 20 en 50 cent, alsmede van één dollar. Er zijn veel oude munten van 1 cent in omloop, maar die worden niet langer uitgegeven. Gezien de erg lage waarde van 1 SGD-cent (ongeveer gelijk aan 0,006 EUR), is het niet waarschijnlijk dat u een exemplaar tegenkomt.

De beste en slechtste euro-dollarkoers in de geschiedenis

Torenhoge wolkenkrabbers, brandschone straten en tropische parken. Tijdens uw reis door Singapore kunt u hier allemaal van genieten. Natuurlijk is het fijn wanneer u dit zo voordelig mogelijk kunt doen. Daarom is het handig om de euro-dollarkoers goed in de gaten te houden voordat u vertrekt. Deze koers fluctueert namelijk constant. Dit betekent dat uw euro’s in Singapore dollars op dit moment waarschijnlijk een andere waarde hebben dan over een uur of een maand.

De euro-dollarkoers wordt aangegeven met EUR/SGD. Aan deze weergave kunt u aflezen hoeveel Singapore dollars u kunt kopen voor één euro. Wanneer het getal dat wordt getoond hoger is dan de dag ervoor, betekent dit dat het koopwaar in Singapore relatief goedkoper wordt. De koers bereikte een hoogtepunt op 8 december 2008. Op deze datum schoot de koers omhoog naar een waarde van 2,2724 dollar.

Degenen die in maart 2015 hun euro’s inwisselden voor Singapore dollars hadden echter minder geluk. De koers daalde naar een waarde van 1/1,44. Hoeveel Singapore dollars u krijgt voor uw euro’s hangt dus heel erg af van het moment waarop u uw Singapore dollars bestelt.

Voor uw citytrip naar Singapore kunt u de wisselkoers in de gaten houden op onze website . Zo kunt u uw Singapore dollars bestellen op een gunstig moment en heeft u tijdens uw vakantie in Singapore meer te besteden.

Meer informatie over de Singapore dollar

Vooraf aan uw reis kunt u makkelijk online Singapore dollars kopen . Heeft u uw dollars besteld? Dan kan het handig zijn om alvast wat te leren over de Singapore dollar. De munteenheid wordt veelal weergeven met de valutacode (SGD) en het dollarteken ($). Om een onderscheid te maken tussen de Singapore dollar en andere soorten dollars wordt ook wel S$ gebruikt. Eenmaal in Singapore zult u de bijnaam ‘sing’ ook opvangen. Dit is hoe de lokale bevolking naar de Singapore dollar verwijst.

Een Singapore dollar bestaat uit honderd centen. Qua muntgeld kunt u verwachten dat u voornamelijk gebruik maakt van 5, 10, 20 en 50 cent. Er zijn ook andere munten in omloop, zoals bijvoorbeeld de munt van 1 cent, maar deze worden niet meer geproduceerd en worden door hun lage waarde vrijwel niet meer gebruikt.

De rest van het geld bestaat uit bankbiljetten. Deze hebben een waarde van 2, 5, 10, 50, 100, 1.000 en 10.000 dollar. Deze biljetten zijn makkelijk uit elkaar te houden door hun kleuren: violet (S$ 2), groen (S$ 5), rood (S$ 10), blauw (S$ 50), oranje (S$ 100), paars (S$ 1.000) en bruin (S$ 10.000). Het biljet van 10.000 SGD is het meest bijzonder, want dit is het meest waardevolle bankbiljet ter wereld. Echter is de druk ervan in 2014 stopgezet, dus het wordt steeds moeilijker om er een te bemachtigen.

Door voor u op vakantie gaat bij GWK Travelex hier uw Singapore dollars te bestellen, kunt u alvast wennen aan de valuta en gaat u goed voorbereid op reis.

Singapore dollars kopen op uw bestemming

Benieuwd hoeveel u ongeveer kwijt zal zijn tijdens uw reis naar Singapore? Op deze pagina berekent u gemakkelijk hoeveel geld u ongeveer nodig heeft. Dit doet u door uw budget, de grootte van uw reisgezelschap en het aantal dagen dat u in Singapore verblijft op te geven. Aan de hand van deze begroting kunt u hier de Singapore dollars kopen die u nodig heeft.

Hoewel u een inschatting heeft van de kosten die u gaat maken, kan het zijn dat u toch wat contanten tekortschiet tijdens uw verblijf in Singapore. Wellicht heeft u toch iets uitgebreider geshopt op Orchard Road, gefeest in Clarke Quay of bent u uitgebreid uit eten gegaan aan de Singapore River. Uw Singapore dollars werden sneller uitgegeven dan u vooraf had berekend.

Geen zorgen, ook op uw bestemming in Singapore kunt u Singapore dollars kopen. U kunt ons vinden op het vliegveld, maar ook op verschillende plekken in de stad. Op deze manier kunt u nog altijd extra Singapore dollars opnemen en zo komt u niet zonder contanten te zitten.

Verder kunt u ook bij vrijwel alle geldautomaten Singapore dollars opnemen met uw Nederlandse bankpas. Houd wel rekening met een maximaal opnamebedrag. Zorg er ook voor dat uw bankpas op ‘Wereld’ staat. Creditcards worden op een aantal plekken ook geaccepteerd, maar nog lang niet overal. Zorg er dus voor dat u altijd genoeg contanten heeft.

Verkoop ongebruikte dollarbiljetten terug aan Travelex

Wanneer u alle botanische tuinen heeft gezien, tot rust bent gekomen in uw hotel en de Aziatische cultuur heeft geproefd, komt uw citytrip langzamerhand ten einde. U laat de verlichte skyline vol wolkenkrabbers achter u en reist verder naar uw volgende bestemming of naar huis. Er is een kans dat uw portemonnee nog vol zit met Singapore dollars. Dat is natuurlijk niet het souvenir dat u wilt meenemen, want eenmaal in Nederland heeft u weinig aan deze vreemde valuta.

Het kan zijn dat u teveel extra Singapore dollars heeft opgenomen of dat de kosten u toch meevielen. Wellicht was het net uitverkoop in Marina Bay, stapte u de bar binnen tijdens Happy Hour of belandde u in een restaurant met gunstige prijzen in Little India.

U kunt deze overige dollars natuurlijk opmaken aan de laatste souvenirs, maar dit is niet nodig. Het is zonde om onnodige aankopen te doen aan het einde van uw reis. Daarom is het mogelijk om uw Singapore dollars weer in te wisselen voor uw vertrouwde euro’s in een van onze GWK Travelex vestigingen. Doe dit bijvoorbeeld gelijk op Schiphol Airport . Of bezoek een van onze andere vestigingen . Reken er wel op dat bij het wisselen van buitenlands geld naar euro’s een provisie van 0,75% wordt gehanteerd van het totaalbedrag met een minimum van €3,95 en een maximum van €7,50.

Wisselt u uw Singapore dollars liever in tegen 0% provisie? Kies er dan voor om bij uw aankoop de Valuta Terugkoopgarantie af te sluiten. Voor slechts €6,00 maakt u al gebruik van deze service. De garantie verzekert u ervan dat u uw Singapore dollars tegen de oorspronkelijke wisselkoers en tegen 0% provisie weer inwisselt. De Valuta Terugkoopgarantie is 45 dagen geldig.

Het online kopen van Singapore Dollars is heel eenvoudig

U kunt Singapore dollars online bestellen tegen een gegarandeerde wisselkoers waarna u het geld bij een lokale vestiging of voor vertrek op het vliegveld kunt afhalen.

 • 1. Selecteer uw valuta
 • Bepaal hoeveel Singapore dollars u nodig heeft

 • 2. Geef aan waar u het geld af wilt halen
 • Kies uit één van de GWK Travelex-vestigingen en de afhaaldatum

 • 3.Bevestiging
 • Per email ontvangt u een bestelbevestiging