Bestel direct
Home hero arrow

Koop Koeweit dinars

Hoeveel Koeweit dinars wilt u hebben?

= KWD=1 EUR
Toch een andere valuta?

Wat kunt u krijgen voor uw dinars?

 • Fles lokaal bier

  1,60 KWD

 • Toegang tot Entertainment City

  3,50 KWD

 • Snorkeltrip

  7 KWD

 • Taxi van Kuwait International Airport naar centrum Koeweit-stad

  10 KWD

 • Driegangenmaaltijd voor twee in Koeweit-stad

  10 KWD

Hoeveel Koeweit dinars heb ik nodig?*

Kies alstublieft uw budget hierboven.


- +

- +

Wij adviseren:

 • budget
 • voor reiziger(s) voor
 • nacht(en)


Opnieuw berekenen

Onmisbare bestemmingen in Koeweit

Manama
 • Koeweit-stad
 • Winkel tot u erbij neervalt in The Avenues, waar zich een grote verzameling leuke winkels bevindt. De Grote Moskee is een kijkje in het verleden en Kuwait Towers is een overweldigend cultureel hoogtepunt dat u een fantastisch uitzicht geeft over de stad.
Hamad Town
 • Failaka-eiland
 • Het eiland Failaka is een populaire bestemming voor bezoekers van Koeweit en heeft een geschiedenis die meer dan 4.000 jaar omspant. De stranden zijn pittoresk en een geweldige plek voor watersport.

Vertrouw op GWK Travelex

Makkelijk te bestellen en snelle afhandeling

Mevrouw aan het loket was zeer rustig vriendelijk ,attent en gaf de nodige informatie. Kon niet beter.


Snel en voordelig

De deal met de dinar

Afgezien van een korte periode waarin de Irakese dinar gebruikt werd, is de Koeweitse dinar (KWD) sinds 1961 de nationale munteenheid. Elke dinar bestaat uit 1.000 fils, wat verklaart waarom veel rekeningen prijzen hebben met drie cijfers na de komma (bijv. 1,200 KWD).

Hoewel het niet de gewoonte is om de taxichauffeur een fooi te geven, is een fooi van 10 tot 15% in restaurants wel gebruikelijk.

Vaak gebruikte bankbiljetten

De meest gebruikte bankbiljetten in Koeweit hebben een waarde van ¼ (bruin), ½ (groen), 1 (grijs), 5 (paars), 10 (rood) en 20 (blauw). De nieuwste reeks kwam in 2014 in omloop, en het ontwerp van het papier heeft een textuur waarmee visueel gehandicapten de waarde van elk biljet kunnen bepalen.

De beste en slechtste euro-dinarkoers in de geschiedenis

In Koeweit maakt u kennis met de Arabische cultuur en bezoekt u de Kuwait Towers. Om zo voordelig mogelijk op reis te gaan is het slim om de wisselkoers goed in de gaten te houden voordat u uw euro’s omwisselt voor Koeweit dinars.

De euro-dinarkoers wordt aangegeven met EUR/KWD. De wisselkoers verandert constant. Aan de EUR/KWD kunt u aflezen hoeveel Koeweit dinars u op dat moment krijgt voor één euro. Hoe hoger het getal dat u afleest, hoe gunstiger de koers is. Op 25 november 2009 bereikte de koers zijn hoogtepunt van de afgelopen tien jaar. Eén euro was op dat moment 0,4316 Koeweit dinars waard.

Iets meer dan een jaar voor dit hoogtepunt ondervond de koers zijn dieptepunt. Op 18 oktober 2008 zakte de koers naar een waarde van 1/0,33. Reizigers die op deze dag hun euro’s inwisselden voor Koeweit dinars hadden dus geen geluk.

Zoals u waarschijnlijk merkt, kan het moment waarop u uw Koeweit dinars koopt een verschil maken voor uw portemonnee. Houd daarom de actuele wisselkoers in de gaten voordat u naar Koeweit gaat. Zo kunt u op het juiste moment Koeweit dinars bestellen en heeft u meer te besteden tijdens uw reis.

Meer informatie over de Koeweit dinar

Nadat u aan de hand van uw budget, uw reisgezelschap en de lengte van uw verblijf heeft berekend hoeveel Koeweit dinar u ongeveer nodig heeft kunt u bij GWK Travelex de benodigde Koeweit dinars bestellen. U doet dit makkelijk online op onze website .

Wanneer u de benodigde Koeweit dinars heeft gekocht kunt u zich alvast een beetje voorbereiden op wat u van de dinar kunt verwachten. De dinar is sinds 1961 de nationale munteenheid van Koeweit en wordt meestal aangeduid met de valutacode (KWD), de afkorting (KD) of met de Arabische benaming (?.?).

Eén dinar bestaat uit duizend fils. Hoewel er munten bestaan, zult u de rekeningen meestal betalen met bankbiljetten. De biljetten die u het meest zult gebruiken hebben een waarde van ¼, ½, 1, 5, 10 en 20 KD. Deze biljetten zijn goed uit elkaar te houden door hun kleur: bruin (¼ Koeweit dinar), groen (½ Koeweit dinar), grijs (1 Koeweit dinar), paars (5 Koeweit dinar), rood (10 Koeweit dinar) en blauw (20 Koeweit dinar).

Bij grote winkels, restaurants en hotels is het vaak mogelijk om met een creditcard te betalen, maar op veel andere plekken kunt u alleen met contanten afrekenen. Zorg er dus altijd voor dat u wat briefgeld op zak heeft. Dit kunnen ook Amerikaanse dollars zijn, want deze valuta wordt ook op veel plaatsen geaccepteerd. Ook is het handig om de biljetten met lagere waardes op te sparen, want er is niet altijd wisselgeld aanwezig.

Koeweit dinar bestellen en extra Koeweit dinars verkrijgen op uw bestemming

Hoogstwaarschijnlijk heeft u vooraf aan uw reis ingeschat hoeveel Koeweit dinars u ongeveer nodig heeft. Deze hoeveelheid kunt u makkelijk hier bestellen. Maar uiteindelijk kunnen deze kosten toch enigszins afwijken van het bedrag dat u besteld heeft.

Het kan zijn dat uw contanten sneller opraken dan dat u vooraf gepland heeft. Misschien besloot u om het House of National Works en het Maritime Museum te bezoeken of bent u uitgebreid gaan shoppen in de Souq Sharq Mall. Uw portemonnee raakt langzamerhand leeg.

Gelukkig kunt u op veel plekken in Koeweit pinnen met uw Nederlandse pinpas. Houd wel goed in uw achterhoofd dat er vaak een pinlimiet is en zorg ervoor dat u de optie ‘pinnen buiten Europa’ heeft aangezet vooraf aan uw reis. Ook betaalt u vaak extra verwerkingskosten per transactie, dus probeer zo min mogelijk keren te pinnen.

Bovendien worden in de grote restaurants, winkelcentra en restaurants vaak creditcards geaccepteerd. Maar u kunt er ook voor kiezen om een Cash Passport aan te schaffen bij GWK Travelex. U kunt hiermee overal betalen waar u het MasterCard logo ziet.

Verkoop ongebruikte dinarbiljetten terug aan Travelex

Wanneer u de geschiedenis in bent gedoken op Failaka eiland, hebt gedoken bij Kabor eiland en u de paleizen en moskeeën in Koeweit Stad heeft bezocht nadert het einde van uw reis.

Uw koffer zit vol Arabisch servies en miniatuurversies van de Kuwait Towers en het is tijd om naar huis te gaan. Het kan zijn dat uw portemonnee nog vol zit met Koeweit dinars. Probeer voor uw vertrek de biljetten van ¼ en ½ Koeweit dinar op te maken, want deze kunt u niet omwisselen voor euro’s bij GWK Travelex.

Bij thuiskomst kunt u de andere Koeweit dinars inwisselen voor euro’s bij een van onze GWK Travelex vestigingen. Doe dit bijvoorbeeld gelijk wanneer u geland bent op Schiphol Airport . Bij het wisselen van Koeweit dinars naar euro’s wordt een provisie van 0,75% gehanteerd over het totaalbedrag met een minimum van €3,95 en een maximum van €7,50.

Wisselt u uw Koeweit dinars liever in tegen 0% provisie? Maak dan bij aankoop gebruik van de Valuta Terugkoopgarantie . Voor slechts €6,00 verzekert u uzelf ervan dat u bij thuiskomst uw overgebleven dinarbiljetten tegen de oorspronkelijke wisselkoers en 0% provisie inwisselt. De Valuta Terugkoopgarantie geldt gedurende 45 dagen.

Het online kopen van Koeweit dinars is heel eenvoudig

U kunt Koeweit dinars online bestellen tegen een gegarandeerde wisselkoers waarna u het geld bij een lokale vestiging of voor vertrek op het vliegveld kunt afhalen.

 • 1. Selecteer uw valuta
 • Bepaal hoeveel Koeweit dinars u nodig heeft

 • 2. Geef aan waar u het geld af wilt halen
 • Kies uit één van de GWK Travelex-vestigingen en de afhaaldatum

 • 3.Bevestiging
 • Per email ontvangt u een bestelbevestiging