Bestel direct

Wisselkoers Australische dollar euro

Op deze pagina vindt u alle belangrijke informatie over de waarde van de Australische dollar. U berekent snel en simpel hoeveel Australische dollars uw euro’s waard zijn. Wat de huidige wisselkoers van de euro naar Australische dollar is maar ook wat de koers van de Australische dollar naar euro is. Daarnaast leest u meer informatie over zowel de actuele als de historische koersen van de Australische munt.

KOERS CONVERTER

[fromExchangeAmount] Euro = [toExchangeAmount] [toCurrencyName]


Bestel nu

Wisselkoersen laatst bijgewerkt op woensdag, 19 juni 2024 16:51:54 CEST.

Historische wisselkoersen voor het omrekenen van [FromCurrencyIso] naar [ToCurrencyIso]: Vorige maand

Historische wisselkoersen voor het omrekenen van [FromCurrencyIso] naar [ToCurrencyIso]: 3 maanden

Historische wisselkoersen voor het omrekenen van [FromCurrencyIso] naar [ToCurrencyIso]: 6 maanden

Historische wisselkoersen voor het omrekenen van [FromCurrencyIso] naar [ToCurrencyIso]: 12 maanden

[ToCurrencyIso] voor [FromCurrencyIso] Profiteer online van onze beste wisselkoers [ToCurrencyIso] >
The rates history is not available for this currency
Datum

Hoe kunt u historische wisselkoersen op te vragen
Als u de historische wisselkoersen wilt opvragen selecteer dan een valuta in het menu

Wisselkoers euro Australische dollar: de stand van zaken

De wisselkoers euro Australische dollar geeft aan hoeveel Australische dollars u voor één euro krijgt, in financiële termen aangeduid met EUR/AUD. In het internationale handelsverkeer speelt de koers van de Australische dollar een belangrijke rol, aangezien ruim zes procent van alle zakelijke transacties wereldwijd gebruik maken van de Australische dollar. De wisselkoers euro Australische dollar is daarmee ook van belang.

Wanneer pakt de wisselkoers euro Australische dollar gunstig uit? Een hoge wisselkoers betekent dat u meer Australische dollars krijgt voor uw hoeveelheid euro’s. Op vakantie in Australië heeft u dan meer te besteden, altijd handig aangezien de reis ernaar toe al genoeg kost! Daartegenover staat dat u duurder uit bent wanneer de wisselkoers euro Australische dollar lager staat. Voor het zakelijke verkeer betekent dat hoogstwaarschijnlijk dat er minder goederen en diensten uit Australië geïmporteerd worden vanwege de hogere kosten.    

De wisselkoers euro Australische dollar stond op 10 november 2015 genoteerd op 1/1,5228. Eén euro leverde u op dat moment 1,52 Australische dollars op. Door de stabiliteit van de Australische economie en de sterkte van de munt heeft de wisselkoers het afgelopen jaar niet enorm geschommeld. In de loop van 2015 daalde de Australische dollar echter in waarde door aanhoudende berichten over dalende grondstoffenprijzen, het oplopende begrotingstekort en de stagnerende Chinese economie, de grootste afzetmarkt voor Australië.

Historische wisselkoers euro Australische dollar

De gemiddelde wisselkoers van de euro ten opzichte van de Australische dollar bedraagt sinds de introductie van de euro in 1999 zo’n 1,59. Na een korte daling aan het begin van deze eeuw heeft de wisselkoers een stabiel verloop laten zien in de jaren daarna. De wisselkoers bereikte 18 december 2008 een historisch hoogtepunt op 2,07 door de wereldwijde vraag naar euro’s en het dumpen van dollars. De kredietcrisis, die echter snel daarna ook de euro raakte, ging over in de Europese schuldencrisis waardoor de euro vanaf 2009 snel haar waarde verloor ten opzichte van de Australische dollar. Op 9 augustus kreeg je nog maar 1,16 Australische dollars voor één euro, het laagste punt ooit. In de jaren daarna steeg de wisselkoers weer, in de loop van 2015 benaderde de koers weer haar langjarig gemiddelde.

 

Wisselkoers euro Australische dollar: de stand van zaken

Wilt u uw euro's wisselen voor Australische dollars voor reis naar Australië ?


Koop Australische dollars online en profiteer van 0% provisie en de beste GWK Travelex wisselkoers.

Australische dollars bestellen
GWK Travelex heeft wisselkantoren in de grotere NS stations, stadscentra, Schiphol Airport, Rotterdam Airport en Eindhoven Airport. Vind een wisselkantoor

De Australische dollar: een overzicht

De Australische dollar is, logischerwijs, de munteenheid van Australië. Kleine landen als Tuvalu, Naura en Kiribati maken ook gebruik van de dollar. Naast het eerdergenoemde feit dat de Australische dollar een veel gebruikte valuta in het internationale handelsverkeer is, wordt de Australische dollar ook gezien als interessante investering vanwege de hoge rentetarieven in het land.

Het ontstaan van de Australische dollar

Australië maakte vanaf 1770 onderdeel uit van het Britse Rijk. Vanzelfsprekend was het Britse pond in die periode ook het gangbare betaalmiddel. Na de onafhankelijkheid van het land in 1901 duurde het evenwel nog jaren voordat de Australische pond in 1910 het Britse pond afloste als munteenheid. Gelijk aan de Engelse variant werd deze toen nog onderverdeeld in 20 shillings en 240 pence. Toen ook Australië overging op het decimale stelsel in 1966 kreeg de munt de naam die het nu nog steeds draagt, de Australische dollar. Overigens is Australië het eerste land dat overging op biljetten van kunststof toen de biljetten van katoen vanaf 1992 vervangen werden voor polypropyleen biljetten, een nieuwigheid voor die tijd.

Voor verder advies kunt u uiteraard altijd bij een GWK wisselkantoor terecht. 

Wilt u meer weten over geldzaken in Australië?


Lees dan vóór vertrek onze valuta reisgids en ga onbezorgd op reis.

Lees de gids

Wilt u meer weten over hoe u deze valuta kunt bestellen en hoeveel u het beste kunt wisselen?

Meer valuta info